Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie można w Łomży potańczyć |
Bardzo lubię tańczyć. W wakacje można było w każdą sobotę potańczyć na ul. Rybaki w barze, teraz jesień i nie wiem, gdzie w Łomży może się podziać samotny 40-latek. Nie ma imprez w "Chacie", nie ma imprez w "Qube". Restauratorzy, dajcie szansę 40, 50, 60 - latkom na weekendową zabawę taneczną.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie można w Łomży potańczyć |
Kuba dobrze ,,gada,, !
|
|
a nie taniej w domu potanczyc przy muzyce jaka sie lubi ze znajomymi ktorys sie lubi w czym masz problem?
|
|
tak masz duzo kasy szukasz gdzie wydac ?
|
|
gdyby kazdy mial taki problem to byla by zielona wyspa
|
|
I po co się bultasz? Koleś się kulturalnie pyta, a Ty problem robisz... W lokalu można bawić się dłużej i głośniej, nie wpadłeś na to?
|
|
w domu tez mozna dlugo glosno tanio nie bultam sie podsuwam mu pomysl musisz byc wszedzie rondo?
|
|
A potem będą żale na forum, że spać nie można, bo imprezują :/
|
|
święta racja!
|
|
diablica i rondo nie macie racji sama bawie sie w domu
|
|
nie stac mnie na imprezy podsunelam tyllko mysl nie obrzucajcie mnie blotem
|
|
Czasem lepiej jak hołota się wyszumi w klubie niż w bloku ma robić imprezę do tej przysłowiowej "22" , sorry ale to nie jest bezpośrednio do autora tematu.
|
|
Cały tydzień tylko praca - do, praca - dom ..... Dobrze jest raz lub dwa razy w tygodniu wyjść z domu i po przebywać między ludźmi, wypić piwo i potańczyć. Na Rybakach grał fajny zespół i była miła atmosfera. Do Ostrołęki trochę mi nie po drodze. W "Warce" nie ma warunków do tańca. Nie mam nic przeciwko imprezom domowym, ja lubię wyjść z domu.
|
|
PAŹDZIERNIK MIESIĄCEM RÓŻAŃCA Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Październik miesiącem różańca. Październik miesiącem walki z rakiem. Październik miesiącem oszczędzania. Październik miesiącem zbioru kukurydzy. Październik miesiącem zielonek. Październik miesiącem mycia okien. A dla Kuby październik miesiącem tańca. I bardzo dobrze, każdemu według potrzeb. I jego pytanie jest aktualne. Co, nikt poza nim i mną nie ma ochoty potańczyć?
|
|
Potańczysz na Nowogrodzkiej 9 od ok 18 zaczyna sie muzyka na żywo w każdą niedziele, towarzystwo od 40 w góre ,rózne zespół ostatnio fajny repertuar rózny ale pobawić sie mozna , gospodarz fajny P Sławek znany wszystkim w Łomzy drink,wódeczka na życzenie byliśmy było fajnie bo wszystkie Ryski to fajne chłopaki!
|
|
W soboty na Nowogrodzkiej w Atlanticu jest świetna zabawa przy muzyce na żywo.
|
|
Było fajnie, jak grał zespół który grał na Rybakach. Nie obijali się, mieli dobry repertuar i widać było że się starają. Byłem tam wczoraj, myślałem że w niedzielę będą grać, ale niestety. Powiedziano mi, że ich tam już nie będzie. Szkoda. Wczorajszego "grajka" zniosłem przez 50 minut i miałem dość. Wyszedłbym wcześniej, ale chciałem dopić piwo.
|
|
dafi - nikt Cię tu błotem nie obrzuca, a imprezy w domu są ok, pod warunkiem, że nie przeszkadzają sąsiadom, a zwykle z tym jest problem... A Kuba widocznie ma kasę, chce ją tu wydawać i brawo mu za to. Zielona wyspa to przecież coś pozytywnego :)
|
|
To nie wymaga wielkiej kasy. Wstęp 10 zł. piwko lub drinka możesz wypić lub nie. Aby dobra muzyka była, można troski z całego tygodnia zostawić. Jeśli ktoś ma jakieś wiadomości gdzie gra ten zespół który grał w "Chacie" lub na Rybakach, proszę o informację.
|
|
Kuba111, to co piszesz jest jak najbardziej zrozumiałe dla tzw normalnych ludzi , ale - ALE - to nie tu i nie w tym mieście , tu tylko szmateks, kebab i piwo z Biedronki pite przed Tv , i nie ma się raczej czemu tego dziwić, jak tu ludzie ledwo wiążą koniec z końcem , a kto ma kasę, to wie gdzie i jak się bawić , ja przynajmniej nie narzekam na brak atrakcji( może niekoniecznie tu w Łomży ) ,
|
|
przeciez w piątki w quattro sa dancingi i dobry dj a w niedzielę lub sobotę na nowogrodzkiej z tego co słyszałem gitara gra
|
|
brak chyba w domciu
|
|
Do Kuba111 Zespół, który gał w Chacie i na Rybakach, będzie grał w sobotę i w niedzielę na Starej Łomży, w barze "U Zdziśka". Zapowiada się, że będą to cykliczne imprezy. Trochę za miastem, ale w kilka osób można się zrzucić na Taxi i transport nie będzie super drogi.
|
|
Też wolałabym wyjść do jakiegoś klubu niż gnić w domu.
|
|
Dziękuję za informację. Podoba mi się granie tego zespołu, zawsze świetnie przy nich ludzie się bawili, potrafią zrobić fajną imprezę. Wiesz od której godziny rozpoczęcie?
|
|
W Qatrro w piątki jest muza lat 80-tych, ale brak jest ludzi dojrzałych. 80% to młodzież szukająca wrażeń. Żenada. W naszym mieście ludzie po 4--sce musza siedzieć w domu. Takie miasto.
|
|
w quatro jest super
|
|
Kuba111 .....niby pytasz o miejsce gdzie w Łomży można potańczyć, ale wyraźnie ciągle reklamujesz tych co grali na Rybakach i w Chacie. Pewnie to twój kumpel, albo Ty :-). Nie podobało Ci się na Nowogrodzkiej bo was nie zatrudnili? Tak świetnie niby grali , ale jakoś nie czytam pochwał innych tylko Twoje ;-). Teraz poprosisz pewnie kolegę, żeby mi odpowiedział .... niekoniecznie grzecznie :-). Na tym rynku jest duża konkurencja. Kryptoreklama nie jest jak widzisz zawsze skuteczna. Chcesz wyjść z domu w weekend? Dostałeś odpowiedź ....masz w Łomży Barbados dawny Atlantic w soboty i niedziele, a Quatro w piątki :-) . Tam można potańczyć jak czytam.
|
|
KamilkaMaj - mnie w swoje działania marketingowe nie mieszaj. Człowiek pyta - odpowiadam. Mam w głębokim poważaniu kto, gdzie i przy jakiej muzyce się bawi.
|
|
Czasomierz...masz na drugie Kuba111 ? Co się czepiasz dziewczyny? Może to Ty grasz w tym super zespole , że tak się wkurzyłeś na Kamilkę :-)
|
|
' lelumel
|
|
Ja nikogo się nie czepiam. Na drugie mam Andrzej. Po prostu wyjaśniłem. Bozia nie obdarzyła mnie talentem do grania, niestety. Każdy człowiek ma swój odrębny gust muzyczny, z którym nie próbuję dyskutować, i dobrze że jest kilka miejsc w których można spędzić czas przy ulubionej muzyce. Gdyby był lokal serwujący muzykę Pink Floyd, Knopflera, Claptona itp. to byłby to mój ulubiony lokal. Pewnie ktoś powie że to nudy i starocie, ale to moje ulubione nuty więc czasami wyskakuje do Warki aby posłuchać blues'a, szant roka granych w pełni na żywo. I jest to mój ostatni wpis w tym temacie.
|
|
Być może żle odczytałam zatem Twój poprzedni wpis. Nick Czasomierz zdecydowanie bardziej mi się podoba niż Twoje drugie imię. Ale to szczegół :D. Natomiast Twój gust muzyczny zdecydowanie bardziej mi się podoba. Ja również wychowałam się na Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC ... mogę tak długo wymieniać. Dla mnie zatem to nie nudy. Warkę też lubię za to, że mogę tam na żywo posłuchać utworki Dzemu, Nalepy, ogólnie pisząc <staroci > dobrego polskiego rocka. Nie jest zatem, aż tak straszliwie żle. Jak ktoś bardzo chce ....to coś zawsze dla siebie znajdzie.
|
|
Ja nie napisałem że jest źle. Cieszy fakt, że jest w tym mieście kilka kapel które gają na żywo i można wręcz za uczestniczyć w takim zdarzeniu. To jest taka trochę strawa dla ducha. Zdarzało mi się wyskoczyć czasami potańczyć do kilku lokali (których nazwy nie wymienię) no i tu była inna muzyka inaczej wykonywana, ale nie narzekam. Muzyka taneczna to inna para kaloszy i służy bardziej gimnastyce niż słuchaniu. Mam miejsca które lubię (z wiadomych przyczyn nie napiszę jakie) oraz zespoły prezentujące muzykę. To moje niezbywalne prawo. Nikomu niczego nie narzucam, ani reklamuje. Jeżeli w lokalu są ludzie, dobrze się bawią, to znaczy że impreza jest udana. Ja w sobotę mam wolny wieczór, więc pewnie udam się gdzieś poruszać nogami. Może będzie okazja spotkać paru znajomych.
|
|
a jaki zespół gra w soboty i niedziele na nowogrodzkiej gitara gra
|
|
Czasomierz .. i jak imprezka w sobotę ... udana była? Bo planuję weekend w Łomży - dlatego pytam :-) Znajomy 88 pytał jaki zespół gra na Nowogrodzkiej .... też jestem ciekawa . Nikt nie wie?
|
|
w quattro polecam, dobre balety names
|
|
wlasnie w Quattro :)
|
|
W sobotę nie byłem na żadnej imprezce. Leżałem grzecznie w łóżeczku, zakichany, zakatarzony. Wirus mnie pokonał.
|
|
O jak mi przykro :-( .... Mam nadzieję, że tym razem już <mu> się nie dasz ;-) . Może spotkamy się zatem gdzieś w przelocie ... hahahhaha nie wiedząc, że pisaliśmy ze sobą. Najfajniejsze jest to nieznane ... nieprzewidywalne...... And I don`t know how I can do without .
|
|
swojego czasu byly fajne zabawy w dawnymbarze alicja fajnie gral zespol fajne sobotnie dancingi a teraz . . .
|
|
nanowogrodzkiejpewnie zespol tez gra od pana slawka kupa guwna znany w lomzy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |