sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Usterka lokalna :)

Witam

Ostatnio przeprowadzałem remont mieszkania, fachowość brygady i fachowców nadawałaby się do programu TVN "Usterka" :))
Czy w Łomży są prawdziwi spece od np. układania glazury, cyklinowania, hydrauliki, szpachlowania? Kiedy doczekamy się czasów gdy zatrudniając ekipę remontowo - budowlaną nie trzeba będzie stać jej nad głową żeby było wszystko zrobione należycie i starannie? Może stworzymy lokalny ranking dobrych fachowców i tych "fachowców" z którymi lepiej się nigdy nie zadawać? Może opinie forumowiczów pomogą w tym?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Usterka lokalna :)

U mnie w domu glazure i terakotę układał super fachowiec. Szybko, sprawnie, a efekt bardzo mile mnie zaskoczył - pełna perfekcja. Gość był po prostu idealistą - wszystko wyglądało wręcz super a on jeszcze cos poprawiał, kombinował. Jeśli ktoś chce to chętnie dam kontakt do niego, jest naprawdę warty polecenia. Mam jeszcze dobrego fachowca od tapetowania i malowania...

Pozdrawiam

Mr S

"Jeśli wszystko kontrolujesz, jedziesz zbyt wolno!"

Żałuję, że nie zadałem tego pytania na forum przed remontem, teraz to już musztarda po obiedzie ale będe wiedział do kogo dać namiar, dzięki MrS

Nie wiem jak jest z ekipami remontowymi ale gdy rok temu w ramach nauki mialem praktyki w zakladzie naprawy RTV (nazwy nie podam). I tamtejsi ludzie naparwde przykladali sie do swojej roboty, niczym nie przypominali tych z TVNu.

Moje doswiadczenia z fachowcami rodakami, tu na obczyznie, sa dosc zroznicowane; ci z ktorymi mialem kontakt osobisty (kilku murarzy, stolarzy, fachowcow od granitowych wykladzin, itp.) wykazali sie calkiem niezle, jesli chodzi o ich sam fach. Gorzej jednak wyglada sprawa ich punktualnosci; np. jezeli gosc obiecuje, ze stawi sie w Poniedzialek, o ktorejs tam godzinie, to juz dobrze aby go ujrzec np. w Srode, a czesto to i nawet tydzien pozniej.
Czyzby brak slownosci to taka nasza nowa narodowa cecha? Ciekawi mnie jak to wyglada w kraju.
Wlasciwie to wyrobilem sobie inne podejscie to calej tej sprawy: "Jesli chesz zeby cos bylo zrobione dokladnie i w terminine, to najlepiej zrob to sam".
Rysiek

Wychu zgadzam sie z toba: "nie licz na ojca, zrob to sam"

oby tak dalej...

mialo byc "nie licz na ojca, zrob sie sam"

sorki za maly blad :)

Glazura w mojej łazience ma 12 lat i ciągle jest. Jedynie od czasu do czasu poprawiam fugi. Z fachowcami nie mam do czynienia, bo większość napraw dokonują mężczyźni wchodzący w skład naszej rodziny. Malowanie podłogi, położenie nowej wykładziny, drobne usterki elektryczne to dla prawdziwego faceta żaden problem. A jesli to potrafimy to kobiety nie gonią nas do garów i nie krzyczą o równouprawnieniu. Nie licz na fachowców, zrób se sam.

A mnie fachowiec już dwa razy naprawiał pralkę i ciągle źle. Czy znacie jakiegoś dobrego fachowca od pralek? Równocześnie informuję, że w moim domu nie ma żadnego mężczyzny, więc nie ma kto naprawić czegokolwiek.

A tak z ciekawosci ile biorą za ułożenie metra kw. płytek ???

Tomek

Słuchajcie, u Baśki w domu nie ma faceta. Kawalerowie i inni samotni - do dzieła :)

Gorbi - a jak "Baśka" okaże się łysiejącym facetem po 40-tce? :D

Basiu - bez urazy - pozdrawiam
Łysiejący faceci po 40-tce - bez urazy - pozdrawiam

Tiger

:-)))))))))))))))))))))))))))))))
bombastyka Tiger :-D

tak myslałem sobie własnie że do tej Baski to zaraz tłumy wolnych forumowiczów uderza i bedą napastowac i wręcz domagac się szansy naprawy pralki, będą ją sobie (najpierw pralkę, potem baśkę) wyrywac z rąk, i krzyczeć: JA, JA!!! :-)
heh...........
łysiejący po 40 łączcie się !!!!!!
:-)))))
heh!!
:-)

Myślę jednak że Baśka to atrakcyjna kobietka. Przecież fachowiec od pralek przychodził do niej aż dwa razy :) Łysiejącemu 40-latkowi naprawił by od razu...

U mnie w domu kiedys taki jeden "fachowiec" naprawial telewizor, oczywiscie wstawil jakas stara czesc ktora pozniej i tak sie zepsula a wzial jak za nowa...zreszta kto by w rece zagladal i znal sie na tym, co on do tego telewizora wkladal...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org