Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co sądzicie o łomżyńskiej straży miejskiej? |
Czy jest ona potrzebna? Czy powinno się ja zlikwidować i jej obowiązki powinni przejąć policjanci? Zapraszam do dyskusji. Opisujcie swoje doświadczenia związane ze straża miejską.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co sądzicie o łomżyńskiej straży miejskiej? |
wlepili mi kiedyś mandat za picie piwa w miejscu publicznym, gdyby nie oni to nie wiadomo gdzie bym teraz był?! może bym się staczał w otchłani nałogu
|
|
powinni ich zlikwidowac jak najszybciej zeruja na ludziach potrafia tylko wypisywac mandaty i chowac sie po krzakach z fotoradarem z pilnowaniem pozadku w miescie niemaja nic wspólnego 001
|
|
Zamiast zwalniać nauczycieli powinni zwolnić strażników.
|
|
tak, uważam dokładnie jak "nie`dotyczy", trafne spostrzeżenie. :)
|
|
Powinni sprawdzać czystość na posesji mieszkańców a nie stać z fotoradarem koło szpitala na to jest drogówka policji
|
|
Trzymanie darmozjadów! Policja jest od przestrzegania prawa! A ni jakieś znajomki i koneksje urzędnicze! człowiek lasu
|
|
JEDNYM SLOWEM - WON
|
|
nie wiem czy warto,ale się wypowiem.jak powoływali tą instytucje do życia myślałem,że jej pracownicy będą pilnować i zwracać uwagę żulikom szczającym pod blokiem,psim gównem,śmieciami rzucanymi pod nogi itp.potem okazało się,że ta"firma"jest po to,by łatać budżet miasta.dokładają im uprawnień,by jeszcze więcej kasy mogli z obywateli ściągnąć.a nasi włodarze cięszą sie,bo mają coraz więcej kasy na bezsensowne trwonienie.żadna władza w łomży nie zlikwiduje tego"procederu".jeszcze dali im pagony,teraz kto dłużej u nich pracuje,ma wyższy stopień,a po zakończeniu kariery w tej"firmie",pagon cięższy i emerytura wyższa.awanse też se sami przyznają. a już mi się nie chce(nerw mnie ruszył) nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
|
zllikwidować..mandaty lepią..
|
|
Na starym rynku już nie ma żywego ducha. Niech dalej lepią.
|
|
jak będą walić mandaty, aż ludzie zaczną sprzątać po psach, wtedy będę miał dobre zdanie. Tak samo wyłapywać wagarowiczów (gimbazja w Venedzie w roku szkolnym), częstsze kontrole baz meneli, a mnie zajmować się zadaniami policji drogowej. ---------------------------------------------
|
|
wywalic
|
|
Powinni walić pałami: gimbazę i żuli co dewastują wszystko wokół siebie powiatową hołotę wracającą z nocnych imprez zmotoryzowanych przygłupów szalejących po osiedlach _________________________________________________________________ http://www.michalkiewicz.pl/ https://myslpolska.info/ http://kresywekrwi.blogspot.com/?m=0
|
|
zjawiaja sie tylko wtedy ,gdy sasiad podpieprzy. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
racja jak sasiad doniesie to się zjawiaja a mnie szlag trafia widziałem co było na przystanku na Nowogrodzkiej kupe szkła i smieci po imprezie w lokalu obok pytam sie gdzi oni byli no gdzie ????????????? bo wszystkie Ryski to fajne chłopaki!
|
|
z nowogrodzkiej to mają chody Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Witajcie, tak jestem z wami odnośnie likwidacji tej niekorzystnej dla nas organizacji darmozjadów którzy poza wlepianiem mandatów od których mają prowizję nie robią nic by żyło nam się bezpieczniej. Natomiast Ci którzy dali sobie mandat wlepić zrobili to na własne życzenie ponieważ samochodem może poruszać się zarówno żona, mąż a nawet dziecko więc na dobrą sprawę skoro nie pamiętam kto ten samochód w danym miejscu zaparkował czy to ja czy ktoś inny z rodziny żaden sąd na świecie nie ukarze nikogo mandatem bo nie ma sprawcy. Jelenie są od tego by płacili ! Baranay bez szkoły od wlepiania mandatów bo mają prowizję!
|
|
zlikwidować SM , kto zbiera podpisy , ja sie pisze
|
|
jezdza tam , gdzie uczynny sasiad doniesie. z wlasnej inicjatywy nie widzialam ich od dwoch lat nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
miałem z nimi do czynienia nie były to radosne chwile jestem za tym zeby zostali, ale maja stac na straży porządku a nie jak do tej pory karzą mandatami biednych kierowców...
|
|
Policja doskonale sobie poradzi -m a ..straz miejska???? co to za zwierze????Przechowalnia!!!! emrytowanego policjanta i udajacych policjantow. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Policja i straż miejska to *****!
|
|
Precz ze SM, do łopaty tych nierobów!!!!
|
|
A znów zajrzałem na te ś.wietne forum hipokrytów i darmozjadów niespełnionych , odważnych bo mogą poszczekać jak małe pieski zza drzwi . Zajrze tu znów za rok i znów bedziecie skamlec pocieszac sie jaka to straz miejska niedobra . Policja potrzebna , prezydent niedobry, znawcy tematu prawa , wiecie co ...... żal za dupe ściska a zarazem śmiac sie chce pozdrawiam wszystkich likwidatorów ,doradców ,, uczonych w prawie ,, pokrzywdzonych przez los i wszystkie sluzby . Zlikwidowac wszystkich i wszystko powolac nierobow z forum o to jest plan super jestem za podpisze tez , a i dam 100 na skutery dla policji , no chyba ze i ich tez zlikwidujemy a co . Pisze bez ladu i skladu bo tresc tu nie wazna . Sranie w banie. A i milej nocy. Kury sie nie niosa... a w syrii wojna. Wiec tresc oswidczenia premiera bulgarii .... jest sprzeczna gdyz to zimna kalkulacja jest przyczyna tego ocieplenia a lewandowski jak zwykle zagral mimo ze struny byly za grube .........
|
|
a co, twoim zdaniem taka dobra? pod moim chocby blokiem sraja codziennie dziesiatki psow, myslisz ze ktos dostal kiedys mandat? Kolega zas w nocy wrocil z pracy i zaparkowal na trawniku, a i owszem dostal! Traz nasuwa sie pytanie, zasluzyl? tak! Ale czy na pewno powinna sie tym zajac straz miejska a nie policja, gdy obok menele wala nafte pod smietnikiem a psy wycieraja dupe o trawnik i zalatwiaja sie do piaskownicy w ktorej bawia sie dzieci?
|
|
|
Autor: gt.pd (---.lomza.vectranet.pl) Data: 12-10-13 21:53 masz wszystkich w domu???Moze polecic tobie lekarz od twoich fobii? nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Autor: gt.pd hahahaha.. hehehehe... sarkastycznie ale dobrze, jeden z nielicznych głosów rozsądku, tu na tym forum, ... może niekoniecznie w temacie łomżyńskiej straży "mniejskiej" ale ująłeś dobrze realia tej trybuny ludzi wiecznie niezadowolonych i zawsze tylko z roszczeniową postawą " pokrzywdzonych przez los" wieczni malkontenci a co oni nieudacznicy robią sami dla siebie i tego miasta? nic, tylko narzekają, zero przedsiębiorczości, zero poparcia nawet i dla " małych inicjatyw " społecznych" promujących to miasto ( o czym świadczą chociażby wyniki ostatnich różnych konkursów czy głosowań - nigdy NIC nie wygraliśmy, nikomu nie chciało się nawet kliknąć , a wyprzedzały nas nawet małe " pipidówki") ... roboty, też nie ma? bo co, może aspiracje i wymagania są zbyt duże a kwalifikacji i chęci do pracy brak, " niedobrzy pracodawcy" - nikt ci nie broni - sam weż swoje sprawy w swoje ręce- otwórz działalność gospodarczą, prowadż interes, będziesz zarabiał krocie i pracownikom płacił przynajmniej trzykrotną średnią krajową , ... a, że mamy tu tak jak mamy, jesteśmy winni sami sobie , dokonujemy złych wyborów, nie wierzcie że " z pustego wam Salomon naleje" , nikt nikomu nie daje nic darmo, ........................... wracając do tematu to straż miejska ma rację bytu, ale nie w tych ramach w których obecnie działa, powinni zająć się poprawą sytuacji w mieście dotyczącą bałaganu na osiedlach ( np pijaczki i chuligani, zakłócanie ciszy nocnej, bezpańskie psy i właścicielami " min" pozostawianych przez nie na chodnikach czy trawnikach, śmieciami i innymi odpadami pozostawianymi w miejscach do tego nieodpowiednimi, no i " samowolki" budowlane ) straż miejska to nie Policja i niech nie dublują się wzajemnie, od mandatów drogowych jest kto inny wg mnie są tam osoby bardziej kompetentne
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |