sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
RATUJMY MALUCHY I STARSZE DZIECI TEŻ!!!

Zbierajmy podpisy -pertycja aby małe dzieci,które w 80% jeszcze emocjonalnie nie nadają się do szkół trzeba chronić przed naszym rządem, który chce z nich zrobić naukowców za wszelką cenę nie dając nic w zamian!zero pracy jakiś perspektyw.Dlaczego kosztem naszych dzieci mamy podporządkowywac sie pod głupie prawo!!Jeśli ktos z was jest zainteresowany akcją oto strona http://www.rzecznikrodzicow.pl/zbieramy-podpisy-ratuj-maluchy-i-starsze-dzieci-tez
w Łomży takie podpisy można składać
Łomża

Koordynatorzy lokalni:

Piotr i Agnieszka Kłys

mail: agnieszkaklys1@o2.pl

tel: 504 919 808

Miejsca gdzie można złożyć podpis:

1) ul Nowogrodzka 272

Firma Certus - Agnieszka i Piotr Kłys

2) ul. plac Niepodległości 17

BRAJAN. ODZIEŻ ROBOCZA, REKLAMOWA, ART. BH

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: RATUJMY MALUCHY I STARSZE DZIECI TEŻ!!!

Popieram.

Świetna inicjatywa

mam już ponad 100 podpisów. Niedługo wam dostarczę. Za mało wychodzicie do ludzi. Podrzucajcie to matkom pracującym w sklepach. Ludzie w każdym wieku się podpisują i raczej nie spotykam się z odmową. Listy wydrukowałam sama ze strony akcji. Pomyślałam, że jak mam iść do Was się podpisać to może zaniosę wam już jakąś listę i tak mam już ponad 100 podpisów.

Popieram,też podpiszę:)

jak poczytałem i pooglądałem infor.w temacie,to nie jestem pewny,czy to dobra akcja.eksperci tj.psycholodzy,nauczyciele itd. nie są zgodni,ale większość z nich jest za...A może to tylko wybiórcze źródła ludzi zainteresowanych...

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

propaganda ministerstwa. chodzi oto by rok wczesniej wyszly 2 roczniki na rynek pracy i zaczely placic na nasze emerytury.
co do ekspertów....hm....wszystkie badania niesa robione na losowo wybranej grupie dzieci, wiec dzieci sa dobierane tak by wyniki badan byly jak trzeba. do tego teraz polaczyli programzerowki i pierwszej klasy w jeden program. i jakbiedny 6latek ma to udzwignac. moja kolezanka pracuje z dziecmi i mawjednej grupie dzieci 5-6 letnie i jestt ogromna dysproporcjamiedzy tymi dziecmi na niekorzysc 5latkow.

nie widze nic wielkiego w tym,ze maluchy beda zaczynac o rok wczesniej szkole, to prawda, ze mniej czasu beda spedzac na zabawie,
ich program bedzie upodobniony do programow ze szkol europy zachodniej

uwazam ze w ttm wieku widac ogromna roznice pomiedzy dzieckiem urodzonym w styczniu a w grudniu tak wiec jedno dziecko idac do szkoly bedzie miali 6,8 roku a drugie 5,10... ogromna roznica

powtarzam MALUCHY MNIEJ CZASU BEDA SPEDZAC NA ZABAWIE

Jestem ZAAAAAAA i tak pracy nie ma w polsce więc niech się pobawia jeszcze zamiast ślęczeć i uczyc się aby nastepnie zostać za kilka lat bezrobotnymi!!!!

Dorośli !!! Ratujcie dzieci.
6-latek ma za słaby system nerwowy, żeby póść do szkoły i sprostać obowiązkom.
Grozi to fobiam i szkolnymi, np. porannym bólem brzucha, nocnym moczeniem, jąkaniem itp.
System emocjonalny jeszcze jest tak słaby, że dziec ko może płakać i nie zaadoptuje się do warunków szkolnych.
Zrazi się do szkoły, poniesie poraszkę i szkoła będzie traumą na długie lata.
Ratujcie maluchy !!!

Jestem za tym żeby do szkoły dzieci szły w wieku 18 lat.

Wtedy brzuszek nie będzie bolał , główka , nie będzie się w nocy dziecko moczyło, nie będzie się jąkało itd. i tp. :):):):):)

I wogóle traumy szkolne, takie dziecko będzie miało głęboko w dvpie :):)

Już się podpisałam, popieram

podpisuję się obiema rękami!

Świat Zabaw, ul.Wojska Polskiego 38a, my również zbieramy podpisy :)

aniolek47

W innych rozwiniętych krajach jak Wielka Brytania, dzieci rozpoczynają naukę w szkole w wieku lat 4. Tu można spekulować, że to wcześnie. Tyle, że to właśnie tam jeździcie tłumoki za pracą... I dalej jeździć będziecie, jak również i Wasze dzieci, które tracą 3 cenne lata, podczas gdy ich umysł jest najbardziej chłonny i uczy się najszybciej. Już nigdy dziecko nie będzie takie chętne i zdolne do szybkiego poznawania świata i reguł nim rządzących. Ale pewnie, trzymajcie je w domach i przedszkolach, gdzie teraz nie wolno nawet uczyć liter. Hodujcie kolejne pokolenie tłumoków i potem narzekajcie, że trzeba z kraju wyjeżdżać za pracą i stać w Wielkiej Brytanii na zmywaku. Powodzenia. Może rozumu nauczycie się z czasem, ale dla Waszych dzieci będzie już za późno.

Przedwiośnie ty jesteś Porażką.Znam rodziców,którzy parę lat temu sami latali do poradni psychologicznej żeby dziecko poszło wcześniej do szkoły.W czym problem,moje dziecko 9 lat temu jako sześciolatek,miało w przedszkolu książki do nauki i jakoś z tego powodu nie doznała urazu psychicznego. Z tego co ja słyszę od znajomych to oni traktują przedszkole jako przechowlnię 8 lub 9 godzin.Gdy dziecko idzie do szkoły to 4 lub 5 godzin ,a potem problem co zrobić z dzieckiem. Dzisiaj dzieci szybko się rozwijają,dzięki komputerom,telewizji ,są ciekawe świata i może warto to wykorzystać. Sporo dzieci sześcioletnich już chodzi do szkoły i to ich rodzice są w stanie ocenić czy dobrze się rozwijają.

Obowiązek szkolny od 4 roku życia;Holandia,Luxemburg ,od 5 roku Wielka Brytania,od 6 roku;Belgia,Francja,Grecja,Hiszpania,Irlandia,Niemcy,Austria,Portugalia,Włochy.Tylko Dania,Finlandia i Szwecja realizują obowiązek szkolny od 7 roku życia ale z obowiązkiem przedszkolnym od 6 roku.W tych wszystkich krajach dzieci rozwijają się normalnie bez problemów emocjonalnych ,którymi nas straszą.

Jestem za tym żeby do szkoły dzieci szły w wieku 18 lat.

Wtedy brzuszek nie będzie bolał , główka , nie będzie się w nocy dziecko moczyło, nie będzie się jąkało itd. i tp. :):):):):)

I wogóle traumy szkolne, takie dziecko będzie miało głęboko w dvpie :):)

petycja dostępna na stronie http://www.ratujmaluchy.pl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=2

kto to powiedzial, ze dzieci sa nasza przyszloscia?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org