niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Z czym kojarzy się Łomża

Z czym kojarzy się wam Łomża.
Bo dla mnie już od kilku lat jest to miasto stacji benzynowych i kościołów. Spójrzcie dookoła, naprawdę nie przesadzam. Jak macie inne skojarzenia to napiszcie, a może się mylę.

______
Najlepsze na kaca powietrze z materaca
______

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Z czym kojarzy się Łomża

Kiedy ktoś mi mówi "Łomża",
to widzę jelenia na czerwonym polu,
arkady na starym rynku, dolinę Narwi
i grodzisko pod starą Łomżą - to pierwszy rzut.

O następnych szkoda słów.

---
PGG

Mnie kojarzy się ze wszystkim co dobre,moje miasto,moja mała ojczyzna.Temat stacji benzynowych,kościołów to zdarta płyta.Bączek puściłeś śmierdzącego bąka.Pozdrowienia dla wszystkich Łomżyniaków!!!

Panie Atomek ; Jak zdarta płyta?- to się ją wyrzuca. Patriotyzm to zdarta płyta . Niech Pan to powie młodzieży , która nie może znależc pracy i szuka jej na zachodzie. Ja to przeżywam i czuje i nie wiem ,czy syn ma pracę?, i czy ma coś jeść ?.Proszę to doświadczyć , to będzie Pan grał inną nutą. A ta płyta , o której mówi Bączek jest właściwa i na czasie. Brawo Bączek , proszę o jeszcze ,A Tym co tak dobrze , to niech sobie wąchają tego bąka.

Panie Janeczek czy powiedziałem że mi jest dobrze może gorzej niż Panu.Niech każdy robi to co do niego należy.Kto broni władzy budować fabryki stwarzać nowe miejsca pracy.Kościół jest od budowania kościołów widocznie ludzie tego chcą jeśli finansują te budowle.

mnie sie kojarzy z zacofaniem, pychą, pazernością, brakiem szacunku dla innych ludzi, fałszywym rozmodleniem. I to chyba na tyle szkoda słów.

sabat

A mnie kojarzy się z miasteczkiem, w którym wszyscy się znają i wszystko o sobie wiedzą. Rzeczą gustu jest czy to dobrem czy złe.

Kto by nie chciał, żeby w Łomzy żyło się wszystkim dobrze?Każdy mieszkaniec naszego miasta marzy o wykształconej młodzieży , odnoszącej się z szacunkiem do wszyskich, o rodzinach zyjących w dostatku i dobrobycie, o emerytach i rencistach żyjących w spokoju , dożywających póznej starości.Czy zauważyliście szanowni Forumowicze pewną prawidłowośc zachodzącą od kilkunastu lat , w przemianach w naszym mieście. A mianowicie; Ludzie bogaci stają się bogatszymi a biedni biedniejszymi.Cały proces przemian polega na tym, że po odebraniu ludziom pracy i zniszczeniu wielu zakładów , przez nie odpowiedzialnych ludzi , sytuacja materialna wielu rodzin w Łomży stała się wręcz katastrofalna.Natomiast Ci nieodpowiedzialni wiedzieli co robią?Oni właśnie wykupili za grosze te zniszczone przez nich firmy i zakłady, zatrudniają po parę osób i prowadzą swoja prywatna działalność . Czy ludzie pracy , którzy budowali Polskę zasłużyli na takie poniżenie.Kosztem czego?Odpowiem; Kosztem pewnej elity ludzi, którzy pod osłoną przykazań Bożych ,chcą udowodnić jakimi są prawdziwymi chrześcijanami. Panowie dobroczyńcy , albo prawo ekonomii,? albo prawo Boskie.? Nie mieszajcie w te swoje brudne sprawy Boga. On wie naprawdę co jest dobre ?, o co złe?Wielu z Was w niego prawdopodobnie nie wierzy, bo w przeciwnym razie byście się jego bali , i postępowali jak prawdziwi chrześcijanie.

Racja, nie mieszajmy Boga w brudne sprawy ziemskie. A to, że bodaci stają sięcoraz bardziej bogaci, a biedni - biedniejsi to niestety dziwna prawidłowość naszych czasów. Nie tylko w Łomzy.

Ale jednak: po intronizacji mamy co prawda króla, ale ważniejszy jest jego Miejscowy Namiestnik! Może to teraz on za wszystko przejął odpowiedzialność i do Niego tak by z pretensjami? W końcu nie może tylko brać, niech za coś odpowiada, niech wykaże, że uroczystość nie była tylko fajerwerkiem obłudy Rady....

Zbych

Z miastem JELENI buhahahahaa, bo wszystko tracimy na rzecz Białegostoku, najlepszym przykładem jest szpital.

siemasz
to ty lukasz baczek??
z wety?

Co najmniej z pieknym latem i klimatyczną jesienią. Nie widziałem jeszcze miasta gdzie te pory roku były by tak wspaniałe. Wszędzie blisko , nic tylko troche pomysłu , trochę gotówki i przeżyć życie w spokoju. Kto tego nie docenia w naszym mieście to jest jeleń :). Naprawdę można przy dzisiejszej globalizacji dużo dokonać nawet w niewielkim mieście. Tylko trzeba zwiedzać ...jeździć ..uczyć się i pracować , pracować ,pracować .....pozdro 4 all

Żeby tylko było gdzie pracować........

staryyyyy.. masz net i narzekasz na brak pracy ? to jest bez sensu .. przecież można zawsze naumieć się php ... rozejrzeć wśród znajomych - może ktoś ma jakiś talent plastyczny .... i zacząć robić .. np. witryny dla firm.. mały rynek ? .... jasne kokosów nie zgarniesz... ale.... INICJATYWY TROSZKU .... !!!

Ha dobre, robienie www w Łomży daj se spokój, moi kumple właśnie tak zarabiają. Zależy od klienta ale w łomży to ci nienapłacą kokosów

lomza kajarzy mi sie z dziura z durza wiocha gdzie wrony startuja pionowo a psy d... szczekaja.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org