Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Seat Alhambra |
Co moze byc przyczyna w seacie alhambrze <diesel>ze dodaje sie gazu a samochod nie ma za bardzo przyspieszenia? Bede wdzieczna za odpowiedz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Seat Alhambra |
Niedrożny dolot/filtr powietrza, dziura w dolocie, MAP sensor, przepływka, kąt wtrysku, turbo, pompa/wtryski/pompowtryski... i tak można wymieniać godzinami. Potrzebna diagnostyka. Zapraszam :)
|
|
Padła przepustnica albo turbina...najlepiej jedź i sprawdź do zakładu mechanicznego.
|
|
kup nowy samochod:)
|
|
Odłącz akumulator na kilka minut,może pomorze
|
|
Sprawdz przepływomież powietrza tylko żeby były numery fabryczne tak jak w orginale to jest koszt około 200-300 zł(zależy jaka firma)mogą tez być przypchane zaworki Egr najlepiej przeczyścic wszystko,a jak to nie pomoże to zepsuta turbina.Turbina po regeneracji koszt ok.1200 zł.Ja robiłem u mechaników w Łomży na pl.niepodlegóści.Jeżeli na początku auto nie chce przyśpieszać a pózniej dostaje mocy to na pewno będzie zepsuty przepływomież znajduje on sie przy filtrze powietrza wystarczy odkrecic dwie śróbki (można to sprawdzić na komputerze tylko nie każdy mechanik w Łomzy to umie,sprawdzic na komputerze najlepiej jechac do kupisk starych zaraz z brzego po lewej stronie jak sie skręca do stacji kontroli pojazdów mechanik ma na imię Michał sprawdzałem u niego swój samochód :)pozdrawiam ********************* ********************* *********************
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |