Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
reklamacje_ pomocy |
Kupiłem w sierpniu aparat cyfrowy w pewnej sieci sklepów (nieziemska obsl... po dwóch miesiącach zareklamowałem go gdyż zacinał mi sie włącznik. serwis nie uznał reklamacji uznał ze awaria nastąpiła w skutek "udaru mechanicznego" anulowano mi gwarancje. po tym wydarzeniu aparat coraz czesciej zacinał mi sie. zgłosiłem to w inspekcji handlowej . pompogło znowu dałem aparat do "reklamacji" potwierdzono zmowu poprzednia ekspercyze. tymczasem po kolejnej przesyłce aparat praktycznie wogle nie włącza sie . nie miałem go w domu przez 3 mies. co mam dalej robic jak dochodzić swoich praw??? POMOCY marcello
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: reklamacje_ pomocy |
Został Ci Sąd. Musisz wysłać im wcześniej tzw. wezwanie przedsądowe.
|
|
Został chyba tylko sąd
|
|
Miałem już przejścia z Tą "niezięmską obsługą". Radziłbym Ci skorzysta z pomocy Powiatowego Rzecznika Prawa Konsumenta
|
|
Dzieki Abcd czy możesz podać mi adres Powiatowego Rzecznika Prawa Konsumenta ?? dzięki marcello
|
|
|
dzieki ptysiu. juz napisałem czekam na odpowiedzi od powiatowego i miejskiego rzecznika :) mam nadzieje ze ... uda mie sie odzyskać pieniążki albo zostanie naprawiony marcello
|
|
Szosa Zambrowska 1/27 czyli w starostwie. Jak słusznie Ptyś zauważył w Łomzy działa również Miejski Rzecznik Konsumentów
|
|
hehe od czego to jest internet Ps.marcello życze powodzenia
|
|
marcello: Czasami wystarczy odpowiednio napisana reklamacja... Zostaw jakiś namiar na siebie. Myślę, że jestem w stanie Ci pomóc... Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |