Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podatek od nieruchomości |
Jak co roku dostrczon mi kwit z okresleniem wysokości podatku od nieruchomości, i jak co roku wyższy. Tylko ja nie wiem czy powinien byc wyzszy,(bo pobory mi od kilku lat nie wzrosły). czy chce wogóle płacić na radnych którzy na dzień dzisiejszy skutecznie odstraszaja wszelaki przemyszł, a kluczowym priorytetem stało sie odstraszanie marketów.A co za tym idzie ograniczenie rynku pracy, i co tu wiele mówic, ci przedsiebiorcy którzy są płaca głodowe stawki, bo nie ma konkurecji na rynku pracy w tym mieście. Wiele wspólnego z takim a nie innym stanem maja nasi radni, na utrzymanie których to miedzy innymi mam płacić. Co wy na to drodzy Łomżynianie??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podatek od nieruchomości |
wyje*** tych radnych w pi*** MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
hhe wiesz płacić jednak musimy bo ostatnio zapomniałem o tym i dostałęm od razu wezwanie na sprawę sądową:( zastanawia mnie jednak w rubryce ulgi:D:D:D ktoś wie może komu i za co należą się ulgi? czy tylko swoim czy można się o nie ubiegać jako szary obywatel? bigi2004
|
|
:) D Dar ciesz sie, ze do podatku od nieruchomosci nie doliczaja tesciowej, bo wtedy stawka wzroslaby dwukrotnie. A co do naszych radnych, to pozal sie Boze, ale co poradzisz jak czesc z nich ma wlasne sklepy i nie bardzo im na reke konkurencja :p. W Lomzy jest raptem kilka sklepow na jakims poziomie i z w miare "swiezym" asortymentem (oprocz spozywczakow). Z tego tez powodu nie dziwi mnie fakt, ze wielu ludzion oplaca sie wyskoczyc np do Wa-wy na zakupy, zreszto sam tez tak robie. Powod jest jeden swiezosc i nie ustanna walka cenowa - czyli dzis 50% :). MOZE BY TAK DO PODATKU OD NIERUCHOMOSCI WSTAWIC PUNKT - OPLATA NA RADE MIASTA. Jak sie nie spreza to i dzialacze LKS beda musieli placic wyzsze podatki od nieruchomosci - od zawodnikow, bo jak grac jak stadionu nie ma.
|
|
Podatki podatki płacisz podatki jak nie zaplacisz to idziesz za kratki
|
|
Pocieszające jest to, że inni płacą więcej. --===-- W Piątnicy za grunty przeznaczone pod działalność gospodarczą zapłacisz 2 grosze od metra kwadratowego więcej niż w Łomży. W Gminie Łomża o grosz więcej. Niby mało. Ale jak się ma 10.000m2 to różnica jest spora. --===-- W Piątnicy zapłacisz 90 groszy mniej za m2 lokalu przeznaczonego pod działalność gospodarczą niż w Łomży. Ale w Gminie Łomża jest drożej niż w Łomży o 60 groszy i aż o 1,50zł drożej niż w Piątnicy. --===-- Jeżeli w Łomży wybudujesz zakład produkcyjny i zatrudnisz ludzi, to możesz otrzymać nawet dwa lata zwolnienia z podatku od nieruchomości. W Piątnicy i gminie Łomża takich zwolnień nie ma. W rok od skończenia inwestycji nie musisz płacić podatku od nieruchomości. --===-- W Piątnicy najmniej zapłacisz za działkę mieszkalną. O 2 grosze więcej w gminie Łomża i o 3 grosze więcej w Łomży. Ale będąc mieszkańcem miasta taniej jeździsz po mieście autobusem. Bilety poza granica miasta są o wiele droższe. --===-- Chcesz handlować materiałem siewnym? W Łomży najtaniej. W gminie Łomża 8 groszy drożej od m2,a w Piątnicy aż o 46 groszy drożej. --===-- Ośrodek zdrowia lub gabinet lekarski najtaniej prowadzić w gminie Łomża. W Łomży tylko 5 groszy drożej od m2, ale w Piątnicy aż o 11 groszy drożej od m2. --===-- Oczywiście za gospodarstwa rolne, ciągniki rolne i przyczepy wszędzie płaci się inaczej. --===--- Samochodów ciężarowych, ciągników siodłowych, przyczep i autobusów broń Panie Boże nie rejestruj w Piątnicy. Możesz zapłacić nawet do dwóch razy więcej niż w Łomży, czy gminie Łomża. --===-- Licencję na Taxi o wiele taniej zrobić w mieście niż w powiecie (Gm. Łomża i Gm. Piątnica). Źródło LEX – przepisy prawa miejscowego. :-C
|
|
Nie jestem wieśniakiem, wiec nic nie napisze na tej ścianie. Nie trąc głowy - gilotyna. Nie umrę, bo nie mam czasu. waldek27
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |