sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
znowu prezydent w telewizji :D rodzinne sprawy

http://ttv.pl/archiwum/84856,kumoterstwo-i-nepotyzm-w-lomzy,0.html

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: znowu prezydent w telewizji :D rodzinne sprawy

i sie prezydent przyznal ze synowi proponowal prace :D i nie widzi w tym nic zlego bo pol ratusza to rodzina :D

Chyba się trochę rozpędził z tą wypowiedzią.

ciekawe co na to prokuratura z innego miasta powie :)

http://www.lomza.pl/ksiazkatel.php?mod=jednostka&id=1&nj=Wydzia%C5%82%20Kultury,%20Promocji%20i%20Sportu

7 (SIEDEM) osób dba o promocję naszego miasta :D

http://www.lomza.pl/ksiazkatel.php?mod=jednostka&id=1&nj=Wydzia%C5%82%20Kultury,%20Promocji%20i%20Sportu

od lat..........ci sami............................ZERO owoców ale rodzinnie

DiDi

KOLESIOSTWO I RODZINA!!!!

Nowy prezydent powinien zrobić porządki po objęciu urzędu. To moje zdanie, bo rzeczywiście materiał ttv kompromituje.

Wymiotować się chce patrząc na ich obrady transmitowane w tv scorpion...
...a to Pan Czerniawski się okazał, no no.... Wstyd i hańba! Niech se nie mysli że łomżyniacy o niczym nie wiedzą...! Jak to nazwać....??!!!!!! Przecież to się w głowie nie mieści...!

http://www.mylomza.pl/home/lomza/item/4108-%C5%BCona.html

Czy cos wiadomo w tej sprawie? Czy pani prezydentowa juz pracuje w DPS?

biznesman przecież słyszłeś, że zięć z miotłą po Łomży latać nie może bo wykształcony i specjalist,to żona tym bardziej bo dyrektorem była.Łomża mała jest więc w jednym urzędzie i pół rodziny pracować musi, bo nie ma komu........Mnie się zaś wydaje ,że latanie z miotłą to uczciwa praca co nie przynosi ujmy tym co ją wykonują .Czerwony sweterek [bardzo twarzowy] zamienić na pomarańczową kamizelkę [też twarzowa] i trochę ruchu [bo od siedzenia brzuch rośnie] jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

oczywiście, już pracuje w DPS !!!

może zrobić kolejny reportaż ???

DiDi

Gdyby nie wysokie standardy etyczne prezydenta, to Pani Żona już by pewnie pracowała w UM :)

boli was, ze mama z tata posady nie zalatwia? Ze nie ksztalcilo sie zeby samemu cos osiagnac.. Przeciez kazdy moze kandydowac. Wystarczy zebrac odpowiednia ilosc podpisow i startowac. Wtedy dam sobie reke uciac, ze kazde stanowisko obsadzicie znajomymi, rodzina i bedziecie zalatwiac po znajomosci. Ale zapomnialem, w Lomzy tylko narzekac potrafia i szczekac zza monitora :)
i taka mala dygresja, jeden juz przed wyborami proponowal stanowiska..

P.A drogi[a] mnie nie boli,, bo prowadzę własną działalnośc gospodarczą [jednoosobową] od 1991roku. Nie pcham się do urzędu bo to nie jest praca dla mnie.Jednak oczekuję od ludzi ,którzy tam pracują i załatwiają moje sprawy kompetencji,uczciwości i dzialania dla dobra mojego miasta. Bo wystarczy popatrzeć co się stało na Cyprze gdzie nikt władzy nie patrzył na ręce, a dzisiaj jest bieda.........ZAPEWNIAM cię też ,że mam dobre wykształcenie 1 lo i państwowa szkoła w Warszawie.........NIe WETĘ Łomżyńską,licencjacik na Łomżyńskiej uczelni i zaocznie coś Białymstoku ............Ludzie ,którzy mają porządne wykształcenie nie potrzebóją pomocy mamusi, ani tatusią,ani teścia czy teściowej,żeby znależć sobie pracę UWIERZ MI NA SŁOWO.

oczywiście, już pracuje w DPS !!!

zobacz masturbatory

Jeszcze do P.A. jeżeli piszesz o kimś niegrzecznie,że my narzekamy i szczekamy zza ekranu monitora to spójrz na siebie 1193 napisanych postów na tym forum.Rozumiem ,że my szczekamy innym głosem niż Ty i dlatego tak nisko nas oceniasz.Ty jako głos pana prezydenta ? Czy kogoś komu mama musiała pracę załatwić,żeby mu wszyscy zazdrościli, bo sam nic nie umie.

Sorki za błąd w poprzednim wpisie, oczywiście,, nie potrzebują''

strasznie Cie boli moj wpis, wiec cos musi byc na rzeczy.. Niestety nikt mi nic nie zalatwial, a na wszystko pracuje sam :) co do wpisow, to niestety forum jest tak obszerne, ze nie sadze, ze chociaz ich polowe widziales i wiesz czego dotycza..
Wracajac do tematu. Denerwuje czlowieka to, ze w naszym miescie przyjelo sie tylko narzekac. Zrobic cos samemu, dla innych, dzialac, nagle glosy milkna. Mysle, ze gdyby polowe tej negatywnej energii przeznaczyc na cos pozytecznego to byloby prawie idealnie. I niestety to nie dotyczy tylko jasnie nam panujacych. Obsadzanie stanowisk, kumoterstwo bylo zawsze i jezeli mamy dowody to sa instytucje, ktore podejmuja dzialania w tym kierunku. Jest zle, prosze bardzo. Zapewniam, ze jezeli powstanie jakas petycja w tym kierunku, beda podjete odpowiednie dzialania to osobiscie ja podpisze.. Krzyczenie w internecie nie pomoze

piatek nie przepraszaj za bledy. w koncu 1 lo skonczyles......................

sprawdz sobie ile miejsc pracy w mniejszym lub wiekszym stopniu podlega pod ratusz wliczajac w to wszystkie miejskie przedsiebiorstwa spolki i szkoly (takze 1 lo). nawet nie musze sprawdzac iz znajda sie w nich czlonkowie jednej rodziny. kiedys na tym forum pojawilo sie dokladne rozpisanie miejsc zatrudnienia i wzajemnych powiazan czlonkow rodziny bylego wiceprezydenta od oswiaty............... pewnie gdzies to jeszcze mozna tu znalezc.

no i zeby nie bylo wycieczek osobistych - nie pracuje w zadnej z instytcji podleglych pod miasto i nikt mi pracy nie zalatwial bo te ktora mogla zalatwic moja rodzina by mnie nie satysfakcjonowala. ale nie oceniam innych.
__________________________________-

... & vice versa!

goostav ja nie wiem ile rodzin pracuje w ratuszu bo prawie tam nie bywam,gdy pan ,,zięć '' doradzał teściowi uznłem,że to naganne ale do łyknięcia.Problem polega na tym że jeżeli brakuje kasy na wszystko ,a wymyśla się inwestycje bez przyszłości do ktorej ja też będę musiał się dorzucić to mówię NIE. Zobacz ile już jest iwestycji,które utrzymujemy,w całym kraju mówi się że idzie kryzys,a my co 46ml kolejnej pożyczki. Moja filozofia jest taka miasto jak każde gospodarstwo domowe ma określony limit finansowy ,co będzie jak się ten limit skończy.Czy Ty jako osoba fizyczna mając 100tyś kredytu,niepewną sytuację finansową budujesz dom lub pożyczasz kolejne 50 tyś. A jeżeli chodzi o pana Zięci to teść kiedyś przestanie być prezydentem ,a on może jeszcz będzie zamiatał te ulice ale to jego gwizdek.

P.A ja niedawno odkryłem 4lomza,bo do tej pory jakoś specjalnie się nie interesowałem tym co się dzieje w Łomży. Co obudziło moje zainteresowanie? oczywiście kryzys i ciągłe podwyżki,dlatego zacząłem się interesować na co idą między innymi moje pieniądze.Jeżeli chodzi o zatrudnianie rodzin to nic tego nie usprawiedliwia i tylko od ambicji człwieka zależy jaką droga idzie.Zwróć uwagę ,że syn pana prezydenta,podobnie zresztą jak córka sami sobie poradzili w życiu.Syna pana prezydenta (nie wiem co robi w tej Warszawie) nie skusiła wizja pracy w Łomży ,po znajomości. Są jednak ludzie,dla których pieniądz jest wartością nadrzędną,brak kompetencji nadrobią znajomościami i układami . Irytujące jest to ,że pan prezydent wmawia nan,że jego zięć jest wielkim specjalistą,a przecież Łomża, to takie rodzinne miasto mieszkają tu jaszcze koledzy z wety i tacy co do Białego razem na studia jeżdzili,więc po co ta ściema.

no to w druga stronę - udowodnij ze sie nie nadaje na to stanowisko. ze dziala na szkode firmy w ktorej go zatrudniono i bierze pieniadze za nic. bo to ze ma zone /a wiec potencjalnie i tescia/ to jeszcze zaden zarzut.

... & vice versa!

lewicowy cwaniaczek

http://w292.wrzuta.pl/obraz/powieksz/6ZqvoyahvC0
http://patriota1.blog.onet.pl/2010/08/16/gowno-prawda-nowa-nazwa-dla-powskiej-gazety-wyborczej/

Nepotyzm (łac. nepos – wnuk, bratanek) – faworyzowanie członków rodziny przy obsadzaniu stanowisk i przydzielaniu godności Nepotyzm jest powszechny w krajach Trzeciego Świata, gdzie lojalność wobec rodziny jest nakazem kulturowym i gdzie faworyzowanie krewnych przybiera nierzadko karykaturalne formy. Nepotyzm to problem społeczny, zjawisko, które nie powinno mieć miejsca w publicznych placówkach(wikipedia

..............Takich specjalistów w ŁOMŻY KOŃCZY STUDIA OKOŁO 100 rocznie........Główny problem PPL jest to ,że nas jako miasta na to nie stać.Projekt za 15 ml netto ,a wątpliwe wsparcie dla młodych 400tyś o ile wogle ktoś tym będzie zainteresowany........Jestem za tym aby ten wybitny specjalista wziął swoje PRYWATNE pieniądze zbudował wszystko o czym marzy i potem wspólnie z prezem Kiełczewskim zarządzał, zarabiając na tym grubą kasę. Pod takim projektem podpiszę się obiema rękami.Sprzeciwiam się natomiast takiej inwestycji między innymi za moją kasę.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org