Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niebezpiczne skrzyżowanie!!!! |
Co myślicie o skrzyżowaniu Szosa Zambrowska z ul.Ks.Anny?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niebezpiczne skrzyżowanie!!!! |
dziala dobrze moim zdaniem
|
|
Trzeba tam zrobić rondo, dość już ofiar w ludziach.
|
|
najwięcej wypadków na nim do dupy projektanta do pierdla
|
|
wypadki robia ludzie a nie skrzyzowania...
|
|
Skrzyzowanie i ta ulica poprzebudowie jest wogule dziwna ,dziwnie przechodzi w jezdnie o jednym kierunku jazdy.Male miasto ,ruch w godzinach szczytu jak w wielkim miescie . Najbardziej zauwazam te blady w projektowaniu ,brakiem myslenia wyprzedzajacego przyszlosc . Wystarczy na chwile wyjechac z miasta ,powrocic i wtedy widac co jest naprawde zle zrobione ,np: dziwi mnie bardzo ul zawadzka rondo jakiegos tam swietego ,przy banku pko jadac w gore z jezdni dwupasmowej przechodzi w jedna i skrzyzowanie do kosciola i na osiedle . Mam pytanie do wladz miasta dlaczego brak dalej jezdni o dwoch pasach ruchu ,moim zdaniem powinna ona byc do szosy do mezenina ,a kosciol nie powinen stac w w tym miejscu tylko poza pasem ruchu Janko nimh napisał(a):
|
|
Bardzo trudno wyjechac jest z ul.Ks.Anny ,grozi to stłuczką z samochodem jadącym od strony Zambrowa pasem wewnętrznym.Jeżeli się zatrzymasz to możesz zostac trafiony od jadącego od strony miasta pasem wewnętrznym.Pas wewnętrzny od strony Zambrowa powinien byc tylko jako skręt w Ks.Anny,ale niestety jest oznaczony jako skręcający i dla jadących prosto.(bardzo często dochodzi w tym miejscu do kolizji, jako doswiadczony kierowca wieżdzam tam z obawą )
|
|
A przepisy mówią jasno, nie możesz wjechać na skrzyżowanie jeśli nie masz możliwości dalszej kontynuacji jazdy. Nawet teraz jest za to mandat.
|
|
W Łomży jest za dużo rond, jeżeli wszyscy będziemy jeździć tak jak sygnalizują znaki to będzie dobrze i nie będzie wypadków. ?)@.)%.!(*(.?
|
|
zgadzam się że te skrzyżowanie jest niebezpieczne (miałam tam wypadek) powinni coś z tym zrobić bo bardzo często dochodzi tam do kolizji
|
|
to miałaś wypadek czy kolizję ??
|
|
Głupie i drogie to jest rondo na zawadzkiej i piłsudskiego
|
|
rondo jest akurat ok jak duży ruch to przynajmniej ktoś ma pierszeństrwo nad kims, a kiedys to i pieszy nie mogł tam przejśc, trzeba było trafic na dobroczyńcę, tylko jak się nie umie jeżdzic to dalej jest niebezpiecznie
|
|
Do kolizji lub wypadków dochodzi tam cyklicznie. Średnio pewnie jeden na miesiąc. Brak wysepki, na której można się schować po środku, jest moim zdaniem główną przyczyną tych nieszczęść.
|
|
Azmolek... Tylko akurat jak się nie ma pojęcia o czym pisze to się pier... glupoty Na tym rondzie jestem i kierowca i często pieszym. To skrzyżowanie ostro zamula ruch i tyle w temacie. Rondo turbinowe byłoby tu idealne tańsze, prostsze i ruch by uplynnilo.. Spróbuj na tym zawrócić, chyba ze tylko jesteś obserwatorem ruchu z mieszkania
|
|
przeciez w Lomzy niema ZADNEGO ronda tylko skrzyzowania z ruchem okreznym
|
|
Garbaty ja niby nie mam pojęcia? piszę odnośnie ronda przy PKO, też zawracam na nim bardzo często i co z tego że chwile sie postoi? sie chyba nie zmeczysz, co nie? i nie PISZĘ głupot, tylka taka rzeczywistośc, jak ktoś nie umie jeździc to i wypadki. Nie raz widziałem jak na czerwonym jadą bo nie chcą poczekac (a może boją się o swoje padaki że przez minute silnik im sie przegrzeje). Lub przy zawracaniu jeżdżą jak ostatnie pijaczyny bo chyba orientację tracą i nie wiedzą który pas zając. I jeśli jestes pieszym to tym bardziej powinienes zauwazyc że to rondo jest zamulone z tego względu aby piesi przeszli całą szerokośc (jak napewno zauważyłes spory kawałek do przejścia). Niestety coś kosztem czegoś, tak? w tym przypadku kierowca na rzecz pieszego. Ja wolę poczekac bo mi na głowę nie pada, nie marznę z rana czy wieczorem, a i tak dojadę dużo szybciej.
|
|
Sprzedam bilet na mecz Euro 2012 Rosja-Czechy, który zostanie rozegrany 8 czerwca we Wrocławiu. Do biletu dokładam kartę parkingową. Bilety I kategorii (najlepsze miejsca na trybunach). Cena nominalna biletu to 480 zł. Sprzedam za około 400 zł. Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu: 500 768 974 Rozważę każda propozycję.
|
|
Nie lubię pytania"tak?" na końcu zdania oznajmującego... Dla mnie azmolek możesz stać tam nawet i trzy cykle czerwonego, skoro nie spieszysz się. Ja to skrzyżowanie omijam jak mogę bo 3 minuty w plecy najmarniej.. Krew zalewa
|
|
http://www.studioskorpion.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=967:policyjnymokiemskrzyzowanieszosyzambrowskiejiksanny&catid=34:wydarzenia&Itemid=28 Coś takiego udało mi się znaleźć w temacie;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |