Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zepsuty telefon z ALLEGRO |
wita, mam do was prośbę. Kupiłem od dziewczyny telefon, miał być w 100% sprawny. Niestety przyszedł uszkodzony. Naprawa jego to 3/4 wartości telefonu. Chciałem odesłać jej telefon, ale napisała mi, że prześle na naprawę. I do dziś cisza, ani się odezwie. Mieliście podobny przypadek? macie jakieś pomysły, jak można odzyskać pieniądze?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zepsuty telefon z ALLEGRO |
znalazłem małą pomoc, a co z tym zrobić, gdzie zgłosić? http://www.prawo-online.pl/2-4b67edd6b5705.htm
|
|
długo nie trzeba myślec, zeby sie domyslec na kogo mogła głosowac Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx temat jest apolityczny
|
|
to wtącenie mimochodem Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
jak oszolom to pis jak zlodziejka to po
|
|
jesteś lewakiem nie pomoge ci
|
|
Zagrała na zwłokę. Przy zakupach internetowych możesz w ciągu chyba 7 dni od daty zakupu odstąpić od umowy (zwrócić zakupiony przedmiot) bez podania przyczyny. Zamydliła Ci oczy tą kasą na naprawę, czas minął i teraz figa. Pewnie tylko dobry prawnik i sąd pomoże. Dobrze by było żebyś miał pełną korespondencję ze sprzedającym na ten temat.
|
|
Zgłoś spór na Allegro i opisz dokładnie sytuację.Jeżeli to nie pomoże to zgłoś się do Programu Ochrony Kupujących , ale żeby z niego skorzystać to będziesz musiał udać się na policję i zgłosić taki fakt , ale istnieje duża szansa , że dostaniesz pieniądze z POK.A czas na odesłanie jak ktoś wyżej pisał to 10 dni a nie 7 i dotyczy to tylko zakupów od osób które prowadzą działalność gosp. Żeby zwrócić taki towar musi być on sprawny i nie nosić żadnych śladów użytkowania.
|
|
Jak był uszkodzony trzeba było odraz odesłać w takim stanie jakim przyszedł i tyle wtedy byś miał dowód że odesłany z zdjęciem i by musiała zwrócić kasę teraz to możesz się bujać , chyba że masz czas nerwy na sąd itd. ale jak minęło kilka dni to jak udowodnisz że sam tego nie popsułeś ? ja miałem już podobną sprawę ale z tym szczegółem że wysłałem sprawny a po 2 dniach otrzymuje maila że towar nie działa i chce zwrotu kasy i wyślę za pobraniem ja odmówiłem straszył i straszył i tak minął rok i jakoś nic , dla tego nie kupuje na tym gównie allegro ani nie sprzedaje mam spokój i kilka złotych w kieszeni , bo jest wiele portali co można kupić przedmiot nowy z sklepów bez allegro i ogłoszeń używanych z odbiorem osobistym , tylko u nas taki ciemnogród bo nie wiem co widzą w tym allegro .
|
|
To fakt. Allegro w ostatnim czasie zeszło totalnie na psy. Są inne ciekawe alternatywy dla Allegro. A ich ostatnie prowizje wołają o pomstę do nieba.Niestety Allegro ma praktycznie monopol w dziedzinie handlu internetowego i większość ludzi nie widzi innej możliwości niż zakup na Allegro.Kiedyś uważałem Allegro za najtańsze miejsce na zakupy , ale teraz nie odważyłbym się postawić takiej tezy. Są inne tańsze sklepy internetowe gdzie można kupić wiele rzeczy taniej niż na Allegro ale nie wszystkie.
|
|
spróbuję tego co napisaliście, ale przygodę z allegro chyba już zakończę. Wolę dać trochę więcej i kupić coś w komisie, tam mam rękojmię i mogę oddać kasę. Kiedyś tak miałem, zwrócili 500 bez mrugnięcia okiem.
|
|
a smsy mam do dziś, i z datami.
|
|
Załóż spór na allegro,że aukcja zakłamana,a w między czasie odeślij tel.na jej adres--oczywiście priorytetem,aby dotarł.Obecnie jestem na etapie prowadzenia sporu z babką,która wcisnęła mi chłam.Wystawiła buty--nowe,ale jakby 2 lewe.Odesłałam informując ją o tym,no i nie chce zwrócić pieniędzy.Spór trwa,a ja nie ustępuję,bo jest jeszcze później porada prawna,ona po nierozstrzygniętym sp[orze otrzymuje upomnienie,a trzy takie następuje blokada.Nie odpuszczaj.To Twoje pieniądze,a aukcja niezgodna z prawdą.Jak chcesz napisz do mnie na e-mail,albo gg 1557073 Pomogę Ci-;) Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
pomyłka w nr.gg 15557073 Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
oburzonamama zaraz napisze n e-mail. powiedz mi tylko, jakim wysłać pobraniową czy zwykłą i co to daje.....
|
|
Pobraniowej to ona nie odrierze.
|
|
a jak się skapnie to i poleconej nie musi...
|
|
Lewak--jak sprawa wygląda??--odezwij się na gg Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
moze byc ze poleconej nie odbierze wtedy wróci list do ciebie i poniesiesz koszty odbioru nie no taaaaaaa
|
|
oddała kasę na naprawę. wyrachała się sporu. Ale tak czy siak, allegro to wielkie G.
|
|
Poszukuje osób oszukanych/okradzionych przez łomżyńskiego radcę prawnego z Łomży Zbigniewa P. Toczą się przeciwko niemu postępowania dyscyplinarne, dalej oszukuje ludzi, ukrywa się http://www.radio.bialystok.pl/news/index/k/201/n/54459 Poszkodowanych proszę o kontakt na adres : oszukani.przez.radce@o2.pl Z góry przepraszam że wtrącam się w każdy temat ale mój post z apelem do poszkodowanych zostaje nagminnie usuwany przez admina
|
|
Walczcie!! A co do alledrogo - to ja też już tam nie zaglądam. Taniej wychodzi w innych sklepach. Np perfumy - nigdy nie wiesz czy dostaniesz oryginał.
|
|
chyba też to zarzucę. Allegro to po prostu sh!t się robi.
|
|
Ja zakupiłam sprzet za 900zł okazał się zepsuty sprzedający zgodził sie na odesłanie paczki nie odebrał zglosiłam sprawe do allegro zawiesili mu tylko konto na allegro zgłosilam sprawe na policje sprawa przez prokurature umozona miała dowody wszystkie meile zdjecia . i do tej pory zadnego kontaktu tyle z tego było ze przysłali ze moge założyc sprawe jedynie
|
|
też właśnie, allegro do oddania kasy chce, abyś zgłosił sprawę na policję. a co z tego jak oni to umorzą?
|
|
coraz więcej oszustw na allegro niestety..........
|
|
Bo to się zakłądy sprawy cywilne a nie zgłasza do prokuratora:) A co ma prokurator i policja do tego że dobrowolnie daliście się wydymać ?? NIC NIE MA DO TEGO :):) To wasza broszaka a nie ich :):)
|
|
Hej, wiem że to stary wątek, ale niedawno miałam podobną sytuację i znalazłam przydatny artykuł z przepisami na które można się powołać http://www.eporady24.pl/zakup_uszkodzonego_telefonu_na_allegro,pytania,17,82,8881.html Jak ktoś wyżej napisał, w razie czego na policji niewiele wam pomogą, trzeba założyć sprawę cywilną. Na szczeście mi się udało rozwiązać problem "po dobroci". Pozdrawiam :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |