Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zastawiona część ulicy Śikorskiego |
Ilekroć jade rano ulicą Śikorskieg od ulicy Szosa zambrowska w dół do Legjonów napotykam przeszkode w postaci stojacych na ulicy pojazdów, i tak z dwu pasów jezdni robi się jeden.Jest tam jakiś warsztat czy zakład, ale to nie powód by blokowac pas jezdni. na jednej z głównych ulic tego miasta. I tu apel do ,, wydziału Ruchu Drogowego" odpwiednie oznakowanie, (ograniczenie postoju) załatwiło by sprawe. Pozdrawiam wszystkich Temid
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zastawiona część ulicy Śikorskiego |
Powinieneś się cieszyć,że tam są dwa pasy.Może zakazać zatrzymywania sie wszędzie?
|
|
Temid napisał o ograniczonym postoju, a nie o zakazie zatrzymywania się !. Czytaj uważnie i ze zrozumieniem. Pozdrawiam ps. Faktem jest iż samochody tam blokują jeden pas ruchu non stop.
|
|
A jak niby ma tu rozwiazać sytuację ograniczenie postoju? Są to prawdopodobnie samochody ludzi którzy tam pracują. Cieszmy się,że nie stają w poprzek :))
|
|
|
w tamtym miejscu to jeszcze-jeszcze, ale dalej za skrzyżowaniem z Zawadzką, na samym zakręcie tuż za łukiem ludzie sobie parkują jak idą na cmentarz... koszmar... kilka razy widziałem samochody z obcymi rejestracjami hamujące z piskiem bo nie miały jak zjechać na zajęty lewy pas... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Aż dojdzie do tragedii. Dopiero wtedy ktoś się z władnych ruszy.
|
|
Podejrzewam, że może Ci chodzić o odcinek przy serwisie Staniórskich. To normalne w tym miejscu. Ciesz się, że tam są dwa pasy, a jak mi nie wierzysz, zapraszam na ul. Senatorską koło III LO, tam jest normalna jezdnia, a samochodów zawsze pełno, i to nauczycieli, i z serwisu samochodowego. Takie życie :) Czas się powoli przyzywczajać ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Malachit i tak pewnie będzie :)
|
|
Chodzi tu a zakład wulkanizacyjny,najlepij weślij to do ruchu drogowego lub straży miejskiej, jestem ciekaw jaki będzie finał czy zareagują na taki sygnał.
|
|
jakby na to nie patrzec, to jedna z glownych drog w miescie ciagle zastawianie jej nie rozwiazuje zadnych problemow (oprocz osob tam parkujacych) jesli kazdy bedzie chcial dla siebie dobrze, to w koncu sie okaze, ze po Lomzy nie da sie jezdzic samochodem :P bo po co silic sie, zeby znalezc miejsce postojowe, skoro moge stanac na ruchliwej drodze <idiotyzm> dla chetnych :) Na podstawie Kodeks Wykroczen art.90 lub art.97 naruszenia prawa: art. 46 ust.1 - Zatrzymanie lub postój pojazdu w warunkach, w których nie jest on z dostatecznej odległości widoczny dla innych kierujących lub powoduje utrudnienia w ruchu. (grzywna od 100 do 300zł)
|
|
To już norma tak samo jak jazda pod prąd na jednokierunkowej tak samo jak na parkingu ktoś podjerzdza pod "samą dupę" i nie obchodzi go jak później wyjade, jak parkowanie na chodnikach ale te parkowanie na jednej z głównych ulic jest najgorsze klne jak codziennie muszę jechać slalomem między tymi "wygodnymi" i dziurami
|
|
Fakt, na Sikorskiego tak siędzieje w wielu miejscach - także przy rynku i przedszkolu. To idiotyzm, dwa pasy ruchu miały ułatwic poruszanie sie po mieście a teraz stwarzają dodatkowe zagrożenie..
|
|
Nie wiem czy jest to warsztat Staniurskich jak to napisał ,,makmarc" czy tez nie, droga powstała miedzy innymi z moich podatków, i jest taka ze wzgledu na ułatwienie zycia użytkownikom czterech kółek, a nie na czyjś prywatny parking. To nie jest dzielnica przemysłowa to raz, a dwa , jeśli juz ktoś postanowił otwórzyc taki warsztat powinien był zadbac o swoich klijetów i stwożyc dla nich miejsce do parkowania. Dlaczego mam tolerowac dodatkowe zagrożenia na drodze. Ja znam ten odcinek drogi i wiem czego sie spodziewać, ale przyjezdni faktycznie albo staja deba, albo wymuszaja, ratujac sie przed kolizją ze stojacym pojazdem. To nie jest zdrowe, czy faktycznie trzeba ofiar?? Temid
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |