sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jazda samochodem po zdanym egzaminie

Czy można? Podobno miała wejść taka ustawa, że po egzaminie otrzymujemy arkusz przebiegu egzaminu z wynikiem pozytywnym i można już jeździć. Ale czy na pewno? Dodam, że na stronie gdzie się sprawdza czy prawo jazdy jest do odbioru jest status że wniosek przyjęty i trwa postępowanie administracyjne.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jazda samochodem po zdanym egzaminie

Nie masz w reku prawa jazdy nie możesz jeździć

przecież to logiczne że nie możesz jeszcze jexdzić..poczekaj az dostaniesz prawko do ręki..

Mylicie się. Oczywiście, że można. Z dniem zdania egzaminy praktycznego (końcowy) do systemu ewidencyjnego kierowców trafiają dane osoby zdającej (jeśli zdała oczywiście ma się rozumieć). Z tym właśnie dniem możemy prowadzić samochód. Podczas kontroli drogowej ta wiadomość zostanie potwierdzona.
Szerokiej drogi ;)

gówno prawda to po pierwsze. Po drugie Tym świeżakom i małolatom kategorycznie zabrałbym prawko bo zero poczucia odpowiedzialności i szpan. Dlaczego droga młodzieży spieszy wam się tak do śmierci na drodze?

Mozna jezdzi, jak cie zlapia tylko dostaniesz mandat za brak prawka przy sobie.

Ludzie jaka sama zainteresowana pisze , toczy się postępowanie administracyjne czyli sprawa w toku - NIE MOZESZ jeździć

NA JAKIEJ STRONIE MOGĘ SPRAWDZIĆ CZY PRAWO JAZDY SĄ JUŻ DO ODEBRANIA I CZY TAKA STRONA ISTNIEJE?

Można jeździć.
50zł za brak prawka.
Jedź śmiało. ;)

Do starostwa dzwon i sie pytaj... miałem juz tydzien prawko w kieszeni a dopiero sie na stronie pokazało, przynajmiej wczesniej tak było... jeszcze sie nacieszysz nim.

nie jeździj, bo jeszcze do rejstru Cię może nie wprowadzili. Aby jeździć wcześniej, trzeba zaświadczenie z WORDU wziąć, i to nie jest ten arkusz z pozytywnym wynikiem.

---------------------------------------------

wsiadaj i jedź, kto ci zabroni?

JA TO MAM PRAWKO JUŻ KILKA LAT ALE MOJA SIOSTRA NIEDAWNO ZDAŁA I BYŁAM CIEKAWA CZY MOŻNA SPRAWDZIĆ CZY JEST JUZ BEZ WYCHODZENIA Z DOMU

uwazam ze prawko powinno sie moc robic dopiero po ukonczeniu 25 lat i przejsciu psychotestów czy sie przypadkiem nie jest debilem

Szanelka, Twoja wypowiedź nie jest odpowiedzią na zadane pytanie, a to czy ktoś powinien przechodzić psychotesty to jest już inna sprawa, a jak chcesz się upewnić to możesz sobie zrobić za dodatkową opłatą ; )

Piszę poprawnie po polsku.

Można sprawdzić bez wychodzenia z domu czy jest prawko do odebrania na stronie https://www.kierowca.pwpw.pl/ wystarczy podać PESEL oraz imię i nazwisko

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org