Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ogłoszenie wyroku |
Witam dzis mam ogloszenie wyroku w sprawie cywilnej ale nie moge sie stawic gdyz nie pozwala mi na to moja praca i tu nasowa sie pytanie czy dostane jakis odpis jaki jest wyrok czy musze stawic sie osobiscie? dodam ze to ja jestem powodem a nie oskarzonym...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ogłoszenie wyroku |
dostaniesz na pewno wyrok na pismie, także nic sie nie martw
|
|
Wielkie dzieki szanelka.
|
|
Najlepiej zadzwoń do sekretariatu w poniedziałek i podając sygnaturę dowiesz się jaka jest treść wyroku. Wtedy możesz wystąpić o wydanie odpisu wyroku. Sąd sam nie wyśle Ci odpisu wyroku. Jest to o tyle ważne, że jeśli wyrok nie będzie dla Ciebie satysfakcjonujący to możesz wystąpić o uzasadnienie -ale tylko w terminie 7dni od ogłoszenia. Jeśli więc będziesz czekał to może Ci ten termin minąć.
|
|
ICQ nie pisz głupot. od kiedy to telefonicznie są podawane treści wyroku !!?? chyba z kosmosu wzięta informacja, Jezeli jesteś strona w postępowaniu to dostaniesz z pewnością wyrok
|
|
czasami mozna sie zdziwic
|
|
ICQ ma racje . Chęć otrzymania odpisu wyroku należy zgłosić w sądzie. Takie realia Wiem bo kiedyś tak nie zrobiłem i odpis dostałem później . ...Zaufanie to potega....
|
|
Sąd "z urzędu" nie wysyła wyroków,wyłącznie na wniosek strony. Jeśli chcesz odwołać się od wyroku masz termin 7 dni złożenie wniosku o sporządzenie i doręczenie wyroku z uzasadnieniem. Najlepiej jak dowiesz się osobiście w poniedziałek. Sąd w poniedziałek pracuje do godziny 18.00.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |