Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bezrobotni po łomżyńskich uczelniach |
Do wszystkich rozpoczynających naukę: Zastanówcie się, jakie studia wybrać i gdzie powinienem studiować (czy w Łomży ?) by później nie zapełniać tych list (sortowanie rosnąco). Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży - 4 osoby Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości im. B. Jańskiego w Łomży - 7 osób Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży - 23 osoby. Przy zbliżonej wielkości i potencjale do konkurencji Uczelnia Państwowa (czyli utrzymywana z naszych podatków) kształci najwięcej bezrobotnych. Zastanawiające. Szczegóły raport PUP Łomża za 2011 rok. : http://www.pup.lomza.pl/zalaczniki/raport2011.pdf Andy
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bezrobotni po łomżyńskich uczelniach |
andy nie sadze zeby cos znaczylo gdzie szkole konczysz tylko jaki kierunek..i co umiesz robic.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Po pierwsze: co umiesz robić, 2: jaka szkoła 3: jaki kierunek (bardzo małe znaczenie). Ale jeżeli ktoś kończy "łomżyńską uczelnię", to musi mieć masę szczęścia na rynku pracy... Pozdrawiam.
|
|
W wiosce takiej jak Łomża pewnie i tak. Nie decydują kompetencje tylko nazwisko i z jakiej rodziny. A już w Warszawie po łomżyńskiej uczelni będziesz miał problem ze znalezieniem pracy. A po warszwskich niektórych uczelniach przyjmują chętnie.
|
|
Szczerze mówiąc zatrudniając ludzi nie patrzę na to jaką szkołę skończyli, tylko patrzę na umiejętności. Wiele razy rozmawiając ze znajomymi pracodawcami stwierdzaliśmy że narobiło się tych mgr (magazynierów), którzy nie podejmują się pracy bo uważają że mają wyższe kwalifikacje. Polecam obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=Z7M00PvtIkI[url/]
|
|
dfx zgadzam sie z toba..ja rowniez jak biore ludzi do pracy to decyduja umiejetnosci a nie szkola czy cos innego.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Martusia,tu nie o takiej robocie jest mowa.
|
|
ales ty dowciapny malutki..mowilam przeciez ze robie dla siebie i kiedy chce Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
sraty taty, gadać to se można..zza monitora do tego
|
|
green moze cos ciekawszego masz do powiedzenia Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
no pewnie ze mam :)
|
|
Odpowiedz na tę wiadomość Re: Bezrobotni po łomżyńskich uczelniach Autor: martuchnam (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 03-10-12 17:06 ales ty dowciapny malutki..mowilam przeciez ze robie dla siebie i kiedy chce i am who i am and i like it!!!!!! Chyba pod siebie i wtedy by się wszystko zgadzało.
|
|
Każdy tu pisze ze swojego punktu widzenia. Ja po łomżyńskiej szkole nie mogłam znaleźć pracy..praktyka ( doświadczenie )za granicą w zawodzie i studia w wielkim mieście też nic nie pomogły...dopiero wujcio coś wskórał :D bo był kolegą ze szkolnaj ławy jednego ważnego pana...:P Więc jak widać ani na dyplomy ani na uczelnie ( tymbardziej łomżyńskie ) nikt nie patrzy...a powinien...! liczą się znajomości...ale mało kto ma jedno i drugie..niestety Andy123 masz rację ale żeby do tego dojść każdy musi się przekonać na własnej d*pie...;)
|
|
maly ostrzeglam cie juz kiedy..nie przeginaj..po prostu zamknij sie jak nie wiesz..i mnie nie znasz Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
marta a Ty od dawna w Szczecinie? :)
|
|
nie..od prawie 2 miesiecy :) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
a to krótko...a czemu tam jesteś? masz tam rodzinę? :)
|
|
wiesz ur sie i wychowalam w lomzy...tam ur swoje dzieci to tam jest czesc mojej rodziny sporo znajomych ale jednak lepiej czuje sie tu..poza tym dosc duzo jezdze wiec stad mam troche blizej w swoje ulubione miejsca. miasto jest piekne ludzie bardziej tolerancyjni bezposredni i troche mniej wtracajacy sie w zycie innych a bardziej zajmujacy sie swoim.i nie bez powodu nazywane malym paryzem-ten sam projektant. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
bo z Łomży jej się słabo klikało.
|
|
maly dla twojej wiadomosci po powrocie z wakacji nawet do lomzy nie zajrzalam tylko od razu tu przyjechalam a wiec powiedzialam nie wcinaj sie jak nie wiesz Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
W Chojnach gadali co innego.
|
|
zebym ja tam choc mieszkala lub kogos znala Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Może i tak,ale zamiast się tu kłócić lepiej pomóżmy chłopcu w wypełnieniu tej ankiety.
|
|
juz to zrobilam..a ty jakos trolujesz kazdy wpis i jescze nie zauwazylam zebyspowiedzial cokolwiek co by sie komus przydalo Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Re: ile kosztuje Autor: martuchnam (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 03-10-12 09:06 ej ty powaznie masz cos z deklem nie halo i am who i am and i like it!!!!!! Bardzo pomocny wpis.
|
|
bo majeranek dostepny w kazdym sklepie za max 1.5 i ktos sie pyta ile kosztuje..to jest bezsens Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
anyway green jak masz ochote wpadaj..:) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
ja się tak wypytywałam bo myślałam że Cię znam ;) ale chyba nie... :|
|
|
Wystarczy ,że mnie znasz.
|
|
moze tak moze nie green..nigdy nie wiadomo.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Wklej fotkę to się pośmiejemy.
|
|
maly powiem dosadniej odp...l sie ode mnie czlowieku.. nie odzywalam sie do ciebie ani nic..jestes typem forumowego trolla..jak chcesz mozesz mi moje obcasy wylizac bo zeby calowac mnie w du..e to juz musisz zasluzyc.typ low life dog.. i to tyle co mam do powiedzenia na twoj temat..kazda kolejna twoja riposta bedzie ignorowana.. znasz powiedzenie " nie dyskutuj z debilem bo sprowadzi cie on do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem"? to wlasnie to robie koncze z toba dyskusje Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
No i w końcu trolica przemówiła ludzkim głosem.
|
|
jeśli to ta Marta którą ja kiedyś znałam to gdybym wkleiła zdjęcie to nie byłoby się z czego śmiać..ale za to podziwiać..:) urodę oczywiście..:) jeśli by się nawet okazło że Cię znałam to bym fotki nie wkleiła - bo i ja bym sobie nie życzyła żeby ktoś moją wklejał :D:D
|
|
green nie zamierzam fotki wklejac..mam swoje zycie poza forum nie jak co poniektorzy..poza tym jesli sie znamy to i tak moze sie kiedys w lomzy spotkamy:) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
no pewnie :) ja właśnie pisze o tym że nigdy niczyjego zdjęcia na forum bym nie wkleiła..:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |