Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tesco placi 850 zl brutto |
Moja kolezanka dostala tam prace ale tylko 850 zl brutto,wzieli ja pod tym warunkiem ze studiuje.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tesco placi 850 zl brutto |
Masakra ...
|
|
domyślam się że chodzi tu o pół etatu, najniższa krajowa na caly etat wynosi ,ponad 1400zł ,moze i wiecej ,nie znam dokladnej kwoty.
|
|
Tak wygląda mijanie się z prawdą bo zapomniałaś/eś dodać że za pół etatu bo większość dostał propozycję pracy właśnie na pół etatu na czas określony.
|
|
Najniższa krajowa to:1600 zł od 01.01.2013 rok
|
|
Minimalna kwota brutto za pracę w 2013 wynosi 1600,oo zł. a na tzw. rękę troszkę ponad 1200,oo zl. SUPERRRRRRRRRRRRRRR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
naj niższą krajowa wszystkim dają dobre i tyle jak sie nie robi amisia
|
|
850zł brutto to ile to na rekę?A co to studenci jacys uprzywilejowani są ze pod tym warunkiem ją wzieli?
|
|
Cwaniaki,niewolnictwo w białych rękawiczkach i jeszcze powiedzą jak się nie podoba to wynocha. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Mam dla was propozycję! zróbcie ich w .uja i w dzień otwarcia zastrajkujcie!!!
|
|
1600ZŁ to jest dla TV, bo tam nie wolno mówić ile na rękę!!! a do kieszeni dostaniemy może z 1150-1200zł. Tak strzelam. :)
|
|
Strzel se w Ł..
|
|
sam sobie strzel, o ile ktoś już tego nie zrobił :)
|
|
może ta dziewczyna nadgoni godzinami :-) przecież wiadomo że jak ktoś ma umowę na 850 brutto to nie znaczy że nie może zarobić więcej Wiadomo przecież że prywaciarz też musi bronić się przed tymi hienami ze skarbówki
|
|
Fakt, proponują pracę na pół etatu, zgadza się..
|
|
Studenci uprzywilejowani??? W przypadku umowy zlecenie- jak najbardziej bo nie odprowadza pracodawca składek... Nic dziwnego że dobroduszne tesco stworzyło ponad 100 miejsc pracy... Tylko jakie te miejsca pracy? Za jakie wynagrodzenie? Taaa... Lokale rzekomo po 140 zł/m2 to trzeba chociaż na pracownikach zaoszczędzić... ;)))
|
|
Z tego co się orientuję to nie liczcie, że wam prędko umowy zmienią... Znajoma pracuje w Zambrowie już ponad rok i do tej pory nie ma umowy na cały etat. Oby tutaj było inaczej...
|
|
brawo bialy nie wolnicy jupilaaaaaaaaaaaaa
|
|
Połowa łomżyńskich pracodawców nie płaci nawet najniższej krajowej, zatrudnia ludzi na umowę zlecenie (lub na czarno), oszukuje na godzinach. Czemu więc uczepiliście się tylko Tesco? Może popiszecie o sklepikach na Długiej, Legionów itp? Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Piekarnie to szczyt wyzysku!1200 za 300 godzin! Tesco i inni powinni wydać instrukcje jak za to przeżyć miesiąc?
|
|
Q...... a 15 lat czekaliście na to i teraz narzekacie??? skąd ta niewdzięczność???
|
|
Poza tym w zimę będziecie mieli gdzie spacerować i D.....pę zagrzać nieroby jedne.
|
|
a Ty fanka w komunizmie zarabialas dobrze, ale g moglas za to kupic :)
|
|
LUDZIE OGRNIJCIE SIE NIE IDZCIE TAM U TYCH CWELI I ZLODZIEJI PRACOWAC JUZ NIE DLUGO OTWRCIE WARUNEK JEDEN MUSI BYC ZGRANIE NAWET JEDEN CZLOWIEK NIE POWINIEN TAM ISC WARUNEK NORMALNA UWOWA O PRACE I 1111ZL NA REKE USTAWOWO NAJNIZSZA KRAJOWA wiem znajda sie madrzy co sie wylamia dlatego niech pracuja frajerzy ale kozaczyc co drugi zacznie zaraz powodzenia pomyslcie nad tym beda bez wyjscia cwele
|
|
niech żyje druga irlandia i elektorat PO Rostowski właśnie dostał 2600 brutto podwyżki Młodzi wykształceni z wielkich ośrodków nie płaczcie teraz
|
|
pabloz4 jak zawsze z PiSowską prpagandą .:)))) łojciec dyrektor , to zatrudnia na cały etat i płaci wszystkie nalezne podatki i na wszystko ma kwity. Takie posrane PiSowskie zaplecze. Przecież każdy wie, ze w PiSowsko koscielnym swiecie bedzie jeszcze gorzej , bo za Bóg zapłać i bez żadnych kwitów. Czy PO czy PIS to i tak ta sama banda, nikt z tzw elit politycznych nie jest zainteresowany zmiana stanu rzeczy, bo po co im zyje sie dobrze, maja wskaźniki, na kazdą okolicznośc tabelę , sondaż i inne ogłupiacze społeczeństwa. andreo napisał: "Tesco i inni powinni wydać instrukcje jak za to przeżyć miesiąc?" andreo- mała poprawka , to politycy powinni napisać, a raczej stworzyć model z minimum socjalnym i pochodnymi od niego. ale po co ?? Onisa zainteresowanirządzeniem , raz Wy, raz My, a nawet jak nie rzadzimy to z głodu nie umrzemy. Frajerstwo typu pabloz4 usiłuje wciskac kit, że to wina PO, che cos ugrac :)))) Powtarzam cała elita polityczna na czele z korporacją watykańską jest winna , ze ludzie zapierdalaają za takie groszówki. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
juz ja wole na mopsie za 550 siedziec niz tyrac i wstawac rano za marne 850 zł codziennie ! dodatkowo bym sobie jakos dorobil do tych zaleglosci 200zł chryste jakim to trzeba byc naiwnym i desperatem by za taką kwotę robić
|
|
A ja nie jestem i nie byłem studentem i mam 2500 zeta na łąpe a czasem nawet premia sie zdarzy. To nie ten kraj na studiowanie, ważniejsze jest zainteresowanie czymś niż sam papierek to tak w skrucie
|
|
sorka, ale jak studia kończy prawie każdym stały siętak powszechne, to kto będzie kopał rowy? jezdził TIRem? :)
|
|
takie są realia a w biedronkach swego czasu to inaczej było Jak nie pasuje to niech dama siedzi w domu i czeka na księcia
|
|
to tak jak ze wszystkim, można prównać to do towaru :)
|
|
Popieram Andre 695 dobrze mowisz Tesko to niemiecka firma i tak pieniadze z Lomzy beda szly do Niemiec a lomzyniacy beda pracowac za miske zupy
|
|
oby grochówkę z wkładką od czasu do czasu dostali!
|
|
dafi Tesco to nie mięska firma OD KIEDY??:)))))
|
|
Ja tam nie narzekam,jestem młody,pracuję za Wawą w poznańskiej firmie,mam 2100zł na rękę puki co,firmowe mieszkanie i zwracają mi co tydzień na dojazdy. Na studia i pracę w łomży nie mam najmniejszej ochoty.
|
|
Z tego co wiem, to Tesco nie jest niemiecką firmą. Stawiam na angoli, ale mogę się mylić :))) Ooooooo i aptrzę , to niektórzy forumowicze , to nieźle garną do siebie szmal, kurna aż się łezka w oku kręci, ze talk można. Chłopy -zuchy :) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
rewolwer nie jestem za żadną partią ale za Pis żyło się lepiej niż za PO chyba gorszych złodzieji niebyło niż za TUSKA taka jest moja racja i niemósisz tego komentoważ i wściekać się na ludzi którzy na tym forum tak uważają sport to zdrowie
|
|
Czy w tej venedzie będzie pietro czy tylko na parterze te sklepy ulokowane są Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Mojego znajomego tam zatrudniono - towar rozpakował i po kilku dniach kopa w dupe i dowidzenia...chamstwo...jakim prawem tak mozna robić z ludźmi....:/
|
|
Zmień znajomych , bo sie tylko do rozpakowania towaru nadają :)))) - żart :))) Nie jest wiadomo w jakim chcarakterze go zatrudniali i na jaki okres. Wina nie zawsze lerzy po stronie pracodawcy. Tenis z racją jest jak z doopą , kazdy ma swoją . Kogo nie posłuchasz , to ma rację. A ja daleki jestem od wściekania się na ludzi. Tylko nie rozumiem tego ciągłego przypisywania Tuskowi wszelkich wad i wszystkich opatologii społecznych. Tenis zrozum ,że patologie społeczne stworzyła cała klasa polityczna, urzednicy i cała część tzw nadbudowy społecznej. To w tym miejscu jest kryzys - patologia , a cieżary tego musza ponosić zwykli obywatele. Uważąsz , że zamiana Tuska na Kaczora cos zmieni ?? Jak tak to jesteś w ogromnym błedzie. Dla ciebie i dla mnie i wielu nic. Tylko moze dla aktywistów forumowych typu pabloz4 może jakas posadka wpadnie. Takie polityczne rozdawnictwo posad powoduje te patologie. Bo te posady trzeba utrzymać na odpowiednim poziomie. A kto za to ma zapłacić ??? Datego obciażenie podatkami jest takie , że w Tesco płacą po 850 zł i kommbinuja z umowami. Ten polityczny cyrk jest bardzo kosztowny. Dochodzimy do tego, ze bedziemy mieli samorządy , urzedy marszałkowskie, polityków , komisje rózne instytucje i inne pierdoły, a nie bedzie komu na nie pracować , bo nic nie bedzie się opłacało. To w zasadzie juz jest. I tu w tym miejscu jest kryzys. Medialnie politycy twierdzą , że jest ok, a nic nie jest ok. Za pomocą róznych badań robia wode z mózgu, aby pozyć , aby uzyć , aby się nachapać. Czy widziałes aby ktos tak do zagadnieniea podchodził ??? Nie,jest gites , cały system jest ok tylko koorwa Tusk jest niedobry czyli jak Tuska zamienimy na nas , to bedzie kraj miodem i mlekiem płynący :))))) Komedia , że się na to ludzie nabierają . Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Cholera: leży :)) jak się człowiek rozpisze i nie sprawdza to tak bywa:)))) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
ALE dobre te opisy jestem za bo nielubie kłótni małolatów ale dobże wiesz że 67 lat do emerytury z naszą służbą zdrowia to paranoja niedawnoa zmarła moja ciotka dożyła 54 lat a zapierdalała 38 kurcze bo chce mi sie kląć jesli dziecka 2i pół roku nieprzyjmują do szpitala bo niema miejsc ale na stadiony w polsce poszło tyle kasy a nasz zespół ledwie co piłkę kopnął a tam niezrozumiesz napewno niejestem żydem ani niemam kożeni niemieckich bo tusk i merker to jak brat i isostra żenada sport to zdrowie
|
|
z tego co czytam to jesteś inteligentnym facetem i wiesz dlaczego jesteś za PO a ja od teraz wiem dlaczego choć niegłosowałem będę do końca życia za PiS sport to zdrowie
|
|
wole biednie ale z uczciwymi sport to zdrowie
|
|
rewolwer to trzeba mieć jakieś szkoły specjalne do bycia magazynierem...? :)
|
|
Tak do bycia magazynierem trzeba miec szkole,a inaczej sa specjalne studia w tym kierunku i nauka trwa 3 lata.
|
|
Wymagania co do pracownikóe są wysokie :D , szkoda tylko że pracodawcy od siebie chociaż połowy nie wymagają...
|
|
1. Tesco to firma brytyjska! 2. Zatrudniaja ludzi na pol atatu poniewaz sa nizsze koszty utrzymania pracownika a ludzie i tak beda pracowac na caly etat za najnizsza krajowa (1181,38 netto). 3. Jesli nie ma pracy a komus jest ona potrzebna wezmie taka, bedzie dbal o nia i bedzie zadowolony. Mamy spoleczenstwo leni i egoistow. Kazdy chce niewiadomo czego. Niektorzy wolal dostawac 600 zl z opieki i lezec do gory j***** a niektorzy zapier**** e zarobic pare zlotych wiecej.
|
|
kaśka a w której "opiece" dają 600 zł i za co..? wow :D pierwsze słyszę..:D
|
|
nie wiem w ktorej, dalam przyklad poniewaz ktos wczesniej pisal ze woli dostawac 550? strzelam? nie masz nic madrego do powiedzenia to czepiasz sie slowek? lepiej nie komentowac niz zmieniac temat bezsensownie.
|
|
Nie czepiam sie słówek. Tylko poprostu zrozumiałam to tak ze lepiej jest godzić się na psie warunki w byle jakiej pracy co i tak cie wywalą tak jak wyzej napisałam niż brać zasiłek? nad tym niech myślą "mądrzejsze głowy" skoro swoim rządzeniem do tego doprowadzili...a teraz się dziwią że tak jest..niech stworzą warunki normalne do życia, do pracowania itp bo teraz wychodzą właśnie "takie kwiatki" ....
|
|
nie zmieni sie nic bo pracodawcy moga wszystko wymusic itp
|
|
źle płacą? idzcie do dantexu :-) Dzeyson
|
|
A coz to za klamstwa i kalumnie? Bzdury piszecie, bo miasto samo wylozylo pieniadze dla pracownikow, co miesieczne wynagrodzenie wynosi 1800 zl netto. Ale bzdure ktos puscil az mi wstyd za niego.. Pozdrawiam Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane
|
|
Tenis z czego ty wnioskujesz , ze jestem za PO ???? Chyba z tego , ze nie jestem za PiS. No własnie tak sie wypiera umysły ludzi. Jak nie jestes z nami, to jesteś przeciwko nam. :))))))) Dzieciaku ja nie jeste,m , ani za PIS, ani za PO, ani SLD, ani Palikotem, ja wiem, ze sa to bandy . a ty sie dajesz kroić za PiS- twoja sprawa. Kama 30 po pierwsze:zaznaczyłem, ze żart- nie bierz do serca. po drugie: jeśli nie żart, to wcale o szkole mowy nic nie ma. Mozna skończyc nawet studia i sie do zawodu nie nadawać, bo trzeba miec predyspozycje, bo trzeba mniec okreslone cechy w zawodzie i wiele,wiele jeszcze innych jest uwarunkowań. Moze kolega jest w ocednie przełozonych , słaby , fizycznie , niedokładny , może mało komunikatywny, a może, a może.... wiele innych czynników. Na końcu czynnik po stronie pracodawcy: - tak miało być, ze zatrudnie tylko do rozpakowania Wiec z czym tu polemizować. albo jeszcze taki argument: jak rozpakował , to co w nagrode do starości ma mieć pracę ? Spec od rozpakunku ? Troche rozsądku A za to Kama30 uscisk dłoni: "nad tym niech myślą "mądrzejsze głowy" skoro swoim rządzeniem do tego doprowadzili...a teraz się dziwią że tak jest..niech stworzą warunki normalne do życia, do pracowania itp bo teraz wychodzą właśnie "takie kwiatki" ...." i tych co tak stworzyli należy rozliczyć i rozliczać na bieżąco. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |