sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co za kolejki były w ksiegarniach

Harry Potter zrobił w Łomży furore na południu były takie kolejki
choć o północy.Już szósty tom,a tagże czwarta część w kinach.
A księżę zabraniają czytać tej książki.Toć odniepamientnych czasów
ludzie wyobrażali czarodziejów.Dziwne.
Czekam na odpowiedzi!!

Crazy Frog

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co za kolejki były w ksiegarniach

No i co w tym takiego sa fani to i piszą ksiązki :)

Ów sprzeciw kleru też mnie dziwi. Wszak od niepamiętnych czasów każda kultura tworzy swoje baśniowe opowieści, pełne irracjonalnych istot i wydarzeń. Popatrzmy na hinduskie eposy: Mahabharatę i Ramajanę - toż to gwiezdne wojny pełne okrucieństwa i podstępów. A tak bliżej: uczniowie klas pierwszych szkół średnich już we wrześniu analizują choćby grecki mit o stworzeniu świata. I co tam można znaleźć: kazirodztwo, kastrację własnego ojczulka, walkę z rodzicami - ful wypas. A co ciekawe: przeciwko Harremu bulatają się ludzie, którzy tego tekstu nie czytali, Ot po prostu powtarzają bezmyślnie jakieś "prawdy objawione" im przez moherowego guru. Cóż, wielu ludzi oburza się przeciw czemuś, czego tak naprawdę nie zna. Bo po co czytać, oglądać, wyciągać wnioski i mieć swoje zdanie. Wszak glupkami lepiej jest rządzić. Ahoj!

*finka*

A ja już dawno przeczytałam sobie angielską wersję. Polską zaś kupiłam zupełnie bez problemu i żadnej kolejki w przydomowym kiosku. :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org