sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Powróćmy nad Narew ! cz. CLXXXI

Organizacją działalności sportowej zajmowała się komisja techniczna powoływana przez zarząd towarzystwa. Komisja liczyła 5 członków, jej przewodniczącym był z urzędu prezes towarzystwa, a jego zastępcą naczelnik przystani lub jego zastępca. Komisja aranżowała odczyty i pogadanki, organizowała treningi wioślarskie, ćwiczenia gimnastyczne i wycieczki turystyczno - krajoznawcze. Sekretarz komisji miał obowiązek prowadzić protokoły posiedzeń, spis członków ćwiczących, opiekować się książką pływań. Na jej podstawie po zakończeniu sezonu sporządzał statystykę przepłyniętych przez poszczególnych członków kilometrów. Do jego obowiązków należało również prowadzenie statystyki antropometrycznej członków ćwiczących. Z upoważnienia komisji naczelnik prowadził ćwiczenia, dobierał osady i przydzielał łodzie do pływania. Po zakończeniu pływań łodzie były każdorazowo kontrolowane. W razie ich uszkodzenia gospodarz taboru wraz z naczelnikiem sporządzał protokół na tę okoliczność. Następnie naczelnik zdawał o tym raport zarządowi.

Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

czesław

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Powróćmy nad Narew ! cz. CLXXXI

przeczytalam

Ja też fajne tylko nie wiem ilu się tam utopiło?

i co z tego wynika?

nar

posty powyzej bezsęsu !!!!

To i raport było trzeba zdawać ?

bez sensu to jest twój bezsęs ptysiu

niech czeslaw wie, ze go ktos przeczytal i docenia to, co robi-to''przeczytalam'' to, jak lista obecnosci w klasie-chodzisz ptysiu do szkoly /mam nadzieje/ i wiesz, o co chodzi/mam nadzieje/
a jak TO ptysiek dla ciebie jest BEZ SENSU, to ty tego sensu nie wnosles

mam zamiar zawsze pisac ''przeczytalam'', niech czeslaw wie, bo czemu nie

Przecież to było piękne.
Czesław dodaj jakieś fotki.

(........)

Bella, dzięki za dobre słowo dobra kobieto.

czesław

Powiem szczerze,że akurat te statystyki nie są za bardzo zajmujące. Jednak sam fakt,że istniała taka organizacja - bardzo . I to co robili już bardziej mi się podoba. Treningi wioślarskie,ćwiczenia gimnastyczne i wycieczki krajoznawcze to jest to!!! A przystań-marzenie. Po prostu piękny drewniany budyneczek...

Pozdrawiam:)))

G a z e l a

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org