Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mechaniak |
Wie ktos moze od ilu punktów przyjmowali do mechaniaka w tamtym roku a od ilu w tym
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mechaniak |
To zależy czy do Liceum, czy do Technikum i na jaki kierunek.
|
|
no ja chce isc do technikum na kierunek mechatronik
|
|
Technikum to około 90. Ale biora każdego tylko utrzymać się jest ciężko. Bo czym wiecej wezmą tym więcej kasy dostają, bo za kaza osobe a potem wywalają aby był dobry procent zdawalności matur.
|
|
ryzyk68 mówi prawdę :)
|
|
biorą wszystkich jak leci, po pierwszym roku duży przesiew bo poziom naprawde wysoki.
|
|
Mechatronik - jestem dopiero w 1 klasie a już mam dosyć ;d
|
|
a mozesz mi mniej wiecej powiedziec czego sie tam uczysz i ile miales punktow jak cie przyjeli
|
|
Punktów miałem w sumie 105 , ale na mechatronika akurat biorą wszystkich więc nie masz się co martwić u mnie jest 34 chłopów w klasie i sporo miało poniżej 100 pkt. 1 rok jest okropny , nie uczysz się niczego poza wzorami, wpychają nam multum wzorów na siłę , co z tego że 70 % klasy nic nie rozumie, podobno będzie nam to potrzebne później. Żałuję że nie ma żadnych praktycznych przykładów na konkretnych urządzeniach , ale cóż , jak trzeba to trzeba . I tak cały rok kujesz wzory. Na rysunku technicznym pol roku wymiarujesz w zeszycie kawałki drewna ( różne konstrukcje ) , później zaczyna się robić ciekawie, dochodzą różne oznaczenia,rysunki i nazwy w liczbie niemożliwej do policzenia i dzieje się to tak szybko że nie zdążysz się obejrzeć , nagle jest maj i okazuje się że zeszyt z rysunku jest jak książka po łacinie.
|
|
ok dzieki za informacje mysle ze powinienem sie dostac na ten kierunek, aby sie uczyc to dam se rade a jak jest z tymi jezykami i jaka miales srednia na koniec 3 klasy
|
|
a słuchajcie, wiecie może do liceum jak przyjmują ? ;)
|
|
ale gdzie do mechaniaka
|
|
tak do mechaniaka :)
|
|
mi sie zdaje ze chyba tez 100pkt jak do technikum
|
|
dziękuję :) w sumie to nie wiadomo ja też nie wiem jak to jest ale wydaję mi się, że też tak samo.
|
|
Mechaniak jest spoko. jak się myśli o przyszłości i troszkę pracuje da rade. Nie ma nic za darmo.
|
|
ile 90 ? do mechaniaka sie łatwo dostac ,ale trudniej utrzymac od 40 przyjmuja
|
|
Cześć, też mam zamiar wybrać się do mechaniaka i mam pytanie czy na mechatronice będzie trudniej niż na innych profilach? bo jak mam się męczyć to wolę inny profil. no i jak wygląda sytuacja z pracą (m.in w łomży) po takim profilu.
|
|
Mechatronika jest trudniejsza od innych , nie powiem ci jak jest z robotą bo jeszcze nie skończyłem ale jeśli nie chcesz się męczyć to polecam zawodówkę.
|
|
Wszystko zalezy od tego czy bedziesz miał zamiar studiowac czy nie... Sam kończyłem technikum w tej szkole i nie żałuję. Po skończeniu mechaniaka złozyłem CV do kilku firm i od razu znalazłem pracę lecz uważam , ze lepiej sie uczyć niz pracowac i poszedłem na studia. Nie ukrywam ze jest mi o wiele lzej niz tym co sa po liceum... polecam technikum, zawodowka jest dla tych co naprawde chcą być mechanikami, co maja "smykałkę" do tego.
|
|
ja tez mam zamiar isc na mechatronika i nie przejmuje sie opiniami innych ze jest trudno jak bylem na dniach otwartch jeden z nauczycieli powiedzail jak ktos chce sie uczyc i miec wyksztalcenie niech idzie do technikum a jak ktos woli robic zamiast sie uczyc niech idzie do zawodówki
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |