niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dodatkowe koszty sal weselnych

Czy to prawda, że właściciele sal weselnych żądają dopłaty za klimatyzację, pokrowce na krzesła itp.?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dodatkowe koszty sal weselnych

sie obudzilas dopiero;) ?

ja miałam wesele w Karczmie pod Topolami w Konopkach i pierwszy raz w życiu słyszę o takich śmiesznych dopłatach

margota
Brałam ślub 2 lata temu i właściciel lokalu powiedział nam,że takie opłaty to norma,ale się o tym nie mówi Parze Młodej,bo wiele by zrezygnowało

Czyli to są dodatkowe opłaty oprócz przysłowiowego talerzyka, a może niektórzy wliczają te koszty w cenę talerzyka, dlatego o nich nie wspominają?

Margota masz rację, ale są też tacy, którzy przy podpisaniu umowy nie mówią Ci o takich rzeczach (niby płacisz i w cenie masz przysłowiowe wszystko) natomiast mówią dopiero w tygodniu poprzedzającym ślub, że np. za pokrowce musisz dopłacić, musisz kupić np. talerzyki jednorazowe do stołu wiejskiego, kieliszki, kufle i inne, ja tak miałam. Chwalą się np. klimatyzacją a w trakcie wesela wyłączają mimo, że na sali jest gorąco, jednym słowem trzeba wszystko ustalić przed i to małe szczegóły nawet, bo później wychodzą niezłe kwiatki.

A ja ci powiem. Ile sal weselnych tyle różnych charakterów właścicieli i ich podejścia do zasadniczych spraw związanych z organizacją wesela. Jedni mówią wprost nic nie ukrywając i na pierwszy rzut oka wychodzi więcej niż gdzie indziej. Drudzy chcąc "zwabić" klienta nie mówią o pewnych późniejszych dopłatach / dowiesz się o tym tuż przed ślubem, kiedy nie ma już odwrotu/. Suma sumarum cena w drugim przypadku może być większa niż w pierwszym, ale wesele się odbyło . Dlatego pytaj, pytaj i jeszcze raz pytaj !!!!! A przede wszystkim zaufaj tym, którzy prowadzą interes kilka lat i dalej mają klientów. Powodzenia

To prawda, że ile sal weselnych tyle różnych warunków, u jednych płacisz dodatkowo za szampana, ciasto, tort u innych nie. Trzeba wypytać o wszystko i spisać dobrą umowę :)

Podczas naszego wesela w Motelu Zacisze w Piątnicy białe pokrowce na krzesła, klimatyzację i inne dodatki mieliśmy za darmo.
Cenę za talerz mieliśmy naprawdę fajną. Ale co najważniejsze zabawa w nowej sali :)

ile jeszcze janek98xp będziesz się chwalił swoim ożenkiem? W kilku postach już o tym napisałeś o_O

...ale to tylko moje zdanie...

W Amadeusie za nic z tych rzeczy nie trzeba było dopłacać...

Pierwsze słysze...

Hehe niedługo za otwarcie toalet trzeba będzie dodatkowo zapłacić, przegięcie .

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org