Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Galeria Veneda to zciema |
Zobaczcie jakie sklepy tam sa,to chyba jakies jaja,nic a nic takiego co moze czlowieka interesowac,te wszystkie sklepy w Lomzy juz sa,oprucz KFC,ale kto tam bedzie chodzil na te padliny,a ja myslalam ze bedzie tam H§M ze cos takiego czego tu nie ma na Lomzynskim rynku a to wszystko co juz mamy na tym naszym Lomzynskim rynku.Porazka!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Galeria Veneda to zciema |
Dokładnie. Wszystko to już mamy na łomżyńskim rynku. Szczególnie jaja.
|
|
Zobacz listę jeszcze raz, jeśli mówisz, że będzie wszystko, co było na łomżyńskim rynku, to powiedz mi, gdzie w tej Łomży są: Apart, Grapi, Zabawkowy raj, Tesco, KFC, Rialto, Reserved, Orsay, MArilyn, Sinsay, Italian Fashion, Matras, RTV EURO AGD, PlayerGames, Kari, Deichmann, MArtes Sport, Way to beauty? bo ja jakoś ich nie zauważyłem na tym łomżyńskim rynku... Fakt, w tej galerii nie za dużo jest ciekawych sklepów odzieżowych, brakuje kilku znanych i dobrych marek, ale pisanie, że wszystko to już jest w Łomży to przesada... Proszę zainwestuj w słownik, bo zęby bolą, jak się czyta twoje wypociny... ___________________________________________________________ -->>SMSy<<--
|
|
Z pewnością można tam będzie nabyć słownik. Polecam.
|
|
re 2152 Ile PAN/ni płaci Galeria Veneda za reklamę ?
|
|
Może płaci, a może nie. Faktem jest, że osoba o nicku 2152 napisała prawdę.
|
|
Co to jest "zciema"?
|
|
Re To taki tetryk 1. [Medycyna] zgorzkniały człowiek, zrzęda 2. [Medycyna] mantyka, zgorzknialec 3. [Medycyna] zrzęda 4. [Medycyna] zrzęda, nudziarz 5. [Medycyna] burczymucha, gdera, maruda, ględziarz, śledziennik, hipoc
|
|
nie było Galerii -źle, będzie- też źle. Niektórym się nie dogodzi. Chyba taka natura, bo marudzić i krytykować zawsze łatwiej.
|
|
: ABCDe Nie martw się, nic mi nie płacą, nie mam żadnych powiązań z tą Venedą, poza tym, że powstała w moim rodzinnym mieście... Staram się być po prostu obiektywny, sam zaznaczyłem, że brakuje mi sklepów odzieżowych, bo z tych co powstaną, to głównie będzie mnie Reserved interesował... Nie dziwię się, że sklepy, które były już w Łomży przenoszą się do galerii, bo nie od dziś wiadomo, że w takiej łatwiej o klienta... Wkurzają mnie ludzie, którym nigdy nic wiecznie nie pasuje, a sami nic nie osiągnęli... Nie było galerii - źle, będzie - jeszcze gorzej, zamiast cieszyć się z tego co będzie, chociaż jak sam napisałem przydałoby się parę innych marek( ale wiadomo, rynek łomżyński jest specyficzny i mało kto ryzykuje wejście) to potrafią tylko narzekać na forum przed komputerem... ___________________________________________________________ -->>SMSy<<--
|
|
hahahah a wpm dalej zaklada swoje denne tematy..a wy dalej z nia dyskutujecie.. juz dawno co niektorzy doszli do wniosku ze to osoba ktora ma niepoukladane w glowce.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
wszystko mamy, tylko zalezy jakie tam ceny będą?
|
|
Uważam,że dla samego KFC to już warto było zbudować Venedę .:-)))) Śnieg stopniał - tylko czemu bałwanów nie ubywa?
|
|
Bajer, o jakości towarów Pobierają pieniądze od dostawców za sprzedawanie ich produktów ( często po przepakowaniu i nadaniu swojej nalepki-marki) i akcje promocyjne, reklamowe ( małych nie stac) Jakość towarów od tego się nie zmienia. Typowa sciema. Bajer o niskiej rentowności 1%. Ona wynosi tyle tylko dlatego, że: a) 2-3% OBROTU trafia jako opłata za wykorzystywanie nazwy do spółki-matki zarejestrowanej w raju podatkowym. b) drugie tyle wychodzi w ten sam sposób jako opłaty za szkolenia, know-how i inne bzdury (wszystko jest kalkulowane tak, żeby docelowo rentowność była minimalna). c) reszta idzie w przejęcia i budowę nowych obiektów handlowych (czyli firma ma taki zysk, że jest w stanie rozwijać się sprawnie d) część idzie na wynagrodzenia zarządu (czyli m.in. właścicieli), co nie jest uwzględniane w rentowności spółki. Gdyby faktycznie rentowność wynosiła 1%, to firmy zostałyby dawno zamknięte, a właściciel przerzuciłby się na inne branże (energetyka, budownictwo itd. itp.). O niskich cenach Są niższe o 1-2% do czasu aż wykończą małe sklepy w okolicy (w Łomży)
|
|
i jakiś koncert ma być dla maluchów w piątek i sobote sport to zdrowie
|
|
wpm co cię gryzie zapytam raz jeszcze?
|
|
A mnie nikt nie przekona, że budowa tam galerii była złym pomysłem. Pewnie lepiej, żeby staneło tam kilka kolejnych bloków co? Przeszedłem się wczoraj koło Venedy na spacer i przypomniałem sobie bajzel, który tam był przez lata. Mamy nowoczesną, ciekawą budowlę w środku miasta o otoczenie której na pewno ktoś będzie dbał i nawet nie przeszkadza mi stacja benzynowa w środku osiedla, bo całość wygląda nowocześnie, kolorowo i estetycznie ze wszystkich 4 stron. Drażni mnie tylko ilość świateł sygnalizacyjnych, które na pewno spowolnią ruch, ale cóż.. Czy będą tam ludzie, czy nie, to już problem koncernów i sieciówek mających w galerii sklepy, nie martwi mnie to. Wiem, że ludzie nie będą zarabiać tam kokosów, ale będą mieć pracę i to jak widać ponad 400 osób łącznie. ile małych sklepików i sklepów w Łomży zaoferuje tyle etatów? Oczywiście najlepiej siedzieć i wymyślać jak jest źle i jak było cudownie bez galerii. Jeśli komuś nie odpowiada forma zatrudnienia i zarobki, to kto wam broni. Edukujmy się, kończmy studia, praktyki, itd.. Jak trzeba wyjeżdżamy do innego miasta - dla chcącego nic trudnego? Takie czasy, że jak się chce robić karierę i zarabiać po kilka, czy kilkanaście tysięcy to trzeba ruszyć czasami z miejsca, a nie w kółko lamentować. pogódźmy się z tym, że z Łomży Warszawy, Krakowa, czy Poznania nigdy nie będzie. Nasze władze nie sporowadzą tu wielkiego inwestora, bo po co miałby przyjść i jak wielki zakłąd wybudować, jeśli nawet nie prowadzi tu żadna porządna droga i połączenia komunikacyjne.. Cieszmy się z tego co mamy.
|
|
proponuję osobą wpm zainteresować odpowiednie służby... jej obsesja na tle tej galerii, doprowadzić ją może do podjęcia kroków mających na celu popsucie Wam, tak oczekiwanego momentu otwarcia! mam tu na myśli np: podrzucenie "min ślizgaczek-śmierdziuszek", świec dymnych czy innych "wynalazków"! szkoda by było, żeby oczekiwany przez Was z takim utęsknieniem dzień, zakłócony został przez jedną nieodpowiedzialną, zawistną osobę! nie pozabijajcie się tam!
|
|
wpm - co cię tak boli w tej Venedzie, jak i tak tu zakupów nie zrobisz, bo zarobioną kasę przez rodziców wydajecie w Niemczech, czyli tam skąd do nas piszesz. berni
|
|
brawo kitejumper. Dawno na tym forum nikt tak spokojnie i rzeczowo się nie wypowiadał.
|
|
co do H&M to jest duża szansa że powstanie w Stokrotce w nowej części galeri po scaleniu dwóch może trzech lokali
|
|
to pewnie czeski błąd :) Do boju , do pracy , za kasą , dla kasy :))
|
|
Czy LPP polska firma będąca właścicielem marek Mohito,Cropp,Reserved itp.daje pracę polskim zakładom odzieżowym???? uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
a w polsce sa jakies zaklady odziezowe?z tego co sie oientuje to nie ma nic.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |