Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rekordowo kosztowne zimowe (prze)solenie |
Proponowałbym dla tych ludzi wynagrodzenie dodatkowe (premie) jak w polskim rządzie :)))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rekordowo kosztowne zimowe (prze)solenie |
Artykuł na 4lomza pokazuję odgórną głupotę władz centralnych. Te wysypane 1600 ton soli robi ogromne spustoszenie na drogach i nie tylko. Zamieniony w wodę śnieg wsiąka w szczeliny w asfalcie, gdzie następnie zamarza i niszczy jezdnię. Na drugi dzień znowu śnieg, sól, woda, mróz i tak w kółko. Koszty ogromne, a w Narwi niedługo będą śledzie pływały. Czy nie mniejsze szkody powodowałyby opony z kolcami? Jak patrzę na stan jezdni po zimię to jestem pewny że juz nic bardziej im nie zaszkodzi. Inne śnieżne kraje jakoś zezwalają na ich stosowanie, a w niektórych jest obowiązkowe. Tylko nie w POlsce.
|
|
O Boże jaki pomysł!!! A może jeszcze bezrobotnych i więzniów nocami do odwalania śniegu zagonic? Łopaty tańsze od soli i od opon z kolcami i dróg nie poniszczą. Ja pindole co to ludzie we łbach mają zamiast rozumu.
|
|
A żebyście wiedzieli ze więźniowie powinni aktywnie pracowac. Tak to lozymy na ich utrzymanie a w przypadku ich pracy dla społeczeństwa nieraz wyjdzie sie na plus.
|
|
... ilu ludzi tyle pomysłów "Pareslow" "forciu" masz rację jeśli chodzi o wpływ soli na nawierzchnię drogową, ale z tymi oponami, niestety nie. "kaka" jestem za, w dzisiejszych czasach więzienia to niestety ośrodki wypoczynkowe
|
|
vectra car masz rację .. ilu ludzi tyle pomysłów i nic mi do tego, ale zadam Ci takie pytanie- Czy chciałbyś aby drogi, tunele,mosty i inne ciężkie prace wykonywali więzniowie pozbawiając tym samym pracy ludzi żyjących na wolności i mających rodziny na utrzymaniu? Pamiętaj dzisiaj praca to przywilej dla nie licznych.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |