Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
bezrobocie w lomzy. |
panuje bezrobocie,a odsniezac niema komu,kazdy bezrobotny siedzi w domu,...PUP niema ofert pracy,a moze by tak PUP zadzwonil do prezydenta ze ma pomysl dla bezrobotnych,aby zarobili sobie na swieta,kazdemu po zlotowce za godzine ,i ci co sie nudza za lopaty i odsniezac,po piec godzin kazdy i sprawa zalatwiona piec dych dziennie za polatanie z lopato,to frajda,chyba ze woli sie siedziec w fotelu .wiec do dziela PUP-y.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: bezrobocie w lomzy. |
Trochę się nie klei Twoja wypowiedź. Złotówka za godzinę przy pracy 5h i ma wyjść dziennie 50zł? A tak po za tym pomysł ciekawy i na pewno pomocny. Gdyby tylko ktoś to ruszył. Jeżeli nie będziesz miał wyj*bane na wszystko, wszystko będzie miało wyj*bane na ciebie...
|
|
po dychu mi chodzilo,mylnolem sie.
|
|
"kazdemu po złotówce za godzinę" , "po pięć godzin każdy" to za cholerę nie wychodzi "pięć dych dziennie" za te "polatanie" z łopatą :) No i nie wydaje mi się, że teraz to jakakolwiek "frajda"..... A już na pewno nie za złotówkę za godzinę.... Miałeś chyba na myśli 10zł....
|
|
mozna by iglo ulepic,frajda z dziecinstwa by sie przypomniala,ale nasze miasto niema kasy,a na limuzyne to ma,
|
|
Takie spotkania integracyjne powinny być nieodpłatne, lub za przedłużenie statusu bezrobotnegol
|
|
Ja osobiście wyposażyła bym Straż Miejską w łopaty do śniegu i zamiast wozić dupska to z buta w teren i po drodze odśnieżać. Podobnie z grubo ponad setką etatów w MOSIRze. Jak sama nazwa wskazuje ośrodek sportu i rekreacji, a odśnieżanie to przecież nic innego. Do łopat. Starty generują ogromne.
|
|
Odśnieżać powinni więźniowie, niech odpracują za swoje kradzieże i zarobią na swoje utrzymanie...
|
|
nie dotyczy,a Ty co pewnie siedzisz na jakiejś ciepłej posadce i dupe wymądrzasz zza biurka :-] jak tak jesteś za nieodpłatnym odśnieżaniem to chodź mi poodśnieżaj podwórko :-] .... i już nie będe taki dostaniesz ciepły obiad po odśnieżaniu...
|
|
A co będzie ?
|
|
Według mnie tylko cziki napisał tu coś mądrego. Więźniowie powinni odśnieżać, mieliby okazję odpokutować troszkę swoje winy :) Bezrobotni właściwie za 10 zł też pewnie by się skusili na polatanie z "łopato". ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Oby żyło się lepiej w tuskolandzie;p
|
|
ta 10 zl za h ... to chyba na koparce tyle płacą lub piaskarce, ale w to też wątpię. 5 zł dobrze, żeby dali. Ale ktoś jest odpowiedzialny za odśnieżanie Łomży i to do nich nalezy przesyłać CV :); ---------------------------------------------
|
|
ps. a w lato więźniowie powinni chodzić z wachlarzami i Nas chłodzić xd ---------------------------------------------
|
|
Latem, pielęgnowanie zieleni miejskiej. Robota się znajdzie dla nich zawsze...
|
|
Bezrobocie w Łomży jest wysokie, a PUP nic sobie z tego nic nie robi. Tylko z kwitkiem człowieka wysyłają.
|
|
Ciekawe czy ci bezrobotni odprawieni z kwitkiem by chcieli pracować przy odśnieżaniu? Szczerze w to wątpię...
|
|
ja jestem bezrobotny w tym miescie. z lopata bym nie gannial. pracowac moglbym, ale powiedzialem sobie, ze szmacic sie juz nie pozwole. i teraz ja szukam pracy, ale taka ktoraby mi odpowiadala. bez komentarza.
|
|
cziki racja 2 tysi za skazanego w miesiącu z naszych podatków siedzą cieplutko na prycvzy za łopaty i do roboty sport to zdrowie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |