Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Słowo na dziś... 22.02.2006 |
PIERWSZE CZYTANIE Z PIERWSZEGO LISTU ŚW. PIOTRA APOSTOŁA: 1 P 5, 1-4 Starszy, a przy tym świadek cierpień Chrystusa. Najmilsi: Starszych, którzy są wśród was, proszę ja, również starszy, a przy tym świadek Chrystusowych cierpień oraz uczestnik tej chwały, która ma się objawić: paście stado Boże, które jest przy was, strzegąc go nie pod przymusem, ale z własnej woli, jak Bóg chce; nie ze względu na niegodziwe zyski, ale z oddaniem, i nie jak ci, którzy ciemiężą gminy, ale jako żywe przykłady dla stada. Kiedy zaś objawi się Najwyższy Pasterz, otrzymacie niewiędnący wieniec chwały. [Oto słowo Boże] Czytania na dziś... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Słowo na dziś... 22.02.2006 |
Będę księdzem jak mój ojciec. Bóg tez zaczynał od zera. Bóg wybacza, Motor nigdy. Boże zatrzymaj świat, ja wysiadam. Nie kradnij. Księża nie lubią konkurencji????
|
|
temat bardziej na polityke :)
|
|
No to ja jestem "z innego stada" , bez pasterza, kija i psów pasterskich, bez ogrodzenia pod napięciem, nie jestem dojony, strzyżony i nikt z mojej skóry kapci szyć sobie nie będzie! Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |