sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
informujcie policje, prokurature , urzędy skarbowe o łamaniu prawa przez kupców

nie czyń drugiemu co tobie nie miłe - Panowi i Panie Łomżyńscy Kupcy.
Może by tak upoważnione organy popatrzyły jak jest z przestrzeganiem prawa przez kupców.

sabat

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: informujcie policje, prokurature , urzędy skarbowe o łamaniu prawa przez kupców

Puknij się w głowe policja ma co innego do roboty a nie chodzić i sprawdzać kupów czy nie katują na 2 złote. Od tego jest PIH (Państwowa
Inspekcja Handlu). A nawet jeśli oszukują no to co następnym razem nie kupisz w tym sklepie, no chyba że masz na myśli duże przekrety wyłudzenia na miliony ale to raczej nie w naszym mieście bo kto tu ma takie pieniądze tylko banki. Poza tym jak sam zauwrzyłes nie czyń drugiemu co tobie nie miłe, ładnie to tak donośić pewnie ktoś cie oszukał i postanowiłeś się poskarzyć na forum, nic ci to nie da i nic nie przynieśie.
Pozdrawiam

Re: informujcie policje, prokurature , urzędy skarbowe o łamaniu prawa przez kupców

Sabat, ręce mi opadają jak czytam takie idiotyzmy.Czy nie za dużo oglądasz posiedzeń komisji i "Rywingate".Informacyjnie:poradnia zdrowia psychicznego mieści się przy ul.Piłsudskiego.Człowieku-myśl , to nie boli!!

angelika987 oj myślenie boli to widać to słychać to czuć u ciebie. Pomyśl co chciałem powiedzieć a potem piernicz te swoje dyrdymały.

sabat

sabat, w jaki sposob oszukali ciebie kupcy? czyzby proszek do prania nie wypral wszystkich plam? a co temu sa winni kupcy? jesli chodzi o marze? to policja tutaj nie ma nic do powiedzenia, marze moga sobie narzucic jaka chca, od tego tylko musza podatek zaplacic. moze rzeczywiscie powinenes pomyslec troszke zanim zrobisz z siebie idiote na forum

Sabat co ty piszesz. Niby jakie według ciebie przestępstwa dokonują łomżyńscy kupcy, że piszesz by informować policję i prokuraturę o ich zachowaniu i czynach?

Jeśli jakieś popełniają, a ty o tym wiesz to zgłoś o tym odpowiednim organom.

Nie oczerniaj bezpodstawnie łomżyńskich kupców o czyny przestępcze. Bo oczernianie bezpodstawne kwalfikuje się na pomówienie, albo na naruszenie dóbr osobistych łomżyńskich kupców, a naruszenie dóbr osobistych może być dochodzone w sądzie cywilnym. Osoba, która narusza takie dobra może wyrokiem sądu cywilnego być skazana na zapłacenie odszkodowania za naruszenie dóbr osobistych na rzecz osoby, której dobra osobiste naruszyła, albo na wybrany przez osobę , której dobra zostały naruszone cel społeczny.

Sabat pomyśl o tym i nie rób z siebie laika na tym forum.

mik nie wiem w ktorym momencie znajdziesz w tym tekscie jakies pomówienia czy tez oczernianie zastanów się co piszesz - przeczytaj dokladnie tekst

sabat

Patrze na wpisy dotyczące tego tematu i .... zgadzam się z sabatem

Może nie wszyscy forumowicze wiedzą o pewnych aspektach tej sprawy ... ja wiem i piszę to z pełną odpowiedzialnością.......

Wielu łomżyńskich kupców zatrudnia pracowników na "czarno" lub tak na niby na pół lub 1/4 etatu podczas gdy pracownicy Ci pracują w pełnym wymiarze czasu za własnym "przyzwoleniem" (a czyż mają inne wyjście?). Czy to nie jest łamanie Prawa Pracy? Mogę operować dziesiątkami przykładów i wymieniać nazwy sklepów, które uczestniczą w tym procederze. Sam w pewnym okresie mojej kariery zawodowej pracowałem w jednym z większych sklepów łomżyńskich (na szczęscie już nie muszę). Dziwi mnie oburzenie niektórych forumowiczów. Ja to przeżyłem i wiem ......... Iluż z kupców nie wykazuje faktycznego dochodu - możliwości zakamuflowania dochodu jest wiele, ale nie będę mojego postu traktował jako instrukcji nieuczciwego postępowania..... Czy to nie jest łamanie prawa? Wszystkim laikom wyjaśnię, nie jest tak pięknie w łomżyńskim handlu jak to głoszą obawiający się stracić pracę łomżyńscy kupczykowie. I nikt mi nie wmówi bo znam sytuację z autopsji - kilka ładnych lat przepracowałem w handlu więc powtarzam - wiem co mówię ......

Sabat - czasami dzielą nas różnice w poglądach (szanuję każde pod warunkiem, że ich propagator ma jakieś konkretne argumenty) ale w tym przypadku zgadzam się z Tobą całkowicie

Tiger

lepiej pracowac na czarno niz wcale....co ztego ze pracuja na 1/4 etetu jak kase dostaja za caly etat.jezeli zgadzasz sie z sabatem to zostan pierwszym kapusiem,albo zloz donos do IP.

zx

zx

Twoje pojmowanie tego zagadnienia jest co najmniej dziwne (czyt. powala mnie całkowicie). Chciałbyś pracować na 1/4 etatu 10 godzin i dostawać za to 800 zł brutto? Pewnie masz ciepłą posadkę (ja też ją mam w tej chwili) i nie obchodzi Cię los innych?. A co w przyszłości ze świadczeniami emerytalnymi? Ile musza pracować ludzie na pół lub 1/4 etatu aby w przyszłości mieć godną emeryturę? Kapuś.....? Donosiciel.....? Może czas w końcu wyegzekwować podstawowe prawa dla wszystkich ? A dlaczego w Łomży jest lepiej pracować na "1/4 etatu" (zwróć uwagę na cudzysłów!!!) niż wcale? Odpowiedz mi na to pytanie? Złożoność tego zagadnienia najwidoczniej przerasta Twoje możliwości jego wyjaśnienia. Nie żyj dniem dzisiejszym (jak to robi większość) - pomyśl o zabezpieczeniu swojej przyszłości - a tylko i wyłącznie to miałem na myśli pisząc swój pierwszy w tym temacie post. Moją walkę - wygrałem. Mam pracę na normalnych warunkach za przeciętne pieniądze.... ale czy należy żyć w cichym przyzwoleniu dla łamania prawa, prawa do godnej emerytury, do godnej starości....?
Kapuś.... donosiciel...... typowe określenia dla ludzi mających zapewniony byt dla swoich rodzin i nie pragnących wychylić się za barierę chorego pojęcia "normalności" w łomżyńskich warunkach

Tiger

Tiger, to nie jest wina ani kupcow, ani samych czarnych pracownikow, to jest po prostu chore prawo. wszyscy dra z nas ile sie da, jakies skladki zusu, i co z tego mamy? myslisz ze jesli skladka bylaby mniejsza, to myslisz ze pracowadcy nie zatrudnialiby pracownikow normalnie? to co podajesz, o tych 1/4 etatu i pracujacych na czarno, myslisz ze tylko w sklepach top jest? jesli tak, to mylisz sie bardzo, ci w sklepach to kropla w morzu, ale skoro masz ciepla posadke, i nie mysle ze jestes palaczem to juz twoja sprawa, a tak na marginesie, to policja raczej w tym przypadku (co do lamania prawa przez sklepikarzy) jest zupelnie nie na miejscu

Nie twierdzę, że ten problem dotyczy tylko handlu a wręcz przeciwnie zagadzam sięz Tobą Robercie, problem w handlu to tylko kropla w morzu tego procederu ......
Aczkolwiek temat zarzucony dotyczy branży handlowej ........

Tiger

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org