piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Na Dwornej znowu z "górki"

W końcu ktoś poszedł po rozum do głowy. Szkoda że przy podejmowaniu decyzji wcześniej nikt nie zapytał się o zadnia mieszkańców tylko sugerował się "dobrem" przedsiębiorców z Starówki. Szkoda tez pieniędzy które były wydane. Szkoda wszystkich osób które po tylu latach przyzwyczajeń dostały mandaty za nieprzepisowy zjazd z górki...
Dopiero jak szanowny Pan Prezydent postał w korku to zrozumiał jak mało przemyślana była to decyzja. Mam nadzieję i będę dopingował Radzie żeby przywróciła dawny układ ruchu ewentualnie aby pogodzić interesy wszystkich (i mieszkańców i przedsiębiorców) zastanowiła się nad przywróceniem ulicy Dwornej ruchu dwustronnego. Bo tak kilkanaście lat temu było...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Na Dwornej znowu z "górki"

Cytat:

ewentualnie aby pogodzić interesy wszystkich (i mieszkańców i przedsiębiorców) zastanowiła się nad przywróceniem ulicy Dwornej ruchu dwustronnego.

Pod warunkiem wprowadzenia zakazu parkowania po obu stronach. Trochę tam za wąsko na ruch obustronny z zaparkowanymi autami po jednej stronie.

Brawo, jestem za. Ale ruch dwukierunkowy raczej nie wchodzi w grę. Tam jest budynek sądu i bank, więc zakazu zatrzymywania chyba nie wprowadzą. Musieliby zlikwidować parkomaty!

na tym forum pisaliśmy o tym ,że ten pomysł nie ma żadnego uzsadnienia i jest wręćz szkodliwy i niebezpieczny dla bezpieczesntwa ruchu drogowego jak równiez uciązliwy dla mieszkańców ulicy Dwornej. Zwiększony hałaś jadących na wysokich obrotach silników pojazdów oraz emisja spalin uczyniła to miejsce które ma kształt studni bardzo uciązliwe i szkodliwe dla zdrowia. Nie wspomnę o potwornych utrudnieniach na ruchu na skrżyżowaniu Dworna - Giełczyńska. Ja dodam więcej profesjonalista nie wpadłby na ten pomysł nigdy amator tak a amatorów nam w urzędzie nie potrzeba.

Fantic

Az mi sie geba usmiecha gdy tamtedy jade na bardzo wysokich obrotach, zeby tylko wjechac na ta gore.tak mieszkancy narzekali na ruch i glosnosc"z gorki"- za to teraz maja lepiej:D

Mi tam obecna organizacja nie przeszkadza, ale myślę, że miałaby większy sens, gdyby również odwrócić kierunek ruchu na Sadowej.. Wtedy nie każdy musiałby jechać aż do Giełczyńskiej. Inna sprawa, że jedną z przyczyn utrudnień na skrzyżowaniu Dworna-Giełczyńska, są ludzie parkujący tuż za przejściem przed muzeum - wyjeżdzający z Dwornej od strony apteki i jadący w tą właśnie stronę np od starego rynku często blokują się nawzajem. Z tym należałoby zrobić porządek.

Zamknąć ulicę dla ruchu samochodowego i po problemie.

Byłoby ok, gdyby Sadowa była dwukierunkowa, wtedy byłoby łatwiej wyjechać, nie pchając się w Giełczyńską.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org