Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Orange-czyli znow dałem zrobic sie w bambuko |
Od 10 lat mam numer w orange. Ok 1,5 roku temu miałem kilka problemow z orange i powiedziałem sobie ze jak minie okres umowy to od nich odchodze. Poszedłem do salonu by złożyć wymówienie i nie powiem,bo dostałem naprawde dobra oferte ktora przyjełem(moj bład). Teraz wychodza kwiatki. Mam darmowe połaczenia w orange internet,smsy duzo min do innych sieci wiec wychodzi na to ze na spokojnie powinienem wyrobic sie w kwocie abonamentu. Majac problem ktory cyklicznie sie powtarzal,bralem poprostu telefon i dzwoniłem do biura obsługi. Przychodzi mi faktura o 15 zł wyższa niz powinna byc(nie chodzi o kwote a o sam fakt). Wiec dzwonie do biura obsługi by wyjasnic skad ta roznica (dokładnego wydruku wszystkich połaczen orange za darmo juz nie oferuje,jest to dodatkowo płatne) i okazuje sie ze połączenie z Biurem Obsługi wynosi 1,5zl. Jak dla mnie jest to paranoja. Przy przedłużaniu umowy radze zastanowic sie bo wychodza rozne kwiatki z ta siecia(np.znajomy otrzymuje 20smsow o tej samej tresci,przy czym oczywiscie kazdy jest liczony) Nie pisze tego by sie pozalic,tylko ostrzec innych ze ta siec to gow.. i warto jednak rozwazyc inne sieci komorkowe.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Orange-czyli znow dałem zrobic sie w bambuko |
szczegółowe faktóry masz na stronie orange-online:) Starczy załozyc konto i pobrać je ze strony:)
|
|
Ja mam orange i nie narzekam. Są czasem problemy, ale to jak w kazdej sieci... tylko, że ja mam na kartę wiec biuro obsługi mam za free
|
|
Na abonament faktycznie rozmowy do orange są dodatkowo płatne, mnie też to dziwi ale sobie z tym poradziłam inaczej. Nie dzwoń na trzycyfrowy numer do nich tylko na normalny, czyli dziewięciocyfrowy. Wtedy nie pobierają dodatkowo.
|
|
Tez slyszalem o tym ze przychodza jakies smsy w abonamencie za ktore trzeba zaplacic. ...
|
|
Mi od 15 lat urzytkowania Orange nic takiego się nie przytrafiło :) Słyszeć a widzieć robi wielką różnicę :):)
|
|
Ja miałem w orange 5 numerów.. Od 2000 roku swój najpierw w Idei a później sprzedali mnie do orange Poszedłem do innej bo orange mnie olała.
|
|
bo najlepiej miec telefona na karte - doładowujesz tyle ile potrzeba i masz w dupie ich abonamenty i jakieś wiazania się z nimi. Santreo
|
|
Na mnie też już nie zarobią. Po nstu latach jeszcze za idei mam od pol roku inną sieć. I nie narzekam.
|
|
Mam mixa czy jakoś tak to się nazywa i nie narzekam bo dostaje 2tys. smsów za darmo i tak wszystkiego nie wypisuje a dużo piszę a kwota to 40 zł i również zawsze coś zostanie z tego a jak wykorzystam to mi po prostu nic nie doliczają jeśli chce zadzwonić mogę doładować i to jest najlepszy układ zamiast abonamentu i wszystko na necie faktury wyciągi itd. nie płace za połączenia z BO .
|
|
I ja mam na kartę i nie narzekam! Praca: http://adv.justbeenpaid.com/?r=kJ9LIgVzx0 Webinary wprowadzające 20.oo, oto link:http://bit.ly/zwsF6Y
|
|
Ja jestem w Orange od 9 lat i od roku mam takie przypały, że choćby mi zaproponowali cuda, to i tak nigdy więcej nie przedłużę z nimi umowy. Olewają się klientów totalnie, własciwie co miesiąc składam reklamacje, bo ciągle zle naliczają mi faktury. Jak ostatnio składałam reklamację, to powiedziałam, że życze sobie, aby odliczyli mi od faktur kilkanascie połączeń do obsługi klienta (oczywiście dzwonię z powodu ich błędów), to pani powiedziała mi, że mogę wysyłać zgłoszenia na piśmie, a nie dzwonić! Co najśmieszniejsze, reklamację napisałam i wysłałam i do dnia dzisiejszego mi nie odpowiedzieli. Ogólnie o Orange i ich wpadkach mogłabym pisać długo. Przestrzegam każdego. Są mili tylko, jak c przedłużasz umowę. Wiem, że w każdej sieci mogą się zdarzać problemy, ale oni nie szanują swoich klientów.
|
|
Orange na kartę jest ok. Gorzej jest z abonamentem... Już podpisałam umowę z inną siecią. Mam dość użerania się. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
dlatego, tak jak wyzej ktos pisal- najlepsze rozwiazanie: "na karte" doladowywujesz sobie kiedy i ile chcesz, piepszy cie to ze np. abonament duzy zaplacisz...masakra
|
|
Miałem abonament w orange dla firm. Płaciłem 60-70 zł na miesiąc za jakieś 180-200 minut. Dzisiaj mam ten sam numer, tyle że na kartę. Dzwonię tyle samo i płacę 15-20 zł. Jest różnica?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |