Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
bo nie chciał mówić "tatusiu" |
Lesbijki zamordowały chłopca, bo nie chciał mówić "tatusiu" do kochanki swojej matki Jak podaje południowoafrykańskie pismo The Star, Sąd Rejonowy Vereenigning Regional Court w Johannesburgu skazał 22 marca br. parę lesbijską za zamordowanie 4-letniego chłopca, gdyż odmówił on zwracania się "Tatusiu" do kochanki swojej matki. Sędzina Rita Willemese uznała matkę dziecka Hanelie Botha (l. 31) i jej kochankę Engeline de Nysschen (l. 33) winnymi morderstwa dziecka. Jakkolwiek Engeline de Nysschen była bezpośrednią sprawczynią zabójstwa, sąd skazał również matkę za nie przeciwdziałanie powtarzającym się aktom przemocy. Badania medyczne wykazały liczne obrażenia, m.in. złamanie kości czaszki, uszkodzenie mózgu, złamania nóg, rąk, miednicy. Ogłoszenie wyroku planowane jest na 26 czerwca br. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: bo nie chciał mówić "tatusiu" |
|
Kto jest obecnie najbardziej dyskryminowanym człowiekiem w Stanach Zjednoczonych? 30-letni, biały, niepalący, heteroseksualny mężczyzna. Niedługo to samo nas czeka, bądźmy bardziej tolerancyjni, wtedy na własnej skórze odczujemy co to nietolerancja i dyskryminacja. Zgadzam się z Domino, powinny dostać dożywocie! ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
,,adoptowane dzieci przez pedałów-gloryfikacja wynaturzeń ciągle mało????,, i co mamy pozwalać na marsze pedałów i lesbijek? co jeszcze mamyz robić zamiast leczyć tych popaprańców?? reaktywować obozy koncentracyjne dla takich wynaturzeń!! bigi2004
|
|
A nie mówiłem? Wszyscy mieli do mnie tylko pretensje jak pisałem o tych mutantach... Pozdrawiam
|
|
MrS racja ! i widzisz jednak zdanie zmienili ?
|
|
Czopy, normalne czopy, debile, popieprzeńce, poprostu chore to wszystko jakieś. I niech jeszcze ktoś napisze, że takie związki są normalne no !!! Banda czubów, poprańców i idiotów. Brak słów
|
|
a degreg swietnie manipuluje nastrojami i tak juz chorych z nienawisci. Degreg na stos z nimi niech zapla sie jak za sredniowiecza oto ci chodzi? stanos
|
|
degereg czemu nie napiszesz o pedofili wśród księzy. A może tak jakaś wklejka na temat fali procesów o molestowanie dzieci przez księzy. No czemu nie? Potrafisz tak szczuc jednych na drugich może tu wykorzystasz swoje możliwości. stanos
|
|
Ja się tylko zastanawiam w takim razie czemu to u nas w Polsce gdzie przecież małżeństwa i związki między homoseksualistami są zabronione, kraju konserwatywnym i głęboko katolickim nie ma tygodnia żebym nie słyszał się o ciężkim pobiciu bądź morderstwie przez któregoś z heteroseksualnych rodziców swojego dziecka. Jak to jest możliwe? Bo stosując waszą argumentację to trzeba ich uniewinnić, bo przecież są "normalni" (czytaj nie są homoseksualistami).
|
|
Domino - >powinny dostać dożywocie Oczywiscie ze tak. bigi2004 - >,,adoptowane dzieci przez pedałów-gloryfikacja wynaturzeń ciągle mało????,, >i co mamy pozwalać na marsze pedałów i lesbijek? co jeszcze mamyz robić >zamiast leczyć tych popaprańców?? reaktywować obozy koncentracyjne dla >takich wynaturzeń!! MrS - >A nie mówiłem? Wszyscy mieli do mnie tylko pretensje jak pisałem o tych >mutantach... Artykul przytoczony powyzej nawiazuje do wrzechpolskomlodziezowej demagogicznej retoryki. Bo artykul ma mowic "popatrzcie, lesbijki i geje zabijaja dzieci, popaprancy". A prawda jest taka ze heteroseksualisci dokonuja tak samo brutalnych mordow. Przykladem tu moze byc nasza rodzima historia o chlopcu wrzuconym do Wisly. Niewazne. Chodzi o to ze w kazdym srodowisku znajda si oprawcy i mordercy. Czy gdybym podal przyklad jednego brutalnego mordu dokonanego przez heterosekualnych to znaczyloby ze sa wszyscy oni (heteroseksualni) "mutantami, popaprancami itd". No nie. Dlatego sie zastanowcie zanim cos napiszecie. A dozywocie sie im nalezy jak najbardziej, ale nie dlatego ze sa lesbijkami czy lesbijkami-morderczyniami tylko dlatego ze sa morderczyniami. Czy mamy tu zatem wklejac wszystkie artykuly o morderstwach czy tylko te o homoseksualistach? Bo zupelnie nie rozumiem. Znaczy co? morderca homo - zly, morderca hetero - dobry? ech, ludzie. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Widzę , że MrS i Ptysiu na dobre się polubili , chyba coś z tego projektu będzie.
|
|
dobra niech adoptują pedały chłopców(przyszłych pedałów) a lesbijki dziewczynki (przyszłe lesby) tylko ciekawe kto za 30 lat będzie płacił w Polsce składki na zus? jak nie będzie odpowiedzniej polityki prorodzinnej bigi2004
|
|
na krzesło elektryczne z nimi i to żeby prąd nie był za wysoki MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
zovo: zwróć uwagę na okoliczności, w jakich zginęło to dziecko. Zginęło, bo było w rodzinie homoseksualnej. Nawet dla kilkuletniego dziecka taka rodzina nie jest normalna (to było powodem, iż nie chciał mówić do kobiety per "tatusiu"). Każdy morderca (bez względu na orientację seksualną) to popapraniec i mutant. Różnica polega jednak na tym, iż homoseksualista nie musi nikogo mordować żeby być mutantem. Pozdrawiam
|
|
:] Ja też ich nie akceptuje... :] ...
|
|
Różnica polega jednak na tym, iż homoseksualista nie musi nikogo mordować żeby być mutantem. hehe tekst miesiaca HOMOSEKSUALIZM
|
|
|
gedreg no gratuluje niedlugo bedziesz histerje wzbudzal, dorobisz sie armi beretow jak "ojciec" (moze do ciebie bedo mowily ojcze) i bedziesz glosil swoje prawdy bigi niecytuj fragmetu mojej ulubionej nuty jak jej calej nieznadsz albo nierozumiesz "to nie tolerancja juz" a co do 2 postu :"podatki od dochodow po to by utrzymac armie pier** urzednikow zla"no i masz swoj zus :) poparcie dla stantosia _niemozna sie dac zmanipulowac, dla nema i zova czy degregowi wkleic kilka artykolow o pedofilli w polskich i nietylko srodowiskach ksiezy i "normalnych " rodzin a moze kilka kawalkow o glosnych sprawach typu beczki na kapyste kiszona i dzieci w srodku a moze kilka ostatnich o warunkach jakie panuja w osrodkach wychowawczych moze znajdziesz tytaj swoj "normalny " swiat to jest chore !!! a co do kary powina byc a i owsze adekwatna do uczynku :/ wysoka ale gloszac posty typu marcelus.. niebedziemy niczm roznic sie od tych kobiet i od zwierzat czy degreg chce by ludzie zmienili sie w niemyslace zwierzaczki tak :/ ja sie niedam mam nadzieje ze inni tez nie ks
|
|
Z tego co ja zrozumiałem, to nie było małżeństwo - użyto słowa "kochanka". Pamiętam kilka przypadków z ostatniego roku w Polsce, w których konkubent pobił na śmierć dziecko. Co zrobić z tymi ludźmi? Też do obozu koncentracyjnego??? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Co zrobić z tymi ludźmi? Też do obozu koncentracyjnego??? TAK, kara dla wszystkich powinna byc taka sama. Skoro nie ma kary smierci, powinny byc obozy pracy, w ktorych 'ludzie' za swe ciezekie czyny pracowali by az do 'cichej smierci'
|
|
zdaje sobie ze niektorzy nieumieja sie wypowiedziec i maja trudnosci z sklejeniem kilku zdan na temat niewatpliwie powazny ale niech sobie niepomagaja obraskami przedstawiajacymi ich w pewnyh sytuacjach (wymiotowanie) przeciez to krzywi psychike czytajacych mlodych ludzi no i sprawdzcie co oznacza pojecie zanim go uzyjecie ks
|
|
ulus hehe Pozdrawiam jakze wspaniala twa osobe
|
|
Pontifex Mal hehe Rowniez pozdrawiam ks
|
|
Owszem - do obozu. Pozdrawiam
|
|
. |
Podobna sytuacja mogła się zdarzyć w normalnej rodzinie, i zdarza się bardzo często ze "normalni" rodzice (kobieta i mężczyzna) mordują brutalnie swoje dzieci. Różni ludzie popełniają błędy, nie wolno odbierać nikomu życia, ale nie potępiajcie na podstawie tej jednej pary wszystkich takich ludzi homoseksualnych. Homoseksualizm jest uwarunkowany biologicznie. Odbiega on od normy uznawanej przez nas za właściwą ale nie jest także patologią, choć jest on niezgodny z obowiązującym wzorcem zachowań. Jeśli jednak nie można czegoś zmienić, to trzeba starać się to zaakceptować. To właśnie brak społecznej akceptacji dla zjawiska homoseksualizmu prowadzi niejednokrotnie do społecznych patologii, a więc zawieranych "na siłę" małżeństw heteroseksualnych czy ukrywania się z nietypową seksualnością wraz z frustracją i zboczeniami seksualnymi włącznie. Związek homoseksualny na pewno nie jest zgodny z prawami Natury, bo nie służy przedłużaniu gatunku. Nie oznacza to jednak, że można mu odmówić naturalnych praw, właściwych poszanowaniu ludzkiej godności. Wiedza rodzi zrozumienie. Prawa Natury są stałe, niezmienne i nie mamy na nie żadnego wpływu. Razem uda się nam zmienić świat. Obiecuje. ...ludzie rozmineli się z wartościami...
|
|
MrS >zovo: zwróć uwagę na okoliczności, w jakich zginęło to dziecko. Zginęło, > bo było w rodzinie homoseksualnej. to nie byla rodzina predzej konkubinat, jak tu: http://wiadomosci.onet.pl/1271742,11,item.html (zatem, on wychowal sie w 'konkubinacie heteroseksualnym', a i tak zginal) Chodzi o to, ze watpie iz istnieje jakis zwiazek miedzy sklonnoscia do popelniania zbrodni a orientacja seksualna. A jezeli istnieje, to mysle ze jednak wiekszy odsetek heteroseksualnych morduje niz homo. Co zreszta w ocenie mordu nie powinno miec znaczenia. >Nawet dla kilkuletniego dziecka taka rodzina nie jest normalna (to było >powodem, iż nie chciał mówić do kobiety per "tatusiu"). Mysle ze nienormalne jest mowienie do kobiety "tatusiu". A co bylo powodem i czy 4-letnie dziecko to rozumie pozostawie ocenie jednoosobowemu gronu eksperckiemu w postaci MrS. >Każdy morderca (bez względu na orientację seksualną) to popapraniec i >mutant. Różnica polega jednak na tym, iż homoseksualista nie musi nikogo >mordować żeby być mutantem. mutant: biol. «osobnik, u którego występuje mutacja» mutacja: biol. «zmiana w liczbie i strukturze elementów dziedzicznych (np. chromosomów, genów), zachodząca w żywym organizmie; odchylenie od typu» Zatem MrS twierdzi ze m.in. mordercy swoje zachowanie maja zakodowane w genomie, a homoseksualizm jest choroba spowodowana chociazby radiacja. Ale skoro homoseksualizm 'chowa' sie w genomie to jest takze dziedziczny. Jest zatem pare implikacji takiej postaci rzeczy. -Im blizej mieszkamy wschodniej granicy tym bardziej podatni jestesmy na mutacje zwiazana z Czernobylem, a zatem takze na homoseksualizm. -Wsrod ludzi urodzonych w 1986 roku jest bardzo wysoki odestek homoseksualistow -Jezeli pracujesz w szpitalu przy promieniach rentgena, badz czesto chodzisz na zdjecia radiologiczne, leczysz sie pierwiastkami promieniotworczymi to albo juz jestes gejem, albo morderca -Jezeli homoseksualizm jest choroba to przyznajesz, ze istnieje takie samo prawdopodobienstwo ze zostaniesz nia 'zarazony' jakie istnialo dla ludzi ktorzy 'to' zlapali - oni po prostu mieli mniej szczescia I tak dalej, i tak dalej. Poza tym, chodzi o ocene faktu morderstwa. A nie o to ze ktos byl homo czy hetero, bo jak zostalo powiedziane przypadki podobne wsrod hetero sa tak samo czeste a moze i czesciej, co o niczym nie swiadczy, tak samo jak ten artykul. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
zovo :) uwazaj bo co niektorzy przeczytaja i zrozumieja ale inaczej heheh pomysla ze naprawde orjetacja zelezy od promieniowania i genow albo ze mozna sie innoscia zarazic przez dotyk i zacznie sie :) porozkladaja nawet torunskie maty do odkazania jak przed ptasia grypa :D degrek i mrs odkazaja swoich gosci maja pewnie nawet komore gazowa w piwnicy dla tych nieproszonych :D ks
|
|
słuchaj uluś cytuję tylko odpowiednie fragmenty a co do zusu to już nie nawiązuję do dalszego tekstu piosenki tylko to co sam widzę i obserwuje:D bigi2004
|
|
kazdy widzi ale innaczej doceniam :/ normalne ze kazdy sie boji o przyszlosc ale sa jakies granice moze czas przestac marudzic i zaczac dzialac ale to juz temacik na inny post :) pozdro niejestem tolerancyjna nietoleruje nietolerancji ks
|
|
mnie nie obchodzi orientacja seksualna ludzi, mimo to uwazam, ze homoseksualisci nie powinni miec prawa adoptowania dzieci, ale tez nie powinno byc sytuacji, ze jesli osoba homoseksualna ma dziecko ze zwiazku hetero, to odbiera jej sie prawa rodzicielskie ze wzgledu na innosc seksualna wracajac do tematu-niedawno zapadl wyrok w sprawie usmiercania nowonarodzonych dzieci przez matke, niedawno pewien pan calkiem hetero pobil swojego czteromiesiecznego syna tak, ze nigdy nie odzyska pelnej fizycznej sprawnosci i bedzie do konca zycia podczyjas opieka albo... z ostatniego roku tylko mozna wymieniac tyle takich ''malych''/ w sensie dzieciecych/ tragedii z naszego krajowego, heteroseksualnego podworka, ze nie trzeba szukac gdzies na koncu afryki znecanie sie nad dzieckiem to nie kwestia orientacji seksualnej znecajacego, to kwestia chorej psychiki, wypaczonej osobowosci, itd.
|
|
ulus robisz sie jak Ptysiu91(czy jakos tak) no ale z kilkoma roznicami: -piszesz wiecej -piszesz bardziej na temat -piszesz madrzej no ale mnie osobiscie wkurzasz tak samo jak Ptysiu91 pozdrowienia w Twoja strone:P
|
|
dziekuje za pozdrowienia ( napewno szczere jak chol..) tych roznic to widze wiecej kolega wypisal niz podobiestw niema to jak znajomosc rzeczy i przesliczne porownania homeryckie :/ pozdro dla nielicznych ks
|
|
ulus kolezanko te pozdrowienia sa szczere jak chol... no i to sa roznice no ale jak chcesz sie upodabniac do Ptysia91 to Twoja i tylko Twoja sprawa
|
|
a tak wogole ulus to niech Ci bedzie hehe :P
|
|
pijana_powietrzem: >Homoseksualizm jest uwarunkowany biologicznie. No chyba zartujesz. Skad Ty takie rzeczy wiesz, bo ja nie potrafie tego stwierdzic tak samo jak nie potrafie stwierdzic tego ze jest calkowicie niezalezny od aspektow biologicznych. >Związek homoseksualny na pewno nie jest zgodny z prawami Natury, bo >nie >służy przedłużaniu gatunku. Nie oznacza to jednak, że można mu odmówić >naturalnych praw, właściwych poszanowaniu ludzkiej godności. Wiedza >rodzi >zrozumienie. Prawa Natury są stałe, niezmienne i nie mamy na nie >żadnego wpływu. Tak samo kawalerstwo, panienstwo, stan duchowny, aseksualnosc nie jest zgodny z prawem Natury, tak? A takze, czlowiek zdolny do reprodukcji, powiedzmy w wieku 16 lat zyje w niezgodzie z 'prawami natury' bo sie nie rozmnaza choc moze? Nie sadze. Chyba ze ktos uznaje ze jedynym celem ludzkiego istnienia jest rozmnazanie sie. Otoz smiem uwazac ze nie. Gdyby ludzie bardziej zastanawiali sie nad "przedluzaniem gatunku" to mielibysmy mniej problemow, glodu, bezrobocia, spoleczenstwo byloby bardziej myslace (na zasadzie doboru naturalnego) - ten co sie zastanawia to mysli, myslacy nie tylko umie splodzic ale i wychowac. Prawa Natury typu "przedluzanie gatunku" to nie 'prawa' sensu stricte ile 'mechanizmy'. Mechanizmy, ktorych czasem czlowiek nie potrafi zapanowac. Jednym z mechanizmow natury jest takze ewolucja i dobor naturnalny. Zatem, wszyscy przeciwnicy homoseksualizmu zamiast przeklinac, nawolywac do agresji itd. powinni sie cieszyc ze jednostki uznane przez nich jako "slabsze, chore, nienadajace sie do spoleczenstwa" nie przekazuja dalej swoich genow, czym przyczyniaja sie do poprawy ogolnego genomu ludzkiego. Nota bene, to jest to o czym mowia oslawione Nagrody Darwina, nagrode otrzymuje ten kto z ogolnej puli genow ludzkosci usunal te wadliwe (a wadliwosc ocenia sie na podstawie wyjatkowo glupiego sposobu usuniecia tego garnituru chromosowego). ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
no tak to juz jest z emwu hehehe :D niedosc ze sami sobie cos nabijo do glowy to i innym wmawiaja ja do ptysia a po co i na co ?? ty tam widze mnie chcesz na barana nosic co ? reszta rozmowy na gg prosze :P ks
|
|
Nie piszcie już nic, nie ma sensu. Zovo na wszystko ma odpowiedź. Głupią i niedorzeczną, ale zawsze dobre i to... Pozdrawiam
|
|
Tja, glupia i niedorzeczna. Ciekawe gdzie, ja sie dziele jedynie swemi spostrzezeniami, nie moja wina ze ironii nie jarzysz. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
uluu jeden tekst w Twoja stronę.... przedstawiłem tylko zajście, a ty juz mnie od najgorszych przedstawiasz?? rozmawiałem z moim kumplem do którego podłaczyłaś się chcąc numer do mnie i serio jest rozczaROWANY TWOIM POZIOMEM konwersacji. Widzisz rzeczy, które nie miały miejsca, słyszysz to co nie było powiedziane! Teraz dopiero skomentuję, to co jest tematem postu. Zabójstwo dzieci, powinno być surowo karane w każdym przypadku, bo uśmiercenie kogos młodszego, słabszego i bezbronnego jest grzechem wołającym o pomstę do nieba. W powyzszej sytuacji pojawia się jednak inny aspekt, którego nie wszyscy zauważyli, mianowicie zaburzenia psychiczne, no bo jak można kazać dziecku aby do jednej kobiety mówił matko a do drugiej OJCZE. Kobieta, która tego wymagała nie może być zdrowa umysłowo. Homoseksualizm realumując może jest wyznaczany biologicznie- czego nie neguję, ale jest to przede wszystkim zaburzenie umysłowe, które trzeba leczyć. Świadczy o tym powyższy przykład: "mów mi tatusiu" bleeeeeeee. pozdrawiam. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Ludzie za swego niegodziwe czyny powinni ponosić surowe kary. Osoby przebywające w więzieniach powinni pracować, zarobić na swoje utrzymanie. Mnie nie obchodzi orientacja seksualna ludzi, nie oceniam ich z tego powodu.Jednak uważam, ze homoseksualisci nie powinni mieć prawa adoptowania dzieci. Natomiast, jeżeli osoba homoseksualna ma dziecko to nie należy odbieraż jej się prawa rodzicielskiego ze wzgledu na inność seksualną. Matka powinna wychowywać własne dziecko.A więc oceniajmy ludzi wg ich postępowania. Jak postepują, to nie kwestia orientacji seksualnej, na pewno.
|
|
troszke to nienatemat ale dysputa tak sie dziwnie toczy; powiem ci tak juz przywyklam ze ludzie oceniaja innych po wygladzie , glosie itp -powierzchownie a twoj kolega zepewnie jak i ty potrafi oceniac ludzi ktorych nieznacie, ciekawe wnioski wyciagnol po 5 linijkach tekstu nieciaglego typu : daj mi numer gg do kolegi :D to tak jak zart : poczym mozna poznac ze leper klamie ?? po tym ze rusza ustami :D czysta propaganda oto co serwujesz czytelnikom ks
|
|
Chciałam zauważyć, że to pierwszy przypadek morderstwa dokonanego przez homoseksualistów. Ile było dzieci zabitych przez własne heteroseksualne matki albo własnych heteroseksualnych ojców? Sami sobie odpowiedzcie i nie uogólniajcie, że homoseksualiści to zło tego świata bo to przecież nie prawda. Brzydzę się homofobami!
|
|
Ale tu "najmniej" ważny jest aspekt morderstwa, tu chodzi o wypaczenie umysłowe: kobieta chce aby dziecko jej kochanki zwracało się do niej TATUSIU.... czy takie zachowanie jest normalne?? czy i to trzeba zaakceptować?? tolerowac??... ulus z tego co wiem to i wieczorem z nim nawijałaś:D więc chyba jakieś podstawy miał:> ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
degreg., No i co z tego? Powiedzialem, ze takie zachowanie nie jest normalne, ale to nie swiadczy o jakies wypaczenie wszystkich homoseksualistow. To jest tylko i wylacznie jeden przyklad, ktorego nie mozna rozciagnac szerzej. OK, to co jest wyzej jest wynaturzeniem psychicznym, co powiedzialem, ale nie mozna na tej podstawie generalizowac. Przyklady nie moga podpierac jakies generalnej tezy, o ile nie jest to dowod "nie wprost". Jezeli udowadniasz jakas teze, to nie tylko w matematyce, nalezy przedstawic formalny dowod "dla kazdego x", a Ty tutaj na podstawie "istnieje takie x, ze" chcesz udowodnic "homoseksualizm to zaburzenie umyslowe". Nie tedy droga. Twoj przyklad jest genialnym iksem na odparcie generalnej tezy "Wszyscy homoseksualisci sa wyzbyci zaburzen psychicznych", ale nie oznacza to "Wszyscy homoseksualisci posiadaja zaburzenia psychiczne" a tymbardziej tego nie dowodzi. Ludzi takich jak ci z przykladu wyzej nalezy leczyc ze wzgledu na zaburzenie psychiczne polegajace na tym, ze powodem do morderstwa byla nieposlusznosc syna w mowieniu "tatusiu", a nie ze wzgledu na homoseksualizm. Oczywiscie, gdyby Hanelie nie byla lesbijka to moze to by sie nie stalo, ale najprawdopodobniej kiedys znalazlby sie inny absurdalny powod do morderstwa. Tak samo moze matka nie pobilaby swojego niespelna rocznego dziecka za to ze nie chcialo przestac plakac (tak, byl taki przypadek ostatnio w Polsce) gdyby nie byla heteroseksualna. Tak samo mozemy mowic ze slynny Wampir z Zaglebia, moze nie zabilby i nie zgwalcil (Bog wie w jakiej kolejnosci) tych 20 kobiet gdyby nie byl heteroseksualny. Takie rozwazania nie maja ogolnego logicznego sensu. Bo zaburzenia psychiczne, ktore pociagaja za soba morderstwa i gwalty to niestety domena calej populacji ludzkiej, bez znaczenia czy jest sie bialym, czarnym, leworecznym, hetero, homo, palacym czy niepalacym. Czy gdyby te panie z artykulu byly czarne (a mozliwe, bo rzecz w RPA sie dziala z tego co zrozumialem) to oznaczaloby ze wszystkich czarnych trzeba leczyc? Ja tu w zaden sposob nie bronie mordercow, czy by byli hetero czy homo, bo jak powiedzialem dozywocie powinno byc. Chodzi o to ze na podstawie tego co tu mozemy przeczytac nie mozemy wysnuwac jakis implikacji w stosunku do homoseksualizmu. Bo jest to nielogiczne i demagogiczne z samej natury rzeczy. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
zovo: No i co z tego? Powiedzialem, ze takie zachowanie nie jest normalne, ale to nie swiadczy o jakies wypaczenie wszystkich homoseksualistow. Homoseksualizm sam w sobie jest wypaczeniem. Nie ma więc potrzeby doszukiwania się go u "tych ludzi". To jest tylko i wylacznie jeden przyklad, ktorego nie mozna rozciagnac szerzej. OK, to co jest wyzej jest wynaturzeniem psychicznym, co powiedzialem, ale nie mozna na tej podstawie generalizowac. Można za to generalizować sprawę adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Jest to pomysł kompletnie chory. Wyobraź sobie dziecko, wychowywane przez dwóch panów lub panie. Do którego z panów powie per "mamo"? A może do którejś z pań powie per "tato"? To kompletnie burzy zasady, które panują na świecie od zawsze. Tata to mężczyzna, mama to kobieta. Tak było, jest i musi być. Pozdrawiam
|
|
MrS: Homoseksualizm sam w sobie jest wypaczeniem. Nie ma więc potrzeby doszukiwania się go u "tych ludzi". W przytoczonym przez ciebie moim cytacie powinno byc: "nie swiadczy o jakims wypaczeniu". Nie wiem czemu napisalem jak napisalem, ale niewazne, bo widze ze chyba zrozumiales o co mi chodzilo. Homoseksualizm wedlug ciebie jest wypaczeniem. I tyle. Ja mowilem o wypaczeniu psychicznym, ktore sklania do tego by namawiac syna by mowil "tatusiu" do kobiety. Chodzi o to ze wypaczenie w jednym przypadku zupelnie nie swiadczy o wypaczeniu we wszystkich. Można za to generalizować sprawę adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Jest to pomysł kompletnie chory. Wyobraź sobie dziecko, wychowywane przez dwóch panów lub panie. Do którego z panów powie per "mamo"? A może do którejś z pań powie per "tato"? To kompletnie burzy zasady, które panują na świecie od zawsze. Tata to mężczyzna, mama to kobieta. Tak było, jest i musi być. Na podstawie tego przykladu nie mozna. Popelniasz blad logiczny o ktorym wspominalem wyzej. Tymbardziej ze dziecko z przykladu powyzej nie bylo adoptowane. Hanelie byla jego biologiczna matka. Raczej mysle, mimo ze nie popieram by w Polsce legalna byla adopcja dzieci przez pary homoseksualne, ze dziecko wtedy mowiloby "tatusiu" do obu "ojcow" i "mamusiu" do dwoch matek. Tak samo jak dziecko nie mowi do polowy wdowca "tato" a do drugiej polowy "mamo". Ten przyklad powyzej jest po prostu chory, co nie oznacza ze wszystkie pary homoseksualne postuluja by dziecko do jednego/jednej mowilo inaczej niz do drugiego/drugiej. (w sensie ojciec - matka). A te 'zasady panujace na swiecie' to tez sliski temat, bo moge podac przyklady ze ot i niekoniecznie. Wszak Jezus nawet dwoch niebiologicznych ojcow mial. ;) ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |