Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Spółdzielnia - odśnieżanie |
Czemu nie odśnieżają parkngów ???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Spółdzielnia - odśnieżanie |
Może dlatego, że nikt do nich w tej sprawie nie dzwoni? PEwnie tak to działa...
|
|
niestety oferują jedynie łopaty ale nie odśnieżą parkingu
|
|
śniegu na osiedlach po pas nie nie można wyjechać a o pieszej wędrówce można zapomnieć chodniki nie odśnieżone po jaki wał płacić podatki chyba tylko po to aby lepiej wiodło się urzędasom wyższego szczebla
|
|
Od spółdzielni to wy się odczepcie, oni dużo robią, cały czas jeżdżą traktorki nawet po wąskich dróżkach miedzy blokami, no może nie we wszystkich spółdzielniach. W perspektywie jest ok, oczywiście, że czasami się różnie zdarzy, przecież śniegu cały czas przybywa, ale tu postawić armię trzeba by było , żeby cały czas pilnowała i odgarniała każdy płatek śniegu. Nie zdajecie sobie sprawy , że są przecież ograniczenia finansowe, bo ciężko pracujący urzędnicy muszą POzbierać nagrody. Oby żyło sie lepiej.
|
|
Ludzie weźcie się w garść. Nie dość, że zima trwa naprawdę trochę przy długo, to tylko narzekanie. Dołuje to jeszcze bardziej. Może by tak coś konstruktywnego? Jakaś akcja - coś na ogrzanie zimnego klimatu? JAkieś pomysły?
|
|
Łopaty w łapki i swoje autka odkopujcie :):) Wjazdy i wyjazdy na parkingach są odśnieżone:)
|
|
W jakiej Perspektywie jest ok, bo chyba nie piszemy o tym samym osiedlu. Wczoraj Pan, który sobie "traktorkiem" odśnieżał został poproszony o przejechanie i odgarnięcie śniegu z parkingu, ponieważ było bardzo dużo luzu. Mało tego, że narobił kompletnej sodomy na parkingu - pozostawiał wysokie bruzdy śniegu, to zepchnął też zalegający śnieg pod same schody klatki na wysokość 30 cm. Panu odgarniającemu śnieg pod 3 serdecznie dziękujemy. Nie wychylajcie się proszę z łopatą, bo grzecznie i cierpliwie przez zimę parking mój mąż odśnieżał - oczywiście zawsze znajdą się buce, którzy w to miejsce wjadą, bo ciężko cztery litery ruszyć, ale to co odstawiają (nie wszyscy, ale niektórzy owszem) Panowie odśnieżający to naprawdę świństwo. Mają sprzęt i jak mają możliwość, to powinni poważnie podejść do tego co robią zwłaszcza przy takich warunkach jakie są, bo jak jest pięknie i pogodnie to po prostu nie ma takiej potrzeby. Korzystam z tego konta grzecznościowo, bo sama się na tym forum nie udzielam, ale to co wczoraj zostało odstawione przed blokiem naprawdę mnie zagotowało. Miłego dnia
|
|
Spółdzielnie - komunistyczny gniot na który ludzie zaspieprzają jak na kołchoz i nic z tego nie mają ale jak przyjdzie do kupowania mieszkań to ciemnogód wali drzwiami i oknami wykupując co popadnie bo pojęcie "developer" nieznane :-)
|
|
chodniki odsniezone tylko bez głowy.wszystko zgarniane na samochody i potem trudno wyjechać. a caly wjazd jest nieodsniezony.pan ktory odsnieza byl laskaw zaczac odsniezac o godz.7.50.,kiedy ludzie wyjezdzaja samochodami do pracy od godz.6.00 do 8.00. może pan prwzes sie temu przyjrzy łaskawie.a chodzi o podworko przy dwornej 1.
|
|
Śnieg jest po to , żeby go odśnieżać. Jak wam sie nie podoba praca innych to łopaty w łapy i do roboty. Ja tam sobie kupiłam garaż i sama sobie odśnieżam przed nim. A ty zbulwersowania mestenio posługujesz się tylko mężem, jak ci nie pasuje jego odśnieżanie to pomóż, co cztery ręce to nie dwie. I piszesz , że cię zagotowało, po co takie bzdury, patrzenie w okno gotuje?, a ja myślałam , że tylko przy odśnieżaniu można się zagotować;D
|
|
W pierwszej kolejności należy odgarnąć wpusty deszczowe, aby dać możliwość spływu roztopionej wody.
|
|
Czytaj kobieto ze zrozumieniem tekstu. Nie oceniałam odśnieżania mojego męża i nic Ci do tego czy sobie pomagamy czy nie, bo tu akurat babola walnęłaś. Nie należę do osób, którym ręce do tyłka przyrosły. Widzisz, a ja myślałam, że przy odśnieżaniu można się po prostu spocić :-) i nie patrzenie w okno gotuje tylko efekt odśnieżania przez człowieka który miał do tego dobry sprzęt i bynajmniej nie była to łopata - bezsensowna polemika.
|
|
Tak zgadzam się na tych parkingach przy blokach to dzieje sie sodoma z gomorą! Ledwo można zaparkować a już nie mowa żeby póżniej wyjechac. Masakra! Mąż musiał sam wziść łopate i sobię odgarnąć śnieg bo aż do pół kół sniegu i jak tu mądry człowieku wyjedź. a jak by komus spieszylo się do lekarza z dzieckiem i kto by za to odpowiadał.
|
|
Tak zgadzam się na tych parkingach przy blokach to dzieje sie sodoma z gomorą! Ledwo można zaparkować a już nie mowa żeby póżniej wyjechac. Masakra! Mąż musiał sam wziść łopate i sobię odgarnąć śnieg bo aż do pół kół sniegu i jak tu mądry człowieku wyjedź. a jak by komus spieszylo się do lekarza z dzieckiem i kto by za to odpowiadał.
|
|
Masz racje zamiast wziąć się do łopaty to niepotrzebne farmazony piszesz. Załóż swoje konto to może się czegoś nauczysz poprzez to forum, chociaż wątpię , bo czym skorupka za młodu nasiąknię tym na starość traci. Nie ma to jak mąż posprząta, a jak zrobi źle to należy napisać na forum, że winni pracownicy społdzielni ;p
|
|
A u mnie pod blokiem odśnieżone wszystko do szarych płytek chodnika i czarnego asfaltu:):) Proponuję, żeby krzykacze zmienili pracę na odśnieżaczy i pokazali tym wszystkim ,,leniwym cieciom" jak powinno sie odśnieżać parkingi i chodniki pod blokami, żeby łomzyńska elita blokowa była zadowolona:):)
|
|
Myślę, że forum jest właśnie do wymiany poglądów, aczkolwiek w tej chwili skupiłaś się na ocenianiu odśnieżania mojego męża tylko widzisz on za to pieniędzy nie dostaje. To nie problem wyjść i odśnieżyć, bo wielokrotnie to robiliśmy, ale ktoś kto nie jest ograniczony zrozumie, że jeżeli mieszkańcy odśnieżają raz drugi itd, a później właśnie Pan z pługiem z powrotem zasypuje parking, to syzyfowe nasze odśnieżanie. Jeszcze jedno droga Pani uważaj na to co i do kogo piszesz, bo być może będzie to osoba, która jest kaleką i po prostu nie może tego zrobić i wtedy ktoś jej pomaga. Co wtedy napiszesz kup sobie skrzydła i naucz się latać, bo samochodem nie wyjedziesz. A co do konta to polemika z tobą jest dowodem na to, że jest zbędne ;-) Pozdrawiam i miłego dnia P.S. o pracownikach spółdzielni też nic nie pisałam, bo nie wiem czy tą pracę wykonują pracownicy spółdzielni, czy osoby z firmy, której być może zlecono odśnieżanie Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię
|
|
Tuż przed świętami widziałam na ul.Piłsudskiego panów zbierających żółte pojemniki na ciągnik;/hmm...może nie znali prognoz i ktoś z ,,góry,,kazał sprzątnąć,to co JEGO zdaniem już zbyteczne,a niestety ale by się jeszcze przydało odśnieżyć i posypać piaskiem gdzieniegdzie Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
mestenio:"P.S. o pracownikach spółdzielni też nic nie pisałam, bo nie wiem czy tą pracę wykonują pracownicy spółdzielni, czy osoby z firmy, której być może zlecono odśnieżanie" Ale mądre, pracownik to pracownik, na pewno nie wolontariusz a skoro działa na danym osiedlu na pewno jego ktoś zatrudnia bo sądząc po tobie nie robi tego charytatywnie mestenio. I na pewno nie zatrudnia jego jakiś mieszkaniec bloku, tylko spółdzielnia jak by nie było.
|
|
No mądre, mądre a i owszem, bo to Pani stwierdziła, że czepiam się pracowników spółdzielni. A co do szacunku i pracy innych ludzi to szanowna Pani ja jestem od małego nauczona szacunku do czyjejś pracy. Ujmę to tak. Rano Gospodarz odśnieżył klatkę, jest to naprawdę sumienny człowiek i właśnie dzięki Panom odśnieżającym danego dnia pługami chodnik ten Pan znowu musiał odśnieżać wejście do klatki. No tak tak "Gospodarz z łopatą to musi, mieszkańcy powinni, a Panowi jeżdżący pługami mogą, ale nie muszą". Zaznaczyłam już wcześniej, że nie oceniam pracy wszystkich osób jeżdżących pługami, tylko opisywałam konkretną sytuację. Z mojej strony to tyle. Dziękuję za sympatyczną wymianę zdań ;-)
|
|
Zamiast pługu spółdzielnia powinna mieć ten taki samojezdny blower i wyrzucać śnieg za zaparkowane auta. wtedy problem byłby naprawdę rozwiązany. Pługiem i łopatą do śniegu to odwieczna wojna kierowców i pracowników SM
|
|
Powiem Wam coś lepszego. Wczoraj czy przedwczoraj pan ze sklepu naprzeciwko blaszaka tak odśnieżał trawnik obok swojego sklepu, że wyrzucał śnieg łopatą na ulicę :)))) MASAKRA!!!
|
|
Nie odsniezaja wcale, dopiero po telefonie reaguja...
|
|
Ach ta zima długo trwa panowie z administracji już kombinują jak nadrobic straty na swoje premie. Czekać tylko chwili jak znowu będzie podwyzka czynszu. Więc nie cieszcie się tak bardzo że odśnieżanie jest na telefon bo to co dane będzie zwrócone.
|
|
Do odśnieżania mogę polecić sprawdzoną firmę, z której usług korzystam od lat. Multi Projekt to bardzo profesjonalna firma, która perfekcyjnie i szybko wykonuje zlecenia. Zachęcam powierzyć im swoje dachy, place, boiska i nie martwić się więcej nieodśnieżonym terenem. Jeśli chcesz być tak zadowolony jak ja, wejdź na stronę http://odsniezaniewarszawa24.pl/oferta.php i zapoznaj się z oferowanymi usługami
|
|
O jezuuuu, ale zadyma!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |