Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
co to znaczy? |
Na karcie pamieci w telefonie, na niektórych zdjeciach, które robie, zamiast , np. zdjecie 1234.jpg pojawia sie zdjecie 1234.nrw nie moge go w zaden sposob edytowac,ani w ogóle wykasowac. jedynie za pomoca komputera moge karte sformatowac, ale jak robie nowe zdjecia to mam ten sam problem. Pomozecie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: co to znaczy? |
A jeśli wyciągniesz kartę pamięci i włożysz ją z powrotem to zdjęcie nadal pozostaje w formacie nrw? Powinno się skonwertować automatycznie na jpg.
|
|
Masakra ...
|
|
spróbowałam, zostaje wszystko tak samo?
|
|
Według mnie fotki po pewnym czasie automatycznie zmienią format na jpg. Zrób serię zdjęć jedno po drugim i odczekaj, moim zdaniem musi skonwertować. Ewentualnie zrobiłbym kopię zapasową np. programem dołączonym do tel. i przywrócił ustawienia fabrycznie (choć to pewnie nic nie da) lub sprawdził, czy przy zgrywaniu zdjęć na komputer w/w programem wtedy nie zmieniają formatu.
|
|
niektóre ze zdjec nrw zamienily sie na zdjecia białe tło ze znakiem zapytania o pojemnosci 2MB i niechca sie skasowac
|
|
A jaki to tel? Pewnie jakaś nokia?
|
|
|