Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Fraszyński |
Mam takie pytanko. Nie wiecie gdzie mozna kupić tomik wierszy naszego łomzyńskiego poety, bo u mnie w szkole będzie wieczorek z jego udzialem i chcialbym zyskac jego podpis :). ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Fraszyński |
Faszyński, nie Fraszyński. Mam przyjemność znać tego Pana od lat siedemdziesiątych ub. w.. Pozdrowienia.
|
|
Maciek to powiedz dla niego gdzie moża kupic :)
|
|
Re: Faszyński |
sory za pomyłkę ;). ptysiu ma racje, jak wspominasz o nim to chociaz powiedz gdzie mozna kupic jego tomik wierszu :]. ...
|
|
w kiosku na Legioów można dostać a parę sztuk zostało jeszcze w spożywczaku na łagody MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
Odwiedziłem dzisiaj Pana Faszyńskiego pierwszy raz po około trzydziestu latach. Ostatni raz widziałem się z nim przed wypadkiem, potem bałem się iść, żeby nie pomyślał, że nad nim lituję się. Pewnie i dobrze zrobiłem tyle czasu czekając. Wcześniej mógłbym być źle przyjęty. Po tym co przeszedł to i nie jeden zdrowy nie byłby w takim stanie psychycznym, jak on w tej chwili jest (pogodny, wesoły, uśmiechnięty). Dostałem od niego na pamiątkę dwa tomiki poezji. Poniżej okładki tytułowe i końcowe z biografią. Kto by chciał nabyć jego tomiki poezji musi kontaktować się z autorem w domu. W sprzedaży nie ma. Adres podam jak będą chętni.
|
|
Poniżej przedstawiam dwa wiersze Pana Zenona Faszyńskiego z tomiku poezji A kiedyś miałem sen... jako próbkę jego twórczości. Kto chciałby kupić mogę podać adres. Kontakt tylko z autorem w domu. Pozdrowienia.
|
|
U mnie w szkole będzie spotkanie bodajże 30 marca i może będzie miał on do sprzedania takie tomiki. Chętnie bym nabył ;-). ...
|
|
Angel, autor nie będzie na spotkaniu handlował ksiązkami. Jeżeli ktoś chce nabyć tomiki poezji Pana Zenona Faszyńskiego, mam pozwolenie od autora na podanie jego adresu domowego na forum : 18-400 Łomża ul. Dmowskiego 6/17. Kto by chciał nabyć tomik poezji trzeba osobiście udać się pod wskazany adres. Pozdrowienia.
|
|
Mi nie chodzi o handel, ale może będzie miał jakiś. Szkoda, że nie udostępnił ich szerzej. Na przykład: nie sprzedaje się ich w księgarniach w całej Łomży :/... Jak nie będe miał gdzie kupić to udam się do niego. Dzięki za adres ;). ...
|
|
he! i co??! Jakoś Faszyński przyjeżdzając na spotkanie z księdzem przywiózł po kilkanaście tomików poezji i prozy, jakby ktoś chciał kupić to do niego... :] Nie dziewie się mu, bo on chce kupić sobie taki elektryczny wuzek, ale tak to przyjemny człowiek :). Tylko, że on i jego rodzina... ehh... ...
|
|
Angel, byłem dzisiaj u niego i co nie co porozmawiałem z nim. Co do sprzedaży tomików poezji, powiedział że przysiągł Panu Bogu iż nie będzie się z tego utrzymywał, bo w to nie inwestował, chyba żeby już na chleb nie miał. Co do naprawy wózka elektrycznego, bo wózek to już ma, tylko się popsuł i szuka sponsorów do naprawy tegoż wózka. Życie to ma rzeczywiście ciężkie, mama 94 lata, leży cały czas, brat który potrzebuje opieki, no i on od 30-tu lat na wózku. Znam jego z przed wypadku, był to chłopak silny, wysportowany, grał w ŁKS-ie. W jednej chwili, w tak młodym wieku świat zawalił się jemu na głowę. Pozdrowienia
|
|
Miałem okazje pierwszy raz poznać tego Pana niestety nie osobiście podczas rekolekcji w katedrze 30.03. Opowiadał o Bogu i swoim życiu . . . Wywarł na mnie olbrzymie wrażenie i myślę, że człowiek który odnalazł Boga i siebie w takiej sytuacji osiągnął wiele, bardzo wiele. Ps. Zapadł mi w pamięci jeden jego wiersz. Nazywał się chyba Cierpienie.
|
|
Pozdrowienia
|
|
Szkoda takich ludzi :( ...
|
|
Słowo wstępne do tomika poezji Zenona Faszyńskiego A kiedyś miałem sen. Gdybym otrzymał tomik poezji, którą przekazuje do rąk czytelników Autor, bez uprzedniego spotkania z osobą Autora, po przeczytaniu kilku wierszy pomyślałbym sobie: to taki nasz diecezjalny Ksiądz Jan Twardowski. Poezja Księdza Jana Twardowskiego jest tak głęboko zakorzeniona w obyczaj częstego cytowania, że wydaje nam się, iż jest to obecnie obowiązujący kanon przy pisaniu refleksyjnych tekstów na tematy religijne i nie tylko. Nasuwa się skojarzenie z popularnym powiedzeniem w środowisku młodzieżowym: on „zakolegował się" ze mną. Można pokusić się o stwierdzenie, że ksiądz Jan Twardowski „zakolegował się" z Panem Bogiem. Już samo porównanie osoby autora tomików poezji "A kiedyś miałem sen" do twórczości księdzaTwardowskiego wiele mówi o wartości jego poezji. Cały artykuł link poniżej: http://www.kuria.lomza.pl/index.php?wiad=989
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |