sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Derby "Podlasia" - kolejna kompromitacja Gazety Współczesnej !!!

Gazeta Współczesna. Wydanie łomżyńskie. Piątek, 10.02.06
Ostatnia strona. Dział sportowy.
Artykuł dotyczący sparingu Jagiellonii Białystok z ŁKS-em Łomża. Treść artykułu:
"(...) Derby Podlasia w Płocku.
W piątek dojdzie do sparingu dwóch najlepszych piłkarskich zespołów na Podlasiu (...)"

Autorem artykułu jest osoba ukrywająca się pod pseudonimem (KS). Nie jest to pierwsza tego typu gafa (?) dziennikarzy Gazety Współczesnej. Nie pierwszy raz drużynę Łomżyńskiego Klubu Sportowego z miasta od początku swoich dziejów związanego z Północnym Mazowszem nazywa się drużyną podlaską lub klubem z Podlasia (sic!). Brakuje mi już słów na tego typu zachowania. Nie wiem czy wynika to z niewiedzy historycznej i geograficznej autora czy z jego zwykłej ignorancji. A może jest to brak rzetelności dziennikarskiej. Mnie jako mieszkańca Łomży pisanie takich bzdur osobiście obraża i żądam stanowczego zaprzestania używania przez dziennikarzy GW nieprawdziwych sformułowań w stosunku do naszego miasta.

Czy dziennikarzom Gazety Współczesnej tak wielką trudność sprawia używanie zwrotu drużyna z województwa podlaskiego ??? Sądząc z poprzednich, nagminnych "pomyłek" na jej łamach, chyba tak...
Panowie z "Współczesnej" - zróbcie coś z tym fantem, bo wkrótce zacznie wam ubywać czytelników w Łomży. Wszyscy tutaj mamy już dosyć waszej niekompetencji !!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Derby "Podlasia" - kolejna kompromitacja Gazety Współczesnej !!!

coz, masz 100% racje!!

ale to normalne, widac ze autorem tekstu byl nie kto inny jak Bialostoczanin z krwi i kosci (niewazne, gdzie mieszka, wazne co ma w srodku)

cale te zabiegi "podlaskie" etc. ma na celu zaasymilowac kulture i odrebnosc Lomzy przez Bialystok
taka metoda znana juz z historii (zabory itp.)

Nie dajmy sie zjesc a tym bardziej wcielic :]

Wysłałem im link do tego wątku. Przeraża mnie bezmyślność dziennikarzy z podlaskiego miasta.

a jest taka gazeta? Niektórym również "dziennikarzom" we łbach od tej stolicy w białym poprzewracało.

już nic nie mówię

No Ptysiu80 zgadzam siez toba również :)

Kto wygrał w tych sparingach?

Pierwszy mecz przegraliśmy (0:2), drugi zremisowaliśmy (0:0).

Mnie tez to oburza wszystko. Jednak napisanie że "ŁKS to podlaska druzyna" nie jest błędem. "druzyna podlasia" - tak. Chociaz nie lubie jak pisza i tak i tak. lLpiej zeby pisali: "druzyna z (pólnocego) mazowsza" :D

Ale Wy wszyscy jesteście nienormalni.
Piszą z Podlasia w sensie regionu, województwa i nikt tu nie będzie roztrząsał , że Łomża to jakieś tam mazowsze, Białystok podlasie. chodzi tu tylko i wyłącznie o województwo i tyle!

A tak przy okazji, skoro Wam tak ta gazeta się nie podoba, to na kiego grzyba ją czytacie?

Przerzućcie się na swój dziennik!

O, przepraszam, zapomniałem, przecież Wy swojego łomżyńskiego nie macie.
Przepraszam za gafę!

Cieszcie się ze im ŁKS przez gardło przeszedł jako jeden z dwóch najlepszych obok ich ukochanej JAGI. Jeszcvze niedawno chetniej pisali o Olimpii , Mlekowicie albo Spartcie Szepietowo.
___________________________________-

... & vice versa!

Goostav, czy Ty myślisz, ze tu w Białymstoku wszyscy tylko chca dokopać Łomży, ich jedynym celem jest jej oczernienie, zgnojenie.
Widzę, że większość z Was na tym forum wietrzy jakąś teorię spiskową, w której to jedynym celem wszystkich tu mieszkających jest udupienie Łomży?

Tak naprawdę nikogo te miasto nie obchodzi. Jest sobie gdzieś tam, to i dobrze, nie wadzi nikomu, nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie.

Ale Wy widzicie to inaczej i na każdym kroku chcecie sobie wzajemnie udowodnić, że my tu coś cały czas niecnie knujemy!

kocziss: z twojej aktywnosci na TYM forum wynikja że nie bardzo jest to tak obojętne jak twierdzisz bo ciekaw jestem czy tak samo udzielasz się na stronacvh Kolna Zambrowa czy czego tam jeszcze.A Sparta Szepietowo gosciła tak czesto w białostockich mediach bo stamtad się wqywodzi niejaki Dawidowski nie wqiem kto dokładnie ale jakaś taraz białostocka szycha w piłce noznej i na prawde ten klub z zepietowa był czesto w gazetach!!!!!!!!!
_________________________________________-

... & vice versa!

ŁKS: "podlaska drużyna" jest takim samym błędem jak "drużyna podlasia".

Jak odróżnić błąd: prosto - jeśłi to prawda to prawda, jeśli to fałsz to fałsz. ŁKS jest na Mazowszu w (tymczasowym) woj. podlaskim - ale nie na Podlasiu !!!!!!

Można napisać:
ŁKS: "drużyna woj. podlaskiego", lub "wojewódzkopodlaska drużyna" ale nie "podlaska".

BO ISTNIEJĄ DWA NIEZALEŻNE POJĘCIA: PODLASIE I WOJ. PODLASKIE.

My nie należymy do Podlasia tylko do woj. podlaskiego. Dlatego jest woj. podlaskie, ale podlasianin roku to już przegięcie - powinien być wojewódzkopodlasianin roku (w odróżnieniu od prawdziwego Podlasianina- przeważnie poza wojewódzkim jaśniepodlasiaństem).

POWTÓRZĘ po tysiąckroć. bialyztok wrogiem twoim najgorszym.

Zajmuję moje miejsce w świecie Boga:
miejsce nie zajęte przez nikogo innego.

Na marginesie strona www koczisa czy jak mu tam to tandeta, zero polotu stary ty sie nie bierz za robienie zdjęć tylko układanie glazury może lepiej byś się sprawdził. Dawno tak brzydkiej strony nie widziałem tymbardziej, że chyba próbuje w/w traktować o fotografii. Zreszto tak jak cały wasz kasztaniarski bialyztok.Z dziurawymi drogami, brzydkimi dziewczynami, śmierdzącymi ludżmi w spożywczaku, z jez. rosyjskim jako obligatoryjnym.

Zajmuję moje miejsce w świecie Boga:
miejsce nie zajęte przez nikogo innego.

Najbardziej mi sie podobalo dwa lata temu we Wspolczesnej gdy pisali o PODLASKICH derbach pomiedzy Mlekovita Wysokie MAZOWIECKIE a WARMIA Grajewo

Dla nielapiacych o co chodzi - wielkie litery nieprzypadkowe. Podlasie od morza do morza ;)

podobno zaginiona Atlantyda też jest gdzieś na podlasiu :)

Kurwicy już idzie dośtać z tym ich podlasiem. Jak ich tego oduczyć???????????????

marcelus2005 pokaż swoją stronę, jak żeś taki mądry!
Gdzie ja powiedziałem, ze ta strona jest fajna? Czy gdzieś o zdjęciach mówiłem?
Mi się podobają i niektórym ludziom również, Tobie nie muszą.
Twoja nienawiść do Białegostoku przesłania Ci umysł, no ale cóż, to nie mój problem!

kamcio, założyć swoją lokalną gazetę i nie czytać bialostockich szmatławców. Mówię to ja, rodowity Białostoczanin!
Po co kupujecie tą gazetę?
Nie stać was na swoją?

Uczenie mediow podstaw geogrefii Polski to marny trod. slyszalem w RMFFM, ze na podlasiu lezy tez Augustow.

Kompleksy, kompleksy, kompleksy... żal mi Was.

Brawo Współczesna

No tak.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org