Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Turcy w Łomży |
Szukam informacji o Turkach, głównie piekarzach, którzy mieszkali w Łomży. Czy zachowały się może ich nagrobki? Szczególnie interesuje mnie sprawa piekarza, który nazywał się Mustafa Aydinoglu lub Mustafa Aydin Oglu (pisownia uproszczona). Andrzej z Lublina PS Informacje proszę kierować pod adres: andrzej.kapron@op.pl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Turcy w Łomży |
ja z piekarzy to znam andreo znany też jako grupa ryba, ale on raczej jest mongołem a nie Turkiem...
|
|
Strasznie dowcipny jesteś. Albo z głupoty albo z nudów.
|
|
felix, ty też strasznie duzo wniosles do tematu hehehe
|
|
Andrzej. Podaję adres strony: http://historialomzy.pl/ może tu czegoś się dowiesz. Pozdrawiam
|
|
Ojcze wielebny bym coś napisał ale nie będę zniżał się do twojego poziomu ha! ha!
|
|
http://www.muzulmanie.com/index.php?option=com_content&task=view&id=686&Itemid=0
|
|
Cześć Andrzej, napisz, czy udało Ci się czegoś dowiedzieć. Bo przyznaję, że temat mnie zainteresował.
|
|
hah praca do szkoły w ramach projektu :) ---------------------------------------------
|
|
O Turkach trochę wiem, ale z grobami to duży problem. Czasem chowano ich na cmentarzu muzułmańskim gł. w Warszawie. Po wojnie to przeróżnie, nawet na katolickich /czasem potajemnie przechodzili na chrześcijaństwo/. O Mustafie nie mam wiadomości, zm. około 1930 roku. Andrzej
|
|
Więc w jaki sposób się o nich dowiedziałeś? Jeżeli nie będziesz miał wyj*bane na wszystko, wszystko będzie miało wyj*bane na ciebie...
|
|
w Turcji poszukaj
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |