niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wypadek - ofiara ¶miertelna

Wczoraj widziałem jak na rondzie zderzyły się samochody. Jedna ofiara na miejscu. Kierowca drugiego w szpitalu.
Co s±dzicie o prędko¶ciach samochodów na Al. Piłsudskiego.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wypadek - ofiara ¶miertelna

Rozumiem, że chodzi o rondo Zawadzka/Piłsudskiego. Oj nieszczę¶liwe, tragiczne. W jaki sposób ograniczyć? Wydaje mi się że chodzi tu o brawurę w wjeżdżaniu na to skrzyżowanie. Może zrobić mały parking dla samochodów policyjnych gdzie¶ w pobliżu? Nie ma pewno¶ci, że kogo¶ tam nie ma, więc trzeba zwolnić.

... wiecej "prawek" jazdy dla siedemnastolatkow ... bedzie bezpieczniej ... albo jeszcze inna propozycja obnizmy wiek do 16 wtedy to juz napewno ...

Krzysku, to nie w tylko 17latkach problem... Najwiecej wypadkow powoduja przeciez dorosli zupelnie, swiadomi (czasami mniej) "imprezowicze". Wypije i siada za kołkiem, a pozniej mamy takie wlasnie podobne kwiatki.
Co do policji, owszem patroli powinno byc wiecej, chociazby aby "lapac" tych 17atkow, ktorzy setka jada po Legionow, tylko skad wziac patroli przy obecnym stanie budzetu. Policja nie moze przeciez tylko stac z radarem na ulicy.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

no tak
ale Legionów 100km/h da sie tylko w nocy lecieć, w dzień za duży ruch, Sikorskiego, Piłsudskiego to tak i owszem.
Wypadki robi± wszyscy, starzy, młodzi, trzeżi, pijani, kobiety itp
4 dni temu byłem ¶wiadkiem jak pani ok. 30 lat przejechała babcię na przej¶ciu przy dworcu PKS
nie była pod wpływem alkocholu, nie jechała zbyt szybko a jednak przechełała staruszkę.
Ja my¶lę, że należało by poprawić co¶ w kursach na prawojazdy np. zwiększyć ilo¶ć godzin jazdy i np. dodać limit przejechanych kilometrów na mie¶cie i na trasie.
ja też lubię czasami przycisn±ć, bo s± miejsca gdze można, bo np. jakby wszyscy jeżdzili z prędko¶ci± 40km/h po mie¶cie, to ruch na ulicach wzrósłby 2 razy, niech piesi se wyobraż± dwa razy więcej samochodów na ulicy, te korki na r±dzie i nie tylko, a jak ciężko by było przej¶ć na przej¶ci bez ¶wiateł,
no i obwodnica Łomży też by nie zaszkodziła

a co do Piłsudzkiego, należało by tak poprawić rondo, aby utrudniło wjazd na skrzyżowanie z prędko¶ci± 160 km/h :>

gabo

Jedyn± rad± jest generalna przebudowa ronda. Projektantom naszego skrzyżowania zabrakło na pewno wyobraĽni, a być może i specjalistycznej wiedzy.
W takich miejscach jak zbieg ulic Piłsudskiego i Zawadzkiej, gdzie z trzech stron dojazd do skrzyżowania ułatwia rozwijanie większych prędko¶ci (jest "z góry"), nie można budować tak obszernych i szybkich rond. Proszę zwrócić uwagę na nowe rondo w Wyszkowie czy w Ostrołęce.
Je¶li miasto nie ma funduszy na przebudowę, doraĽnym, tanim i skutecznym rozwi±zaniem mog± być progi zwalniaj±ce, tzw. leż±cy policjanci. Żadne znaki STOP-u czy częste kontrole policyjne problemu nie rozwi±ż±.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org