poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Apel papieża bez odzewu

"Boli mnie, kiedy widzę księdza albo zakonnicę w najnowszym modelu samochodu. Ależ tak nie można! - powiedział papież w trakcie spotkania z 6 tysiącami przyszłych księży, zakonników i zakonnic z całego świata, którzy przybyli do Rzymu z pielgrzymką z okazji Roku Wiary.

Kiedy wybierzecie jakiś piękny model, pomyślcie o dzieciach, które umierają z głodu. Tylko o tym - prosił papież Franciszek."

http://www.sfora.pl/Papiez-Boli-mnie-widok-ksiedza-w-superaucie-a57466

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Apel papieża bez odzewu

ciekawe kiedy go otruja-nasi biskupi juz powiedzieli ze nie sa od pomagania biednym hahaha sypie sie ten caly syfilis

trudno zeby ksiądz piechotą przemierzał długie trasy

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

A jeszcze trudniej, aby ksiądz jechał nową bryką z ostatnimi namaszczeniami do chrego, który umiera. Często z głodu.

Nikt nie krytykuje standardowego stanu posiadania księży tylko nadmierne przywiązanie kleru i kościoła do dóbr materialnych i to do tych luksusowych, przepych, magnacki styl życia, łakomstwo, rozpusta...., czyli więcej niż siedem grzechów głównych popełnianych przez tych, którzy nie tylko ślubują ubóstwo ale głoszą ludziom, że ta cecha jest niezbędna do zbawienia.

rudy błazen z druhem

adamoxx lubisz patrze ciagnac z krzyza:) ta czarna stonka jest jedna z najwiekszych zaraz jaka dodtknela nasz piekny kraj-ostatni przyklad fundusz koscielny zamkniety a przejeli tereny w poznaniu - to jest zaraza pasozyt ktory toczy nasz kraj-agenci obcego panstwa ktorzy okradaja Polske - mam nadzieje ze ten syfylis padnie a ludzie juz do tego dojrzewaja :)

Re: Fajni faceci.

Szybszy samochod , szybciej ksiadz dojedzie z ostatnim namaszczeniem.

Kazdy czasami potrzebuje szybkiego ratunku.

te wszy powinny wszedzie chodzic na kleczkach zeby odkupic swoje grzechy

Nie grzesz slowem.

oni wiecej szkod polsce zrobili niz wszystkie rozbiory i komunizm razem wziete

...święta prawda...

rudy błazen z druhem

A kysz poganinie !!!

a te rozbiory to niby przez kogo,jak nie przez nich.

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

wierze w boga ale ta czarna zaraze bym walcem prasowal moze drogi bysmy mieli lepsze:)

...nie byłyby lepsze tylko bardziej czarne....

rudy błazen z druhem

paplik i doctorr od jakiegoś czasu śledzę wasze wpisy a tym samym poglądy chciałabym was zapytać co sądzicie o innych religiach abstrakując od katolickiej jakie macie zdanie o innych religiach prawosławnej o protestantach czy chocby Świadkach Jehowy znam ich sporo .....

Klechy to w większości potomkowie wiejskiej biedoty a ci jak dorwą się do koryta,to łokcie na boki i żrą całym ryjem.

Kokosz

jak juz napisalem jestem wierzacy ale przedstawicieli wszelkich religii nie toleruje-to zwykle k...wy i legaty -staraja sie ugrac na naszej wierze -a robic nie ma komu:)

Im religia nowocześniejsza tym bardziej "strawna". Katolicyzm i prawosławie to jeden czort: anachronizm, ciemnota i zacofanie oraz totalitarne zapędy. Świadkowie Jehowy należą do wyznań protestanckich, czyli nowoczesnego chrześcijaństwa jednak mają niektóre sztywne i anachroniczne dogmaty oraz fanatyczne zapędy choć usiłują wrócić do żródeł swojej religii. Każda religia opiera się na mitach i spekulacjach zamiast faktów i racjonalizmu jednak jedne są mniej szkodliwe inne bardziej. Najgorszy jest przymus i odgrywanie jedynie słusznej siły przewodniej.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org