Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
opakowanie od mleka |
opakowanie od mleka do którego worka na śmieci
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: opakowanie od mleka |
|
Jacku... do PLASIKÓW (żółty pojemnik). Tak mam zakodowane, ale upewniłem się tu: http://www.mpgkim.lomza.pl/pliki/ulotka.pdf +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Polska rządna i gospodarna, bogobojna i sprawiedliwa PROGRAMEM Polskiego Narodu! ........ JKK
|
|
A do żółtego. Dzięki.
|
|
To już my mamy to segregować? u nas jest śmietnik ten co był a pojemniki do segregacji stoją przed, to gdzie te śmiecie wyrzucać w końcu.. ?
|
|
|
ale zwykłe kosze w środku śmietnika też sa....po co? z tego co widzę to wygodniej innym wyrzucać po staremu, tak jak było..
|
|
(...)O informacje o nowej polityce śmieciowej pytaliśmy w ratuszu. Z przesławnego przez Ewę Sznejder, doradcę prezydenta ds. polityki informacyjnej, zestawienia kosztów dotychczasowej kampanii informacyjnej wynika, że miasto wydało na nią do końca czerwca blisko 10 tys zł. Ponad połowę puli zainkasowała Grupa Medialna Narew, a pieniądze poszły na reklamę w tygodniku i promocję w jednej kablowej TV. Druga kablówka też dostała, choć dużo mniej. Program w TV Skorpion – segregacja kosztował 1000zł. Reszta pieniędzy – niespełna 3 tys zł - poszła na ulotki. (...) http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=32720 A ja się zapytam przekornie: Dlaczego w drugiej TV tylko 1000zł? Przecież ona też robi program dla dużej części osiedli Łomżyńskich? Czym odbiorcy jednej TV różnią się od odbiorców drugiej TV? Jedni i drudzy muszą segregować i chcą mieć dostep do informacji w tv skąd więc dziwny podział kosztów miejskich? Czego nie było w tv którą odbieram za 1000zł, co było w tv, której nie odbieram za blisko 5 tys? Rozumiem że w tym drugim przypadku jeszcze na tygodnik (narew bezpłatny) ale pomimo to, dziwny podział moim zdaniem.
|
|
Na opakowaniach powinien być umieszczony pojemnik na śmieci w odpowiednim kolorze może wtedy było by najprościej.
|
|
Jacek21 swietny pomysł! never give up!
|
|
mnie nikt nie poinformował, wszystko idzie jak dawniej, opłata za segregowane. Nie ma koszy do segregacji śmieci przy moim bloku haha. ---------------------------------------------
|
|
|
Załapałem już tę segregację, ale nadal mam wątpliwości...Do "plastiku" wrzucamy pojemniki po chemii gospodarczej, ale nie wrzucamy nigdzie pojemników po środkach czyszczących, substancji do wywabiania plam... Czyżby nasz "Cif" nie należał do chemii gospodarczej? A co z "Ludwikiem" i innymi płynami? A Vanish? Czy z takim pojemnikiem muszę jechać, po uprzednim zwolnieniu się z pracy ze względu na czas pracy MPGKiM, na Akademicką? Trochę to śmieszne, żeby po zużyciu jednego dezodorantu też odwoził go na Akademicką? Kiedyś już pisałam, że kuchnia w M2 to nie miejsce na przechowywanie posegregowanych śmieci. Może więc pomyśleć o jakiś punktach zbiórki ? Np. kupuje nowy dezodorant , zostawiam stary, kupuje nowe baterie, zostawiam stare...Kupuje nowy cif, zostawiam pojemnik po starym...
|
|
a koperty babelkowe gdzie wyrzucac.jest papier i folia.oddzielic to,to jest dopiero wyczyn. a znaczek gdzie?-jest na nim klej
|
|
a butelke po piwie? nie będę zdzierać naklejek never give up!
|
|
A mnie ciekawi jak będzie wyglądał odbiór posegregowanych odpadów. Czy wszystko poleci do jednej śmieciarki, czy może będą jeździć trzy samochody :)
|
|
Re: Fajni faceci. |
A ja mam cala ta segregacje w dvpie. Tradycyjna spychologia, w papierach w ratuszu wszystko gra a smieci stoja pod domami i smierdza. A wy sie martwicie o pojemnik po dezodorancie, jeszcze kapslem od piwa zacznijcie martwic i nakreta z butelki po mleku. W ratuszu wszystko gra ? Gra. To i umnie wszystko gra. Wale smieci w jeden kociol a reszta mi lata.
|
|
No dobrze, przyznaję się.... chce pokazać jak niektóre założenia segregacji śmieci są idiotyczne... Roj - Twoje pytanie jest słuszne: gdzie wyrzucić kopertę bąbelkową ze znaczkiem? :) A tak w ogóle jestem ciekawy jak to wygląda w innych państwach. Może ktoś kto wie napisze?
|
|
w miasteczku w 3 rzeszy,segregacja była taka sama.w domu miałem podwójny pojemnik na śmieci.do jednego worka wrzucałem wszystkie"bio",do drugiego wszelakie papiery.butelki plast.nosiłem do sklepu(kaucja),a szkło musiałem odwieźć do specjalnego punktu,gdzie stały 3 pojemniki na butelki różnych kol.przyznam,to było małe miasteczko nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
Zdzicho, w AT jest tak: czarny pojemnik: pieluchy, worki z odkurzacza, kasety, żarówki, popsute zabawki, wszelkiego rodzaju ręczniki kuchenne brązowy: odpadki domowe, liście, obierki, kwiaty, pozostałości z ogródka, trawa żółty: styropor, pojemniki plastikowe, pojemniki po chemii, torby plastikowe, butelki pet, kartony tetrapak (mleko, napoje) czerwony: kartony, książki, gazety, torby papierowe, koperty Czego się nie jest pewnym wrzuca się do pojemnika czarnego. Na baterie i żarówki energooszczędne stoją pojemniki w prawie każdym sklepie. Na szkło białe, kolorowe i metal są odrębne pojemniki (nie trzeba zrywać etykiet z butelek). Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |