sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy rydzyk jest wcieleniem zła..?

Jak sądzicie czy rydzyk jest wcieleniem zła,czy jest guru sekty mamiącym gawiedź, robiącym pranie mózgu. Jak wytłumaczyc dawanie renty w wysokości 300 PLN na radio m_ryja przez babeczkę, dlaczego ta kobiecina nie da tych pieniędzy na bidul dajmy na to wŁomzy. czy to nie jest chore dla mnie jest. Na dokładke info:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8193100&rfbawp=1140287925.331&ticaid=111b4

Zajmuję moje miejsce w świecie Boga:
miejsce nie zajęte przez nikogo innego.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy rydzyk jest wcieleniem zła..?

Rydzyk szatan !

Zapytaj tą babeczkę która oddaje rentę, dlaczego to robi. gdyby robił pranie mózgu to wszyscy wierzylibyśmy w jego słowa. A przecież tak nie jest. On trafia do pewnego, określonego środowiska - zazwyczaj starszych kobiet, o poglądach uważanych za "skostniałe", prostych zasadach (czarne-czarne, białe-białe) i raczej słabo wykształconych. A to co sam Rydzyk sobą reprezentuje to już inna sprawa...Sekta? dlaczego? Przecież nie powołał żadnego nowego kościoła, nie odciął się, nie zaczął wygłaszać jakiś dziwnych poglądów...Współczuję ludziom którzy w niego ślepo wierzą, ale to ich sprawa.

babeczka czuje sie osamotniona
wnuki jej nie kochaja
dzieci jej nie kochaja
tylko rydzyk kocha i mowi do niej; babeczko daj forse, rente masz malo, a na leki i tak ci nie starczy, zreszta po co sie truc
baba da kase i ma wrazenie, ze oni tam do niej mowia
ze dzieki tej kasie bedzie sie modlic z innymi sluchaczami
bedzie sie czula potrzebna i kochana
to taka platna milosc

zreszta rydzyk to geniusz- siejac nienawisc zbija majatek
dla babeczek on wazniejszy niz papiez
podobna kariere robi piekny andrew
chopaki maja po prostu czar i tu nie chodzi o urode, pamietacie adolfa
on tez mial to cos-rozpieprzyl calo europe, a tu mamy 2 na jedna polske
rydzyk nie jest glupi babeczka jest glupia ale o tym nie wie zreszta nie tylko babeczka, kaczynski tez jest fanem ojca r. i jest wyklsztalcony a na dodatek jest prezydentem kraju, niestety naszego,

Rydzyk to kawał ..., którym już dawno powinien się ktoś zająć - najlepiej panowie, którzy założą mu biały kaftan.

Pozdrawiam

Moze Rydzyk na prezydenta ?

to jest po prostu jeden z najlepszych kanciarzy w tym kraju ja też tak chcę :robić co mi się podoba a sam prezydent jeszcze się przypucuje

for mikan. Po pierwsze dlatego nie wierzę w jego gadaninę bo go nie słucham ale kto wie gdybym zaczął. Nie obcujesz ze złem, zło Cię nie dosięgnie.

Zajmuję moje miejsce w świecie Boga:
miejsce nie zajęte przez nikogo innego.

nie jest wcieleniem zła... wcieleniem ciemnoty!!

Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez

a nie sadzicie ze on jest dobrym handlowcem ? to ze jest zlem to ok, ale moim zdaniem to ciemniactwo dajacych jest zlem wiekszym,i wiara w to ze jak dadza to blizej do nieba.

Rydzyk to te wszystkie babki itd to dosłownie "rucha w dupe" :-))

Zła nie ale prymitywności jak najbardziej

....Uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia....

Rydzyk to wytwór naszych przemian ustrojowych. W pierwszych latach przemian trwała na górze walka o stołki czytaj kasę. W ferworze walki zapomniano o dość dużej grupie emerytów. Grupa ta najbardziej straciła na przemianach ustrojowych. Rydzyk wykorzystał sytuacją i stał się (w ich mnienaniu) obrońcą. Szkoda tylko, że nikt inny nie wykorzystał takiego potencjału.
A co do
"Rydzyk to te wszystkie babki itd to dosłownie "rucha w dupe" :-))"

to dokładnie tak jest z politykami, którzy robią to z nami wszystkimi.

Nie chcę się wypowiadać na temat Rydzyka, stanowisko KK wobec niego jest znane i ja podzielam jego zdanie. Jego działalność jest niezgodna z duchem i normami KK, a Rydzyk działa na jego szkodę. Tyle...

Bardziej zwracam uwagę na to co się dzieje wokół mnie. Działanie Złego widzę na przykład na tym forum - a myślę o znacznej części postów MrS'a, Kilera, Haliny, Antysemitexa, degrega (i kilku innych osób, które akurat nie rzucają mi się na myśl). Wszelkie nieuzasadnione wulgaryzmy, agresywne ataki na "boguduchawinne" osoby, szkalowanie, nietolerancja, szowinizm.

Najgorsze jest to, że większość tych postów i wyrażanych opinii przykrywane jest płaszczykiem miłości, wiary, patriotyzmu.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

"Zakonnik u władzy" - pod takim tytułem prestiżowy włoski dziennik "Il Sole - 24 Ore" opublikował artykuł na temat ojca Tadeusza Rydzyka.

"tajemniczy zakonnik zaprowadza nowy porządek moralny w Polsce" i cieszy się przy tym pełnym poparciem rządzącej elity, której pomógł wygrać wybory.

"Ostatnie wcielenie kardynała Richelieu, pierwszy katolicki anchorman, zdolny nadużywać swoich mediów, aby głosić słowo Boże i prowadzić rękę rządzących"

"mimo że oficjalny Kościół go krytykuje, redemptorysta nic sobie nie robi z tych upomnień hierarchii i zabarykadował się w swej reducie sprawiedliwych, gdzie spotykają się religia, polityka i media".

O mediach ojca Rydzyka gazeta pisze: "Koktajl Mołotowa, wręcz dynamit, gwarantujący łatwe odpowiedzi na trudne pytania"

"ojciec Rydzyk rządzi w Polsce i przechadza się po pałacach władzy u boku bliźniaków Kaczyńskich"

"Radio Maryja jest sektą, lecz jedyną na świecie, która przedstawia się jako niemal oficjalny głos Kościoła katolickiego"

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

http://www.rotfl.ltd.pl/details,31617.html

:)

spokojnie kadencja sejmu trwa 4 lata, i wowczas tradcyjnie wygra lewica i wszystko sie skonczy ;)) a moze zacznie?

Czy wiecie, ze powinniśmy Rydzyka tytułować "profesorem"? A oto:

"...Wśród wykładowców Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej znajduje się wiele osobistości świata nauki. Są oni przedstawicielami m. in. takich ośrodków akademickich jak Uniwersytet Jagielloński, Katolicki Uniwersytet Lubelski, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, Uniwersytet Mikołaja Kopernika, visiting professor's z ośrodków naukowych Europy i USA.
Rada Naukowa:
Prof. WSKSiM o. Tadeusz Rydzyk CSsR- rektor WSKSiM
Prof. dr hab. Halina Brzoza
Prof. dr hab. Zbigniew Jacyna-Onyszkiewicz
Prof. dr hab. Piotr Jaroszyński
Prof. dr hab. Janusz Kawecki
Prof. dr hab. Henryk Kiereś
dr Leszek Kożuchowski
Prof. dr hab. Janina Moniuszko-Jakoniuk
Prof. dr hab. Jerzy Robert Nowak
Prof. dr hab. Anna Raźny "....
Prof. dr hab. Władysław Sawrycki
Prof. dr hab. Kazimierz Tobolski

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org