Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
piaskowanie zębów |
gdzie najlepiej można wykonać ten zabieg w łomży? i jaka jest jego cena?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: piaskowanie zębów |
siemano, ja robiłem piaskowanie kiedyś u lek.A.Podolak na Ks.Anny n/p hali sportowej przy SP9. płaciłem 80zł ale to było z rok temu albo i ze 2:) nie każdy z dentystów nakłada po piaskowaniu fluor a w/w dentystka tak, więc polecam. miłego zabiegu;)
|
|
Piaskowanie podobno nie jest za bardzo dobre (dziory w dziaslach robi itd. ) - najlepiej oczyscic zlogi ultradzwiekami. Czyszczenie zebow 2 razy do roku (raz na pol roku) gratis w ramach NFZ.
|
|
mi dentysta powiedział, że raz w roku można NFZ, maja1 gdzie chodzisz na czyszczenie?
|
|
Ja miałam skaling i piaskowanie w Demed na ul. Słowackiego. Cena zabiegu zależy od ilości kamienia i osadu na zębach. Za oba zabiegi zapłaciłam 100,00 zł.
|
|
jakie efekty po tym sa? widac cos wybielone? K
|
|
no racja - te dziory w dziąsłach ..... Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
skaling lub piaskowanie nie wybiela zębów tylko usuwa osad, ale efekt widać w tym że zęby są "błyszczące".
|
|
Ja - chodzilam w Warszawie. Ultradzwieki sa o wiele lepsze i sam zabieg jest przyjemniejszy, bo przy piaskowniu, to chce sie uciekac z fotela, poza tym bardziej szkliwo zdziera i dziorawi dziasla.
|
|
Z tego co wiem, raz na pol roku czyszczenie zebow w ramach NFZ nieodplatnie i warto korzystac, bo podobno nawet te zlogi z czarnej herbaty i kawy sa niedobre dla uzebienia.
|
|
można, sama się ostatnio zapisałam na ten zabieg w ramach nfz. No zobaczymy :)
|
|
Bez zabiegów. Sama systematyczność i zdrowe podejście do szczotkowania, ale ogólnie przywrócenie zębom normalności musi wymagać podejścia. Szczotkowanie systematyczne, pasta bez fluoru, rozsądna dieta i wtedy dopiero realnie można oczekiwać zmian.
|
|
dokładnie, z tym, że trzeba wziąć poprawkę na to, iż nie wszyscy będą mieli białe zęby bo ich kolor już sam w sobie może być zółty
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |