Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Protest przeciw Gazecie Bezcennej |
Moi drodzy tworcy 4lomza, czyli gazety Bezcennej. Zapisujac sie na forum mam swiadomosc, ze moje wpisy są tutaj publiczne i mozliwe do przeczytania przez kazdego. Nigdzie jednak nie wyrażałem zgody, aby moje wpisy było publikowane przez Gazete B. Skoro nigdzie tego nie wyrazalem, to dlaczego uzywa sie moich wpisow? Protestuje ! (ludzie, ktorzy zawsze sa na nie, proszeni sa o nie odpowiadanie na ten temat :> to post dla ludzi od 4lomza) GG: 6447776 ---------------- °°° ------------------- miłujmy naszych nieprzyjaciół ---------------- ___ ------------------
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Protest przeciw Gazecie Bezcennej |
A ja mam depresję jesienną i zdecydowanie publikacja jakiegokolwiek tekstu z moim udziałem w Bezcennej jest w moim przypadku wskazana. Będę mógł Babci pokazać. A rodzice zapewne kieszonkowe zwiększą. A dla takich jak ktosiu proponuję ustalić tantiemy z tytułu praw autorskich. Widzę to w ten sposób, że aby ktosiu mógł coś napisać powinien uiścić opłatę za to, że może na 4lomza coś napisać. :-C
|
|
Dobrze jest gdy ktoś protestuje - znaczy że analizuje to co sie dzieje dookoła niego. Wydaje mi się że pisząc cokolwiek na forum 4lomza podaje to do publicznej wiadomości. Nie ma żadnych ograniczeń w dostepie do tych informacji, i każdy może poczytać to co zostało napisane ( także i tą odpowiedz o ile nie zostanie usunięta przez moderatora :-) ). Jaka jest różnica, czy są to wiadomości dostepne przez net, czy na papierze w bezpłatnym czasopismie. Ważne jest chyba to, że nikt nie bierze forsy za publikacje naszych treści sprzedając "Bezcennego" A jesli zależy nam na publicznej dyskusji to chyba lepiej jest mieć jak najwieksze grono odbiorców naszych mysli, no chyba że ktoś czuje że nie ma racji, badz silnych argumentów by swoje twierdzenia ( protesty) obronić. Pozdrawiam P.S. Zupełnie nie rozumiem co chciał "KTOSIU" powiedziec w zdaniu po słowie PROTESTUJE ! Pas100r
|
|
Ktosiu ma części rację. Przeciez gdy tworzymy sobie w necie konto e-mailowe to zaznaczamy opcje, ze zgadzamy sien a wykorzystanie naszych danych osobowych (i nawet jakaś ustwawa na to jest). Natomiast gdy piszemy nasze opinie na 4lomza to nie zgadzamy sie na cos takiego. Radze wiec wladzom portalu przemyslec swoje dzialania i rozsadniej podejmowac decyzje co do ksztaltu "bezcennej"
|
|
Jeżeli, ktoś nie chce się wypowiadać publicznie , niech tego nie robi. A takie Forum jest dla społeczeństwa jedyną bronią , żeby wyrazić co czują i czego oczekują od innych . My mieszkańcy naszego miasta , nie bójmy się krytyki,pokazujmy co jest złe , a co jest dobre.żeby nieuczciwi ludzie zostawili nas w spokoju i wyjechali z naszego miasta.Potrzeba jest młodych , energicznych ludzi , którzy coś zrobią , bo jak do tej pory obecne Ekipy się nie sprawdzają.Im w głowie Intonizacja, banki, zusy i kościoły, a człowiek jest dla nich śmieciem , którego trzeba pochwalić dopiero po śmierci. Ja osobiście jestem zadowolony , że większe grono społeczeństwa zapoznaje się z tym , co się dzieje na Forum.
|
|
Drogi "KTOSIU" skoro nie chcesz aby twoje wypowiedzi na forum PUBLICZNYM czyli dla WSZYSTKICH dostępnym były czytane to po prostu nie pisz nic i już. Pewnie nie zauważyłeś ale ja na przykład zmieniłem swego nicka 'grzesiomix' na pełne imię i nazwisko ponieważ nie wstydzę się tego co piszę na forum. A czy to zostanie opublikowane na papierze czy też nie to mi już nie robi absolutnie żadnej różnicy. Ponadto ty "KTOSIU" ukrywasz się pod nickiem, twoje prawo tylko że dla ludzi słowo "ktoś" znaczy "nikt" więc czego się domagasz tak naprawdę ?. Grzesiek Mazurek ps. I proszę to opublikować na papierze i czym tylko jeszcze chcecie. Ave
|
|
do raybena proponuję najpierw przeczytać ustawę, tu np.: "Ustawę o ochronie danych osobowych", a potem się na nią powoływać. ART. 6 W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się każdą informację dotyczącą osoby fizycznej, pozwalającą na określenie tożsamości tej osoby. A jeżeli chodzi o konto mailowe, to dlatego jest tam klauzula o zgodzie na przetwarzanie danych, gdyż (przeważnie przy kontach darmowych) należy wypełnić ankietę gdzie się podaje: Imię i nazwisko Datę urodzenia Miejsce zamieszkania itd. GABO
|
|
gabo a kto (poza tobą oczywiście :)) wypełnia te ankiety udzielając prawdziwych odpowiedzi ?? Ave
|
|
:> no i się złapaliście :) hehe. Słowo PROTEST było po to, żeby wiecej osob zajrzało do tematu, a temat musiałem jakis wymyslec, to sobie troche naciągnąłem go :> jak widac skutecznie :> hehe. Pozdrawiam. moj nick "KTOŚ". moze nie tyle oznaczać "NIKT" (choć to tez sobie przyjąłem), o ile bardziej "KAŻDY". z drugiej strony, gdybym sie przedstawił, to czy to zmieniło by sens i tresc, oraz interpretacje moich postow? raczej nie, wiec poki co nie widze potrzeby, aby sie przedstawiac. :> koniec nadawania sz....... GG: 6447776 ---------------- °°° ------------------- miłujmy naszych nieprzyjaciół ---------------- ___ ------------------
|
|
Osobiście nie jestem przeciwko publikowaniu moich wypowiedzi w tej "gazetce". Pisząć coś tutaj (mądrego) chciałbym, aby dotarło to do jaknajszerszej publiki i dało ludziom do myślenia. Kolega "ktosiu" chyba szuka problemu tam, gdzie go nie ma... Pozdrawiam (jeszcze nieupubliczniony) Pozdrawiam
|
|
No i zacząłem się zastanawiać.......Ktoś mi kiedyś powiedział, że można namierzyć nadawcę maila, zwłaszcza jeśli jest w sieci......Czy to prawda?
|
|
Filmów się naoglądałeś, jeżeli nie chcesz żeby ciebie namierzyli poprzez maila to przy użyciu odpowiedniego softu maskujesz się na 250 % :) I to jest pewnik nie podlegający dyskusji. Ave
|
|
do 'ktosia' najpierw cię zacytuję - "z drugiej strony, gdybym sie przedstawił, to czy to zmieniło by sens i tresc, oraz interpretacje moich postow? raczej nie, wiec poki co nie widze potrzeby, aby sie przedstawiac" właśnie w świetle twojego posta by zmieniło ponieważ przedstawiając się tylko nickiem nie ma mowy o danych osobowych, czyli w sumie post nie ma sensu natomiast gdybyś używał imienia i nazwiska to wtedy sprawa przedstawia się zupełnie inaczej i mógłbyś mieć rację. Pomijając czy to żart czy nie. Ave
|
|
Grzesiu, nie mam powodu fałszować w ankietach swoich danych osobowych, więc jak sam napisałeś ja zawsze podaję prawdziwe. ;-) z drugiej strony sądzę, że bazy danych zawierające takie dane z ankiet nie są rejestrowane, a znaczek "zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych" jest tylko dla ludzi którym na rozum padła ta ustawa (oczywiście z jej treści znają tylko nagłowek), i tak chronią swoje dane, że nawet na listach mieszkańców wywieszonych na klatkach schodowych i w domofonach są tylko ********. ps. dla mnie to są chorzy ludzie. pozdrawiam GABO
|
|
Kiedy będzie następny numer Bezcennej? Dlaczego pytam? Bo w moich okolicach jest ona tylko w jednym sklepie, inne nie mają. Muszę chodzić tam specjalnie po tę gazetę. Czasami jest, a czasami już nie ma.
|
|
Jaki to sklep to ja też tam zajrzę........... zx
|
|
.
|