piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PG 6 ŁOMŻA

Czy pg6 to dobry wybór? Chciałabym tam pójść. Dobrze się uczę, jestem laureatką z dwóch przedmiotów.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PG 6 ŁOMŻA

PORAZKA PORAZKA

Nie polecam, idz do pg1 :)

nie no taaaaaaa

A czy uczyliście się tam, że tak twierdzicie? To bardzo ważne dla mnie.

TAK TO NAPRAWDE PORAZKA

Wiesz, też się dobrze uczyłam, laureatka itd.
Ale szczerze żałuję, że nie poszłam do PG6, a wybrałam jedynkę.
Nie powiem, bo niektórzy nauczyciele są naprawdę wspaniali(mniejszość), ale panuje straszne chamstwo.
Nie polecam, bo żałuję:)

Takie skarby to tylko do Pg1.

...

Ja się uczylam i w PG6 i w 1LO i polecam, naprawdę. Nie będziesz żałowała. Szkoła specyficzna, ale przygotuje cię do studiów i życia. No i ludzie - przyjaźnie na całe życie, np. w moim przypadku. :-)

Jestem absolwentką PG6 i uważam, że to gimnazjum to jedna z najlepszych rzeczy jakie mi się w życiu przydarzyły. Nad polecaniem liceum bym się zastanawiała, bo to czy się spodoba zależy od osoby, ale gimnazjum z czystym sercem mogę polecić - bardzo dobre przygotowanie do liceum i konkursów, a przede wszystkim niezapomniana przygoda - Mielno. A jeśli ktoś lubi góry to w ogóle będzie zadowolony, bo jest klub turystyki górskiej, który naprawdę działa (wyjazdy są trzy razy w roku). To tyle. Koniecznie spróbuj szczęścia w rekrutacji. Pozdrawiam!

Skończyłem te gimnazjum i zdecydowanie NIE POLECAM!!! Idą tam najlepsi i dlatego ta szkoła ma takie wyniki. Nic cię tam nie nauczą jak sama się nie nauczysz. Na pewno nie pójdę tam do liceum. Ta szkoła to jakaś porażka...

ja też skonczyłem to gimnazjum i polecam. Nie jest prawdą że nic Cie tam nie nauczą. Może i masz słabsze oceny niż rówieśnicy z innych szkół ale jak spotykacie się w liceum to jest przepaść...

Tylko PG6... Właśnie skończyłam pierwszą klasę, i muszę przyznać, że jest świetnie. Mam fajnych nauczycieli, którzy naprawdę potrafią uczyć. Na korytarzach panuje kultura, w porównaniu z moją podstawówką to szok. ;) No i wyjazdy - na początku roku jest integracyjny do Zambrowa na jedną noc, było świetnie! A pod koniec maja do Mielna, to już w ogóle było fajne, na dziesięć dni nad morze, większość lekcji na plaży. ;) Co do poziomu nauki - bardzo wysoki, jednak z większości przedmiotów robimy już program z drugiej klasy. Nauczyciele są fajni, co prawda są ze dwie czy trzy wredniejsze staruszki, ale i one potrafią być miłe. ;) Jednak w większości idzie się z naszą kadrą dogadać. To, co omawiane jest w innych gimnazjach, to w porównaniu z naszym PORAŻKA. Moja koleżanka z PG8 wciąż narzeka, że na połowie lekcji nic nie robią, albo omawiają byle co. Tak więc - gorąco polecam naszego "Kościuszkę", bo to tak naprawdę jedyne gimnazjum w Łomży, które przygotuje do liceum.

Niektórzy się czepiają PG6 bez określonej przyczyny. Ale nasza szkoła kultywuje wieloletnie tradycje. Mamy teatr, który corocznie zdobywa nagrody, jedne z najlepszych wyników w województwie, wielu laureatów, eleganckie mundurki... Zazdrość łapie, że większość laureatów i finalistów jest z naszej szkoły? Nic na to nie poradzimy, od dawna wiadomo, że do tej szkoły chodzą najlepsi. To szkoła dla tych, którym zależy nie na ocenach, a na wynikach. Dla porównania - mam znajomą, która uczy się w trójce, ma same szóstki i piątki, a nie potrafi powiedzieć zdania w Present Perfect, a po niemiecku tylko się przedstawić. W PG6 z taką wiedzą by nie przeżyła semestru. Ot, różnica poziomów.

ainael "co prawda są ze dwie czy trzy wredniejsze staruszki, ale i one potrafią być miłe. ;) " Ciekawe o kim mówisz? ;))) hymmm....

Polecam! Skończyłam PG6, później 1LO.
Obie szkoły godne polecenia i wspomnienia pozostaną do końca życia!
Wszystkie wyjazdy, MIELNO!!!!! i ludzie, których się nie zapomni!

A te dwie czy trzy staruszki - to właśnie je się najcieplej teraz wspomina! Jako absolwentka uwielbiam je i jestem im bardzo wdzięczna za to wszystko co dla nas robiły!

Zdecydowanie najlepsze szkoły w Łomży! Polecam!

jaką szkołę wybrałaś ?

kto? ja?

nie! ja jusz za stara na nauki!

jak bym posła to bym musiała inwided, nie! iwindedu nie! no! samo by mnie musieli ucyć cy jekoś tak, bo jak troche duza jezdem, a ławki we skole takie maluśkie jakieś!

języki to porażka, bez korków się nie nauczysz :(
a wymagania i owszem, duże...

PG 6 ma duże wymagania, ale końcowy egzamin zawsze wypada słabo. Do 1 LO przyjmują i owszem, wyjazdy są super kosztują dożo kasy ale dzięki nim nie dostaniesz się na studia. Dochodzą do tego poniżania uczniów i wszelkie używki.... Polecam PG 1. Powodzenia

a ja polecam PG8,fajna dyrekcja,nauczyciele,kazdy uczen ma swoja szafke,oczywiscie super sala sportowa,swiezo wyremontowane pomieszczenia,jednym slowem super!

Gienia_Smoliwąsowa

Autor: motyl62 (---.106.techtel.pl)
Data: 08-01-13 10:37

PG 6 ma duże wymagania, ale końcowy egzamin zawsze wypada słabo

A to ciekawe. Z tego co wiem to od wielu lat PG 6 uzyskuje najwyższe wyniki z egzaminów gimnazjalnych ze wszystkich łomżyńskich szkół.

nie idź do PG 6 :) im mniej nowych gimbusów tym mniej tłoczno na korytarzach :D

tak szczerze to polecam, ale dostać się będzie z roku na rok trudno, bo coraz więcej jest zainteresowanych. ;D

Coraz więcej zainteresowanych to jest do II LO. Ukończyłem PG 6,ale osobiście nie polecam. Nie będę się rozpisywał tutaj, możesz dać do siebie kontakt email to tam podam argumenty ;).

A co powiecie o I LO, jak się ktoś wybiera. Podobno jest inaczej niż w gimnazjum.

Ja polecam PG 6 . Jest dużo nauki, nauczyciele są wymagający, ale przynajmniej wiem że dobrze napiszę egzamin i będę posiadała sporą wiedzę.

Po cóż tak się ponosić! W PG6 jest 2 klasy pierwsze -60osób, w tym roku po raz pierwszy 3 klasy-90 osób przyjętych. Odpowiada ci cała Łomża, a miejsc w gimnazjum jest max 60-90 . Co mają pisać ci co się nie dostali? Odpowiedz sama dlaczego wszyscy tak plują na PG6 i na 1 LO - zazdrość i nic więcej. Dlaczego tak każdy krytykuje , a tyle osób chętnych w rekrutacji? Co mają pisać ci co się nie dostali do szkoły? Ci co sobie w niej nie poradzili?
Uczyć się trzeba w każdej szkole. Ta jest dla ambitnych i lubiących systematyczność. Nie róbcie z nauczycieli potworów. To osoby kompetentne; wymagają , bo po to w końcu są.
Nie zastanawiaj się ,składaj dokumenty właśnie tam.Jako laureatka masz zagwarantowane przyjęcie. Masz też duże możliwości w samorealizacji .

Jak masz trochę oleju w głowie i w razie czego sama potrafisz się douczyć, to odpuść sobie pg6. No chyba że lubisz przesiadywać "w atmosferze nauki", to będziesz tam dobrze miała. Ja wolę trochę luzu niż zapieprzać z kuciem.

Od pewnego czasu czytam opinie o pg 6 i śmiać mi się chce na temat wypowiedzi zorientowanych 1 DWIE klasy trzecie po 35 osób ,TRZY klasy drugie po 25 osób i TRZY klasy pierwsze po 25-27 osób.Ilość podań co roku ponad 100 więc nie każdy się dostaje. 2 Uzcyć się trzeba w każdej szkole bo materiał nauczania jest taki sam podobnie jak egzamin końcowy. 3 Nauczyciele różni, bardziej i mniej zaangażowani jak w pozostałych szkołach. 4 Może są narkotyki i inne używki [mnie o tym nie wiadomo]ale czy w innych szkołach nie ma problemu picia i palenia ? Plus szkoły to, to że większość nie boi się wyzwań i nauki, wie po co tam idzie , jest mniej problemów wychowaczych i więcej czasu na wyjazdy i dodatkowe zajęcia. Co do 1 i 2 lo to odpowiedzią jest dzisiejszy ranking szkół, który wymaga czytania ze zrozumieniem. MAM jeszcze jedną myśl w ubiegłym roku panna Mroczkowska udowdniła że można dobrze się uczyć w każdej szkole 8 tytułow laureata uczennica pg 1 . Nie zmienia to jednak faktu że ja sam wybrałem pg 6 i zostaję w 1 lo

Autor: tridi (---.elomza.pl)
Data: 09-01-13 23:00

Po cóż tak się ponosić! W PG6 jest 2 klasy pierwsze -60osób, w tym roku po raz pierwszy 3 klasy-90 osób przyjętych.

Kłamstwo. W roku szkolnym 2005/2006 również w PG6 stworzono 3 klasy pierwsze.

mieszkam obok fajna szkoła polecam.

gimbaza jak najbardziej na przyczepkę do I LO

nauczyciele nie mają problemów z godzinami, upieram się, że się nie angażują :(

przyjmują masę laureatów, z którymi nie ma komu pracować;

także dzieci "vipowskie", nauczycielskie, które w większości miałyby problemy wszędzie

A ktoś wie coś więcej o liceum?

Uczę się w 1 klasie obecnie na profilu matematyczno-fizycznym. Jakie informacje @Lomzyniak4ever by Cię interesowały?

Głownie chodzi mi o atmosferę, ludzi, czy dużo osób sobie nie radzi i jak się to kończy, czy się przenoszą.

To zależy od profilu. Atmosfera jest bardzo fajna, naprawdę zdziwisz jak tam pójdziesz, oczywiście miło. Można spotkać wielu fajnych ludzi. Ogólnie nie napotkałem się w tej szkole z problemem gnębienia kogoś. Co do nieradzenia sobie - to zależy od profilu. Najłatwiej będzie się utrzymać na profilu językowo-prawniczym, najtrudniej moim zdaniem na matematyczno fizycznym, gdyż na tym profilu nauczyciele przygotowują Cię od pierwszej klasy na studia. Już w I klasie dają Ci materiał, który wykracza poza maturę rozszerzoną, co jednak uważam za plus, gdyż przekonaliśmy się, że już na tym poziome zdalibyśmy spokojnie maturę podstawową. Z przenoszeniem się to jest tak, że migrują wewnętrznie co najwyżej, czyli z profilu do profilu. Jednak są to pojedyncze przypadki. Ogólnie bardzo polecam tę szkołę, kiedy tam poszedłem byłem mile zaskoczony tą szkołą.

w PG6 nie ma profilów :))

Koleżanka pyta się o liceum akurat :)
Cytuję : "A ktoś wie coś więcej o liceum?"

Z góry dziękuję za odpowiedzi, a czy ktoś wie jaki był próg punktowy w tamtym roku ?

Nie pamiętam do końca, coś między 126,7 a 128,7-coś w ten deseń :)

Dzięki wielkie za odpowiedzi.

próg punktowy... bajeczka dla naiwnych...

Dlaczego bajeczka??

Dołączam się do pytania.

Jak widać użytkownik antykrzych nie wie może jak wygląda rekrutacja do liceum obecnie, gdzie punkty zlicza komputer, i listę przyjętych do szkoły też ustala komputer.

Jeszcze jedno pytanie, jak to jest z tymi egzaminami na rozpoczeciu roku szkolnego?

na rozpoczęciu na moim profilu miałem tylko egzamin z angielskiego i przydział do grup był (w sensie zaawansowana i podstawowa)

ok dzieki rozumiem, jeszcze sie odezwe

@TROLOLOLO12: dokładnie tak, też tak miałem .

Idź do PG6!
Uczyłam się w PG1 jeszcze w tamtym roku i z całego serca radzę Ci, że jeśli dobrze się uczysz to PG6!

A może ktoś wie, jak to jest jeśli mnie nie przyjmą do tego gimnazjum, to czy tylko zostaje już rejonówka, czy jest jeszcze szansa na przyjęcie do PG 1? Mam dobrą średnią 5,40 i napisany sprawdzian na 91%, ale w pierwszej kolejności przyjmują laureatów i obawiam się, że mogę się nie dostać. A nie chcę iść do PG 8, a tam mam rejon.
Napiszcie jak to jest.

Co masz do PG 8 ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org