Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lodziarnie/ Cukiernie / ETC |
Czy w Łomży coś jest takiego no nie licząc tej w Venedzie ? Nie liczy się nic pozami snami, do których zmierzamy..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lodziarnie/ Cukiernie / ETC |
jest na dlugiej i nie tylko razem to chyba z 10 takich lodziarni jest.
|
|
Jest, a przynajmniej kiedyś była Malina na Starym Rynku. A cukiernia u Cendrowskich na Legionów.
|
|
na farnej jest
|
|
Lodziarnia Malina jest super, pyszne desery lodowe tam robią nigdzie lepszego nie jadłam :)
|
|
W lodziarni "Malina" mają pyszne lody, to fakt, ale denerwuje mnie to, że strasznie tam obcinają gałki, podobnie jak w lodziarni "Grycan" w Venedzie. Człowiek płaci 2,50zł za gałkę, a tak naprawdę dostaje jedynie połowę. Moim zdaniem najlepsze lody mają w Venedzie w tej lodziarni koło Tesco (nie pamiętam nazwy), ewentualnie lody włoskie na Starym Rynku.
|
|
z mila checia zjem lomzynskiego loda, moze kiedys przyjade
|
|
Tylko na Farnej, super lody, kawa-palce lizać, a obsługa wyjątkowa. To moje ulubione miejsce na spotkania:-)Polecam tym, którzy lubią fajne klimaty.
|
|
ostatnie lody, ktore jadlam mialy duzo wody a malo mleka, podejrzewam,ze to byly sorbet a nie lody smietankowe, za ktore zaplacilam
|
|
Jest jeszcze Deptak caffe na przeciwko restauracji na farnej. No i lody włoskie przy hali :P
|
|
sorbet z definicji nie zawiera mleka, praktyznie jest to mrozony sok owocowy.
|
|
Nie wiem, jak jest gdzie indziej, ale w Malinie na Starym Rynku produkują lody na miejscu, z naturalnych produktów i zawsze są świeże, bez konserwantów i ulepszaczy. Najlepsze i najmniej kaloryczne (dla pań) są owocowe.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |