Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dysleksja chorobą Polaków |
... Czytam i płaczę ... zwroty, frazy ... Polacy to dyslektycy oksana
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dysleksja chorobą Polaków |
Nie mylić dyslektyka z niedoukiem
|
|
Racja, niedouczenie może być jednak przyczyną dysleksji oksana
|
|
nie chcę się uczyc ortografii, to zostanę dyslektykiem..... kiedyś tego nie było
|
|
Niedouczenie nie jest przyczyną dysleksji,tylko czynnikiem potęgującym objawy.
|
|
Dysleksja figuruje w światowym rejestrze chorób. Nie jest jednak chorobą w potocznym rozumieniu tego słowa, nie leczy się jej np. farmakologicznie. Dysleksja figuruje w światowym rejestrze chorób. Nie jest jednak chorobą w potocznym rozumieniu tego słowa, nie leczy się jej np. farmakologicznie. Dysleksja zaburza uczenie się, powoduje kłopoty z opanowaniem sztuki czytania, pisania, arytmetyki. Przeciwdziała się jej, poddając uczniów terapii pedagogicznej, która polega na ćwiczeniach rozwijających między innymi spostrzegawczość oraz koordynację ruchową. Celem terapii jest również poprawa motywacji do nauki poprzez np. podkreślanie sukcesów dziecka. Nie będę z wami konfabulował bede ..
|
|
O Oksi się odezwała. Dawno cię chyba tu nie było Kurczak1980
|
|
Nie czyta się książek - i taki efekt.
|
|
Kurczak .... chyba nie czekałeś ? oksana
|
|
Kurczak nie było prościej napisać?>
|
|
Przyczynami dysleksji są: - mikrouszkodzenia okołoporodowe - nadmiar testosteronu w ciąży - czynniki genetyczne Zanim przyczepicie komuś etykietkę, pomyślcie i zapoznajcie się z tematem. Najlepiej jest oceniać i mówić nieuk albo glupek. Wielu dyslektyków to bardzo inteligentni ludzie, większość geniuszy zmagało się z dysleksją.
|
|
Umiejętność czytania ze zrozumieniem przydaje się nawet na 4lomza.(nie zauważyłam,żeby ktoś piszący w tym wątku nazwał dyslektyka głupkiem).
|
|
Nie dyskutuj ze mną na ten temat (chyba że masz pojęcie o czym piszesz, wtedy bardzo chętnie włączę się w rozmowę). Napisałam, że ludzie, którzy nie wiedzą czym jest dysleksja oceniają. Ok, uogólniłam, ale niestety w polskim spoleczeństwie codziennością jest nazywanie dyslektyków głupkami itd. Nie mam racji?
|
|
Von chrupka- tu Cię zacytuję: "Niedouczenie nie jest przyczyną dysleksji,tylko czynnikiem potęgującym objawy." Niedouczenie nie ma z tym nic wspólnego. Wiesz na jakiej podstawie stwierdza się dysleksję?
|
|
Dyslektyk jest osobą, która: może się wypowiedzieć w takim stopniu na ile pozwala jej rozwój intelektualny, a pisać będzie, bez kropek, przecinków i zasad ortografii, ponieważ najprościej mówiąc ,, ma swój świat i pierdoły go nie interesują", skupia się na konkretnej rzeczy, podobnie jak autystyk, tylko w przypadku dyslektyka dotyczy to jednej, bądź dwóch czynności.:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |