Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szkoły języków obcych |
Chciałabym zapytać która z tych szkół języków obcych --> "Educo", " Linguo" , "British Academy" , "Alma mater" jest najlepsza i najskuteczniejsza, którą polecacie? Konkretnie jestem zainteresowana językiem niemieckim. Dziękuję ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szkoły języków obcych |
Ja jestem zainteresowany podszkoleniem języka angielskiego. Jakie są koszty kursu?
|
|
Kursy są różne więc różne są ceny. Musisz poszukać stron szkół, tam jest wszystko napisane.
|
|
Prywatny kurs u korepetytora. Ele
|
|
np. u mnie :D "I see humans but no humanity." Banksy
|
|
Te szkoły ktore wymieniłas niczym się nie roznią od pozostałych moze tylko duzymi banerami oraz wysokimi cenami. A wszystko zalezy od nauczyciela jak swoją wiedzę potrafi najlepiej przekazac uczniowi oraz o samego ucznia i jego zdolnosci wchłaniania tej wiedzy. Ja z doswiadczenia mogę polecic szkołę EEC ktora miesci się na Mickiewicza na przeciwko szoły nr7.
|
|
Educo i Linguo różnia sie od pozostałych tym, że ucza metodą bezpośrednią . Alma i British ucza metodą tradycyjną czyli szkolną . Jak Ci zależy, żeby rozumieć i mówić, to idź do Educo lub Linguo . Jak potrzebny Ci język do matury lub innych egzaminów to Alma i British .
|
|
Dziękuję za opinie:) Może znacie jeszcze inne szkoły które uczą niemieckiego ? Nie koniecznie te które wymieniłam
|
|
Podajcie jeszcze jakieś , bo temat potrzebny
|
|
z niemieckim to tylko british i linguo
|
|
No więc trzeba będzie udać się tam. ;) Dzięki Wam. :)
|
|
Uczyła się w Alma Mater przez 5 lat u p. Ludmiły (którą mogę polecić - jest jeszcze taka wysoka Pani z ciemnymi długimi włosami, której imienia nie pamiętam i ją również polecam). Co więcej kiedy ja zaczynałam naukę w tej szkole to cóż dużego wyboru nie było wtedy tylko British School i Alma Mater, po jakimś czasie (pojawiło się Educo i Langugae Education). Po X latach nie żałuję wyboru, bo język znam bdb w mowie i piśmie, ale mam także FCE :) I z tego co wiem jedna z dziewczyn ode mnie z grupy studiuje teraz gdzieś w UK.
|
|
Cyhba słabo sie uczyła?
|
|
Literówka każdemu się zdarzyć może :) Spójrz na swoją wypowiedź "cyhba" - nie znam też takiego wyrazu.
|
|
Dobra bez przesady ludzie, nie kłóćcie się mi tu ;p
|
|
Jak powiedziała Audrey, jeśli mówienie/zrozumienie/osłuchanie, to Linguo lub Educo, jeśli typowo do egzaminów, to raczej Alma lub BA. Tyle, że z tego co wiem, w Linguo mają nativów
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |