sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Doczekamy się ochrony przed pop-up'ami?

W dokumencie rozważa się jednak także możliwość nadania nowej komórce - w tej wersji nazwanej Inspekcją Telekomunikacyjną - prawa do własnego prowadzenia postępowań, przeprowadzania kontroli u podejrzanych o spam (z prawem wstępu do pomieszczeń, w tym mieszkań prywatnych) i nakładania kar. Resort postuluje także, aby spam stał się czynem zagrożonym karą administracyjną (a nie wykroczeniem jak dziś). Wtedy zamiast sądzić spamerów, można by ich karać, np. mandatami (od 100 zł do 50 tys. zł). Co ważne dla branży internetowej - ministerstwo chce rozszerzyć definicję spamu i uznać za niego także np. okienka reklamowe wyskakujące na witrynach i portalach (tzw. pop-ups) oraz niechcianą korespondencję na komunikatorach, czatach i forach internetowych.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Doczekamy się ochrony przed pop-up'ami?

z tym tylko, że jak zniknie część tych wyskakujących dupereli to i zniknie część bezpłatnych usług - komunikatorów, bramek sms itp
tak mi się wydaje?

nastepna afera bedzie z tego

kiedyś kozrystając z Norton Internet Security nie widywałem tych okienek wcale program wyłapywał je dość skutecznie

po przejściu ma mks-vir już nie jest tak dobrze i czasami wyskakują

jak do stron przeglądania Firefox +AdBlock itp wtyczki nie ujrzycie żadnej reklamy :)

właśnie zapomniałem dodać firefox to podstawa bo IE to głupawy jest w dziedzinie blokowania okinek

a co do mentalności spamerów to ich nie rozumie - co myśli sobie jakiś gość wysyłający maila z ofertą takich czy innych medykamentów - skoro on mieszka w Peru a ja w Polsce, głupi jest czy jak myśląc, że taka transakcja dojdzie w ogóle do skutku?

"a co do mentalności spamerów to ich nie rozumie - co myśli sobie jakiś gość wysyłający maila z ofertą takich czy innych medykamentów - skoro on mieszka w Peru a ja w Polsce, głupi jest czy jak myśląc, że taka transakcja dojdzie w ogóle do skutku?"

Jak ma w bazie kilka milionów adresów, trudno żęby mu się te kilka - kilkanaście tysięcy z Polscki chciało kasować.
A po za tym widać, że idą z duchem czasu, ja ostatnio dostałem maila reklamującego jakiś cudowny specyfik, który był napisany w 14 językach (w tym polskim...)

Norton Internet Security + Opera = Brak pop-up

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org