Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
piękna zima w Łomży- ulice |
jak zwykle zima zaskoczyła drogowców, ulice ledwie co muśnięte pługiem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: piękna zima w Łomży- ulice |
Zaspy po same jaja, na Syberii i w Daleko-wschodniej Rosji -52 stopnie w Kazachstanie i Maroko pizga śniegiem, nie narzekaj na stan naszych dróg, bo masz środek zimy gdzie u nas wręcz pizga złem. Ale pewnie chciałbyś mieć nawierzchnię czarną i suchą, nie?
|
|
Na wsi nie widziałem żadnego pługu.Omijają wioski z daleka.Chodników też niema komu odśnieżyć,nie można iść poboczem bo śniegu po kolana.Gminy powinne zadbać o to.Gościńce też nie przejezdne.Nie wszyscy mają pług do śniegu żeby odgarnąć zasypaną drogę.
|
|
Kup Kamaza doczep pług i śmigaj jak nie dajesz rady maluchem ;)
|
|
@arus77 ... Odśnież przed swoją chałupą, sąsiad przed swoją, itd. Macie poza tym traktory, czyli - do roboty, a nie jęczeć, jak to tylko wieś potrafi!
|
|
czego wy się spodziewacie po 'miescie' Łomży? Jedyne czego można się spodziewać to odwilży. Pomysłowo.
|
|
bona63 powiedz mi jak zima moze zaskoczyc w zime.? .
|
|
do jaaaaaaaaaa: a nie wiesz że w Polsce wszystko jest możliwe; tyle rzeczy postawionych jest na głowie, więc i zima może zaskoczyć w zimie
|
|
Problem w tym, że kolesie którzy odśnieżają myślą że polega to na jeżdżeniu z opuszczoną spycharką i tak sobie jeżdżą z jednej na drugą śnieg przepychają zamiast to gdzieś wywieźć.
|
|
u nas na wsi odsniezaja zanim w lomzy cokolwiek dotkna
|
|
Właściwie to ja też bardziej meteorytów się spodziewałem na koniec świata. Jednak matka natura to psotna istota i uznała, że zasypie nas śniegiem :)
|
|
Ludzie, nie przesadzacie - nie widzicie co się dzieje w całym mieście. Też byście nie nadążyli odśnieżać podczas takiego natężenia opadów... Trochę wyrozumiałości dla odśnieżaczy...
|
|
Za to jak jest pięknie, parę fotek z ostatniego wieczora. http://photos.nasza-klasa.pl/26453193/185/main/348c9b8567.jpeg http://photos.nasza-klasa.pl/26453193/181/other/std/9fd65962d2.jpeg
|
|
wyrozumiałości? nie widziałam od czwartku nawet jednego pługu/odśnieżarki!!!
|
|
To czas do okulisty skoro nie widzisz...
|
|
Ciężko się jeździ. No ale takie są uroki zimy.
|
|
Taa, ja wczoraj widziałam dwie odśnieżarki - obydwie z podniesionym pługiem jechały. Super odśnieżanie, nie ma co!
|
|
cziki pewnie kierowcą jesteś jednej z nich :D
|
|
Niestety pudło. Po prostu widzę jaka jest pogoda i rozumiem, że ciężko jest utrzymać drogi i chodniki w idealnym stanie...
|
|
A mnie nie interesują ulice,to że codziennie muszę odśnieżać samochód. Dla mnie jest pięknie!Wszedzie bało,czyściutko....ahhhhhh chce się żyć!
|
|
W końcu, pierwszy raz od kilku lat będziemy mieli białe święta ;) Ja tam się cieszę że jest zima, pada śnieg, pomimo tego że trzeba odśnieżać samochód, czasami drzwi przymarzają, ale i tak jest super! :) http://videolomza.blox.pl/html --- http://www.geodezjalomza.pl/
|
|
bona63 mylisz sie:) w Rosji jest wszystko mozliwe, w Polsce nie. A te rzeczy na glowie to sa wazne sprawy, problemy, ale nie snieg.! Czlowiecze zejdz na ziemie i pomysl logicznie jak zima moze w zime zaskoczyc :) hehe dla mnie nie moze. .
|
|
nie ma co się dziwić sniegu spadło w ciągu 3 dni wyjątkow dużo i dlatego jest ten problem. Tupik
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |