Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
problem z samochodem |
Drugi raz w ciągu dwóch lat miałam problem z samochodem typu: jadąc podczas dużej ulewy w pewnym momencie samochód traci moc i szarpie nim, , zrywa. Przestało padać podjechałam tak jeszcze z 10 km, i jak niby nic. Po pierwszym zdarzeniu pojechałam do mechanika, wymieniłam świece i powiedział, żeby jeździć. Wczoraj zdarzyło mi się to samo, na dodatek kiedy włączałam się do ruchu z podporządkowanej. Prawie na środku ulicy stanęłam w poprzek, szarpnęło , gaz do dechy i jakoś wturlałam się na swój pas. Do dzisiaj mam ciarki. Co to może być?. Nadmienię, że jest to Toyota corolla z 2001 roku z gazem, ale jechałam cały czas na benzynie. Może ktoś jest mi w stanie podpowiedzieć. Za dobre rady z góry dziękuję.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: problem z samochodem |
moze kable zaplonowe podczas deszczu sprawdz czy wtedy na gazie nie bedzie strzelac
|
|
tez bym stawial na kable lub swiece, choc dobry mechanik sie nie pomyli i odrazu znajdzie przyczyne..... ja dodam tylko ze jezdzac dislem nie mam problemow a w bezyniaku z gazem na dodatek zawsze cos sie dzialo i nigdzy wiecej samochodu z gazem ani benzyny
|
|
silnik krokowy ewentualnie przepływomierz ale to tylko sugestia :)
|
|
a może klocki hamulcowe? :) takich problemów się nie rozwiązuje na forum bo każde auto co innego może boleć. po pierwsze zmień mechanika. po drugie jedź do innego a jak nie to przyjedź i sprawdzimy :) napisz ew. swój @
|
|
u mnie kabli zapłonowych nie ma tylko cewki, tyle się dowiedziałam
|
|
proponował bym wziąć do ręki butelkę z rozpylaczem typu płyn do mycia okien ustać w ciemnym garażu i rozpylać po silniku w kierunku świec i cewki, w celu znalezienia przebicia, powinno pomóc. "im mniej wiesz tym lepiej dla ciebie"
|
|
mialem kiedyś to samo tyle ze w mazdzie. Ty nie podalas jaki masz silnik, u mnie przyczyną był moduł zapłonowy.
|
|
darkwarez zapomniałeś dodać,że silnik musi pracować jak będzie tym płynem pryskał:)
|
|
Sorry pryskała:D
|
|
u mnie był problem z kopułką/ palcem rozdzielacza. po wymianie problem znikł
|
|
Dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |