Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Powróćmy nad Narew ! cz. CLXXXI |
Organizacją działalności sportowej zajmowała się komisja techniczna powoływana przez zarząd towarzystwa. Komisja liczyła 5 członków, jej przewodniczącym był z urzędu prezes towarzystwa, a jego zastępcą naczelnik przystani lub jego zastępca. Komisja aranżowała odczyty i pogadanki, organizowała treningi wioślarskie, ćwiczenia gimnastyczne i wycieczki turystyczno - krajoznawcze. Sekretarz komisji miał obowiązek prowadzić protokoły posiedzeń, spis członków ćwiczących, opiekować się książką pływań. Na jej podstawie po zakończeniu sezonu sporządzał statystykę przepłyniętych przez poszczególnych członków kilometrów. Do jego obowiązków należało również prowadzenie statystyki antropometrycznej członków ćwiczących. Z upoważnienia komisji naczelnik prowadził ćwiczenia, dobierał osady i przydzielał łodzie do pływania. Po zakończeniu pływań łodzie były każdorazowo kontrolowane. W razie ich uszkodzenia gospodarz taboru wraz z naczelnikiem sporządzał protokół na tę okoliczność. Następnie naczelnik zdawał o tym raport zarządowi. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego czesław
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Powróćmy nad Narew ! cz. CLXXXI |
przeczytalam
|
|
Ja też fajne tylko nie wiem ilu się tam utopiło?
|
|
i co z tego wynika? nar
|
|
posty powyzej bezsęsu !!!! To i raport było trzeba zdawać ?
|
|
bez sensu to jest twój bezsęs ptysiu
|
|
niech czeslaw wie, ze go ktos przeczytal i docenia to, co robi-to''przeczytalam'' to, jak lista obecnosci w klasie-chodzisz ptysiu do szkoly /mam nadzieje/ i wiesz, o co chodzi/mam nadzieje/ a jak TO ptysiek dla ciebie jest BEZ SENSU, to ty tego sensu nie wnosles mam zamiar zawsze pisac ''przeczytalam'', niech czeslaw wie, bo czemu nie
|
|
|
Bella, dzięki za dobre słowo dobra kobieto. czesław
|
|
Powiem szczerze,że akurat te statystyki nie są za bardzo zajmujące. Jednak sam fakt,że istniała taka organizacja - bardzo . I to co robili już bardziej mi się podoba. Treningi wioślarskie,ćwiczenia gimnastyczne i wycieczki krajoznawcze to jest to!!! A przystań-marzenie. Po prostu piękny drewniany budyneczek... Pozdrawiam:))) G a z e l a
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |