Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szambo betonowe dwukomorowe |
Gdzie kupię w Ostrołęce, Łomży oraz okolicy ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szambo betonowe dwukomorowe |
W Budach jadąc na Kisielnicę robią szamba.
|
|
Opłacać Ci się będzie szambo? Nie lepiej przydomówkę jakąś?
|
|
betoniarnie ul. poznańska oraz poligonowa
|
|
Napisz ile kosztuje szambo dwukomorowe, takie jakie chcesz kupić, bo może taniej będzie ci z bloczka postawić. Ja robiłem dwukomorowe o łącznej pojemności 20m3 właśnie z bloczka.
|
|
Interesuje mnie 10m3. Mam wysoki poziom wód gruntowych także jedynie szczelne mnie interesuje.
|
|
Jak to "szczelne"? To są inne? hehe ;) Kraj katolików. Pozdrawiam.
|
|
Ale z bloczka też możesz zrobić szczelne szambo. Ulałem płytę na spodzie i na to omurowałem z bloczka. Problem był tylko z płytami górnym. Nie chciało mi się szalować to ulałem je na ziemi a potem jak u sąsiada był samochód z HDSem to położyli mi te płyty na szambie żeby je przykryć. Potem tylko jeszcze wysmarowanie lepikiem w środku szamba i gotowe. Więcej jak 2 tyś to mnie nie kosztowało (oczywiście nie liczę robocizny bo sam to stawiałem) i mam 20 m3. Mam dwie komory, jedną mam na nieczystości a do drugiej spływa deszczówka którą to podlewam trawnik. Podejrzewam że taniej szamba się nie zrobi. Ostatnio sąsiad robił ekologiczne to kupę kasy zapłacił.
|
|
No, to żeś Stefan01 pomysłowy.Ale czy na takim terenie jak u Qprmark ta ściana z bloczka obsmarowana lepikiem na pewno nie przepuści wody?Hmm....
|
|
Wykonanie samemu nie wchodzi w rachubę. Docelowo będzie to oczyszczalnia trzcinowa. Inne są faktycznie bardzo drogie a często awaryjne po kilku latach. Stefan01 przy odbiorze domu nie było żadnych problemów, przy tak wykonanym szambie ?
|
|
Szczelne to bedzie plastikowe.
|
|
Nawet się nie pojawili na działce. Taki był odbiór domu.
|
|
reklama nic więcej
|
|
Zamiast klasycznego szamba lepiej rozważyć przydomową oczyszczalnię ścieków. Jest kilka rodzajów - przykłady: http://www.traidenis-pol.com/ - może i początkowo koszt wyższy niż klasycznego szamba, ale w perspektywie czasu szybko się to zwraca.
|
|
PRzydomowa oczyszczalnia ściekow nie zawsze sie sprawdza, trzeba sprawdzic teren. Pozdrawiam.
|
|
To prawda. Zależy to od wielu warunków
|
|
Przy wysokim poziomie wód gruntowych zpaomnij o szambie z tworzywa. Tak samo lekkie szambo betonowe się nie sprawdzi. Zbiornik przy takich warunkach wodno-gruntowych musi być ciężki monolityczny. Pusty lekki zbiornik np z tworzywa został by wypchnięty przez wodę gruntową na powierzchnię, a tego raczej nie chcesz. Szukaj zbiornika z cięzką monolityczną płytą denna.
|
|
Moze ktos podac namiary na szamba plastikowe?
|
|
musi być straszna bieda w tych reklamowanych firmach albo straszne \"szambo\" produkują skoro na taką reklamę ich jedynie stać ..
|
|
betonowe najlepsze
|
|
Sprawdź tę firmę szambabetonowe-ekoszamb.pl . Zajmują się sami produkcją zbiorników, ale także mają w swoich usługach transport i montaż takiego szamba, więc właściwe cały proces idzie bardzo sprawnie, dzięki temu, że korzystasz z usług jednej firmy. Warto do nich przedzwonić i zapytać, czy ich usługi transportowe obejmują również Łomżę.
|
|
ja osobiście szamba nie polecam, lepszym rozwiązaniem jest przydomowa oczyszczalnia ścieków sam korzystam i widzę w tym spore oszczędności. Sprzedaje odzież używaną jako hurtownia odzieży używanej: http://werona.biz
|
|
Wie ktoś może czy oczyszczalnie biologiczne się sprawdzają. Zastanawiamy się nad montażem takiej oczyszczalni.
|
|
Zainteresowanym mogę polecić ofertę, z której sam skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Zdecydowałem się skorzystać z oferty polecanej mi firmy PROBUD - https://probud.pl/produkty/zbiorniki-betonowe/ , która wykonała dla mnie szambo betonowe w atrakcyjnej cenie. Ludzie nie mogą być nigdy wolni, ponieważ są słabi, występni,nędzni i zbuntowani
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |