sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pies ze schroniska -

Witam Was,
czy orientuje sie może ktoś z Was jak jest w chwili gdy chce przygarnąć pieska ze schroniska (lomza) czy za niego musze zapłacic czy symbolicznie coś podarować w postaci karmy itp?.
Do pozna pracuje i niemam mozliwośći podjechania tam i dopytania a chce przygarnąć jakiegoś kundelka i mieć pewność :)

Dziękuje za kazde inf.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pies ze schroniska -

Kiedyś się płaciło. Nie wiem jak jest teraz, ale jeśli nie ma Ciebie całymi dniami w domu to odradzałbym psa

pies moze wyjsc 2 na 3 razy dziennie, powinno mu to wystarczyc

hmm ja wziąłem suczkę jakieś 1,5roku temu to musiałem zapłacić 30zł. to raczej grosze ;) tym bardziej że już wysterylizowana została na koszt schroniska.
pozdrawiam

Yarek po Ci pies jak nie ma Ciebie całymi dniami w domu ?

Właśnie dzisiaj moja koleżanka znalazła szczeniaczka w lasku jednaczewskim. Jakaś świnia zostawiła go na pastwę losu żeby zdechł . Szczeniaczek jest sliczny byl tylko strasznie głodny wzieła go i nie wie co znim zrobic chciała go oddać do schroniska bo nie ma warunków aby trzymac go w domu jesli chcesz naprawdę pieska to napisz to sie jakoś złapiemy i go weźmiesz .

Mam duza posesje w okolicach lomzy wiec piesek bedzie mial jak w niebie nie sciskajac sie w 4 kątach. W domu nie jestem sam wiec tez spokojnie a że chce zwyklego psiaka ze schroniska a nie rasowego z rodowodem to chyba nie grzech. Dzięki za informacje na dniach adoptuje kundelka :)

Yarek z psem jest tak : nawet jeśli posiadasz dużą posesję pies nie będzie sam po niej biegał.Pies woli przebywać tam,gdzie człowiek, nawet jeśli są to 4 kąty.
Pewnie,że to nie grzech chcieć zwykłego kundelka,zwłaszcza,że jest ich tak dużo w potrzebie.Tylko niech Twoja decyzja będzie przemyślana,aby pies nie stał się balastem.
W schronisku obowiązuje umowa adopcyjna i opłata 30zł. Trzeba przygotować na możliwość wizyty po-adopcyjnej przez kogoś ze schroniska.

A jakie warunki możesz zapewnić psu u siebie ?

Decyzja bardzo dobra i dlugo przemyslana przez wszytkich domowników:)
Warunki w zaleznosci od wyboru pieska w domku badz na podwórku ale tego juz sie dokladniej dopytamy na miejscu.Raz jeszcze dziekuje jednak forum jest przydatne:)

W ubiegłym roku adoptowałam pieska ze schroniska. Tam na miejscu trafiłam na kierowniczkę, która w fachowy sposób doradziła mi jakiego psa powinnam przygarnąć - po wcześniejszej rozmowie ze mną. Miałam prawdę pisząc upatrzonego innego psiaka, ale pani Bożena namówiła mnie do zmiany decyzji- za co jestem jej bardzo wdzięczna. To był idealny wybór.
Tak jak już napisała ci elina - za psa zapłaciłam symbolicznie 30 zł i podpisałam papiery adopcyjne.
Nie będę zanudzać Was opowieściami jaki to mądry psiak, jak mnie kocha i z jaką miłością patrzy w moje oczy.
Pochwalam więc Yarku twoją decyzję i polecam wizytę w naszym łomżyńskim schronisku.

Madman wyślij foto pieska jak możesz...e-mail: layla7716@wp.pl

Maleństwo nie wyslę tego zdjecia bo piesek zostal oddany do schroniska dzisiaj . Przejedź się tam to go zobaczysz . Fajny jest ;) pozdrawiam :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org