Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wybor liceum |
Juz niedlugo czeka mnie wybor liceum, chce isc na profil matematyczn-informatyczny. W ktorej szkole poza I i II jest dobry poziom matmy i fizy? Bede mial okolo 125pkt. Moze wiecej, moze mniej (to zalezy od egzaminu) P.S. Ile pkt. bylo trzeba mieć na mat-inf w tamtym roku?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wybor liceum |
w P.S'ie chodzilo mi o I LO
|
|
w I lo o ile dobrze pamietam przyjmowali od ok. 132pkt., a z profilami ile do ktorego trzba było to nie mam pojecia.
|
|
ze 125 punktami nie dostaniesz sie do ILO prog min to 136pkt
|
|
z 125pkt zostaje III lo z tych "bardziej renomowanych", tam jest w miare mat i fiz
|
|
Taaa...tylko, że ich strona internetowa (chodzi mi o III) nie grzeszy urodą. Tak więc nie potwierdza dobrego poziomu informatyki. Może się mylę ?!
|
|
Powiem tak, na studiach informatycznych potrzebna jest matma wiec na tym trzeba sie skupic, tego co nauczysz sie na infie w liceum w 85 %nie wykorzystasz na studiach. W 3lo znajomy jedzie na rozszerzonej (mat) i na poziom nie narzeka.
|
|
Na poziom nie narzeka? To znaczy, że a) ma 5, b) że ma 3 i się musi dużo kuć, c) a może inna odpowiedź?
|
|
to znaczy ze koles kumaty, ma 4 i musi na to kuć. Wiadomo ze najlepsze z mat jest I lo ale z 125pkt nie ma co startowac tam.
|
|
a po co do liceum lepiej isc do jakiegos technikum mozna wtedy miec mature i w razie czego jakis zawod wyuczony np. technik elektronik
|
|
Jeżeli naprwadę interesuje Ciebie informatyka, to o ile interesujesz się składaniem komputerów, to idź do jakiegoś techników w tej branży. Jeżeli chcesz nauczyć się programować, to matematyka i fizyka pozwoli rozwinąć analityczne i abstrakcyjne myślenie niezbędne w tej dziedzinie. A tak jakie masz wyniki z matematyki, fizyki w gimnazjum? Pozdrawiam!
|
|
Nie, nie interesuje mnie składanie komputerów, tylko programowanie itp. Do technikum i tak nie pojde. Gdybym brał je pod uwagę, to napewno nie napisał by tematu pt. 'wybór LICEUM'
|
|
Może do mechanika ale tam bardziej do technikum
|
|
Chodze do 1lo do matfizu i rzeczywiscie z taka iloscia pkt sie nie dostaniesz, no chyba ze masz jakies osiagniecia w konkursach wtedy jestes brany pod uwage w pierwszym rzedzie. Ja osobiscie mam sytuacje odwrotna do ceibie bo nie kreci mnie programowanko a tego mnie w szkole ucza :) Zastanow sie nad III LO, mam tam kolege w 3 klasie, ktory tez chce isc na informatyke i raczej chwali te szkole. _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
125pkt to troche przymało. Spróbuj dociągnąć do 135 i czerwony pasek i możesz spać spokojnie. Zwłaszcza, że egzamin wcale nie jest trudny:)
|
|
propomuje do lo w Mińsku. stary wysoki poziom.heh
|
|
Strone w III LO to robi facet z Infy i nie da się uczniom popisac, bo to jego działka, więc strona wygląda tak, a nie inaczej... :/ Ile razy uczniowie chodzili i prosili o pomoc?? Prrrr....! ...
|
|
nic tylko 2 lo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
W I LO próg pewności to 140 pkt i chyba w tym roku tak będą przyjmowani nowi uczniowie. Profil matematyczny w tej szkole jest bardzo dobry, w ubiegłym roku było tyle chętnych, że utworzyli 2 takie profile. Musisz się postarać ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
cycq, z tego co sie orientuje, to do 2 jeszcze trudniej sie dostac
|
|
Tak chwalicie te technika... Ale 125 pnkt. to za dużo jak na takie szkoły. Do szkół technicznych idą osoby o trochę niższych notach. A pracy dla technikainformatyka i tak nie ma za dużo....
|
|
Jak to nie ma duzo, technik informatyk, to zazwyczaj idzie do jakiegos sklepu komputerowego, ale ja tak nie chce
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |